Annonce
Østjylland

Nichlas sælger kaffe fra sin cykel: Når det bliver vinter, køber jeg en flyverdragt

Den økologiske kaffe er eftertragtet hos Kaffeskuden. Foto: Nicolai Foldgast
Nichlas Dal sagde sit job op for at tage på rundrejse i Sydamerika. Her fandt han meningen med livet samt idéen til sin egen forretning: Kaffeskuden - en cyklende kaffebiks. Nu er hverdagen præget af glæde.
Annonce

AARHUS: Hvad får én til at sige sit fine job som shipping-agent op og rejse på en syv måneders lang rundrejse i Sydamerika?

For 27-årige Nichlas Dal handlede det om at slippe ud ad hamsterhjulet og lære sig selv bedre at kende.

- Jeg rejste for at tvinge mig selv til at leve mere i nuet. Jeg synes, vi herhjemme i Danmark er rigtig gode til at leve i fremtiden, hvor vi hele tiden jagter det næste job, en højere løn, en ny bil eller lignende. Jeg tog af sted for at kitesurfe, nyde livet og bare tage den ene dag efter den anden, forklarer den unge herre til Århus Stiftstidende.

På sin rundrejse nåede han at besøge Ecuador, Peru, Colombia, Guatemala og Cuba, inden coronavirussen tvang ham tilbage til Danmark og Smilets By.

Annonce

Idéen blev sået i Sydamerika

Heldigvis for Nichlas bød turen til de varmere himmelstrøg ikke kun på godt vejr, strandture og kitesurfing. Han fik nemlig også en dybere indsigt i en helt ny verden. Gennem utallige besøg på forskellige kaffefarme blev han klogere på det sorte guld.

- Jeg elsker nørder, som virkelig er eksperter indenfor ét bestemt område. Gennem mine besøg blev jeg selv en del klogere på kaffe, og det er helt unikt, hvordan kaffe kan variere i smag og konsistens alt afhængig af ristning, temperaturen ved brygning og andre forhold, siger han.

Den økologiske kaffe er eftertragtet hos Kaffeskuden. Foto: Nicolai Foldgast

Besøgene gjorde ham ikke blot klogere, de var også medvirkende til at gøre ham afklaret omkring fremtiden, og hvad han skulle lave, når han kom tilbage til Danmark. Og det var noget med kaffe.

- Fra da af vidste jeg, at jeg skulle arbejde med kaffe. Jeg havde tidligere set de her mobile kaffebikse, så jeg tænkte, at sådan én ville jeg også starte. Min svoger havde set denne cykelvogn ved sit arbejde, og jeg kom i kontakt med ejeren. Herefter købte jeg den, startede Kaffeskuden op og resten er fortid, lyder det fra Nichlas Dal.

Annonce

Lever i nuet

Lige siden har Nichlas solgt lækker, økologisk kaffe fra sin pop-up kaffebiks. Han holder primært til ved Ceres Byen og Aabrinken, da han sætter stor pris på naturen omkring byen.

- Jeg har tidligere boet i København, men jeg synes, at Aarhus har helt unik natur. Jeg har ofte gået rundt i omgivelserne og tænkt ´nøj, hvor ville det være lækkert med en kop kaffe nu`, hvorfor Kaffeskuden altså primært holder til dér. Det kommer også en del cykelryttere til gode, da de elsker kaffe, siger han med et smil på læben.


Man bliver ikke millionær af dette, men det er også helt fint. Jeg lever i nuet, hvor hverdagen bruges på ting, som gør mig glad. Jeg synes, der er rigtig mange ude i samfundet, som jagter noget nyt hele tiden eller har et job, som ikke gør dem lykkelige. Dét ønsker jeg ikke.

Nichlas Dal


For Nichlas Dal løber det økonomisk rundt, men så heller ikke mere end det. Det er dog heller ikke meningen med Kaffeskuden. Det vigtigste for ham er nemlig at bruge tiden på noget, der giver ham glæde og mening med livet.

- Man bliver ikke millionær af dette, men det er også helt fint. Jeg lever i nuet, hvor hverdagen bruges på ting, som gør mig glad. Jeg synes, der er rigtig mange ude i samfundet, som jagter noget nyt hele tiden eller har et job, som ikke gør dem lykkelige. Dét ønsker jeg ikke, lyder det fra ham.

Annonce

Fremtid?

Selvom Nichlas Dal i størst muligt omfang lever i nuet, kan man sagtens lægge planer for fremtiden. Familie og venner har nemlig spurgt ham om, hvad han tænker om fremtiden, og om han vil fortsætte med at drive Kaffeskuden i lang tid endnu.

Dertil har han svaret, at han fortsætter så længe han synes, det er sjovt - og om det så kræver lidt ekstra polstring, tager han det med.

- Når det bliver vinter og koldt, køber jeg flyverdragt, og så vil jeg stadig stå her. Danskerne elsker virkelig kaffe. Vi er sammen med svenskerne og finnerne nogle af de mest kaffedrikkende folkefærd, så efterspørgslen er der, siger han med stor glæde i stemmen.

Kaffeskuden

  • Holder primært til ved Ceres Byen og Aabrinken, men er også somme tider at finde ved Domkirken.
  • Sælger blandt andet økologisk kaffe fra Guatamala, og økologisk, friskpresset appelsinjuice.
  • Kaffen brygges på en manuel espressomaskine fra italienske La Pavoni.
  • Har en Facebook- og Instagramprofil, hvor du kan læse mere om Kaffeskuden.
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Posthuset sætter navn på de otte street food-boder: Der skal kun være én, der serverer indisk

Horsens

Rød tråd savnes: Teater-folk er frustrerede efter festival-aflysning

Horsens

Onsdagens corona-tal: Horsens Kommune kravler under bekymringsgrænsen - men det ændrer ingenting

Annonce