Annonce
Erhverv

Nichebutik og outlet åbner i Hospitalsgade: - Præcist som da mine forældre åbnede forretning i 1979

I dag er der i omegnen af en håndfuld fysiske modelhobby-butikker i Danmark og nu også snart en forretning i Hospitalsgade i Horsens' midtby, som indehaveren af Kids Coolshop står bag. Foto: Line Kyed
Modelhobby-butikken ”Legeland” er klar til at slå dørene op. I et lille område af butikken bliver der også plads til et legetøjs-outlet, fortæller indehaveren.

Horsens: - Der mangler en dankortterminal, og når den er på plads, åbner vi.

Søren Nielsen, indehaver af Kids Coolshop i Bytorv Horsens, er klar til at åbne endnu en forretning. Det sker i hans tidligere legetøjslokaler i Hospitalsgade 15.

Op til åbningen af den nye, store Kids Coolshop i bytorvet flyttede Søren Nielsen og personalet 30.000 varer fra Hospitalsgade og ind i den nye forretning. Det betød, at lokalet i Hospitalsgade dermed stod tomt.

Annonce

Men allerede inden, legetøjet var helt væk fra lokalet, havde den idérige Søren Nielsen besluttet sig for at gøre sin gamle forretning til en nichebutik.

Der er tale om en kommende modelhobby-forretning, og navnet - som er gammelkendt for mange horsensianere - bliver "Legeland", præcist som stedet før har heddet.

Outlet

- Da mine forældre åbnede butikken Legeland i 1979, var det meningen, at det skulle være en modelbutik med lidt legetøj ved siden af, fortæller Søren Nielsen.

Efter et år viste det sig dog, at det var legetøjet, der var mest salg i.

- Og så vendte mine forældre størrelsesforholdet, og det blev til en legetøjsbutik med lidt modelvarer ved siden af, fortæller Søren Nielsen.

Han betegner derfor den kommende butik i Hospitalsgade som "back to basics" og forklarer, at der, som i den oprindelige 1979-butik, også vil være et mindre udvalg af legetøj at komme efter.

- Det bliver et mindre legetøjsoutlet, så de børn, der er med deres forældre eller bedsteforældre, har noget at kigge på og eventuelt købe, siger Søren Nielsen.

Annonce

Mest de ældre

Han forklarer, at det primært er borgere fra 40 år og op, der er på udkig efter modeltogbaner og modeltog, som er den primære vare i forretningen.

- Jeg har selv limet modelfly som barn, og mange har kigget på eller leget med modeltog. Når de så bliver voksne og får tid, begynder nogle at samle på modellerne. Og som med alle voksne med en passioneret hobby vil man gerne have en komplet opbygget modeltogbane. De kunder har vi altid haft, og vi kunne se, at de manglede en modelbutik, siger Søren Nielsen.

Søren Nielsen, indehaver af Kids Coolshop indretter sin tidligre legetøjsforretning i Hospitalsgade til en modelhobby-butik med modeltogbaner, tog og andre modelvarer. Foto: Line Kyed


I midten af 1980’erne åbnede Søren Nielsens forældre Hobbyland på Sønderbro - en butik med fjernstyrede modelflyvemaskiner og en lang række andre modelvarer. Da de udvidede Hospitalsgade-forretningen i slutningen af 1980’erne, flyttede de Hobbyland under samme tag som deres legetøjsbutik Legeland.

Annonce

Fra næsten uddød

- I 1989 næsten døde hobbymarkedet, og vi holdt kun fast i vores varer på grund af vores stamkunder, fortæller Søren Nielsen, der i dag ser et helt andet potentiale med en modelhobby-butik.

- Der er ikke så mange fysiske butikker længere, og derfor er der et marked for os, siger han.

Til at opbygge og indrette forretningen har han fået hjælp fra en særlig dreven herre - hans i dag 74-årige far, Peter Nielsen.

- Far hjælper til i butikken en gang om ugen. Han har altid været vild med modeltogbaner og så videre. Han er faktisk blevet 27 år igen. I hvert fald har han med stor passion arbejdet i næsten døgndrift for at få butikken til at fremstå helt, som sådan en modelhobbybutik bør være og med de detaljer og en nøjagtighed, som de skal håndteres. Godt, min far har den tålmodighed, der skal til, siger Søren Nielsen, der planlægger at ansætte to til butikken.

I dag er der i omegnen af en håndfuld fysiske modelhobby-butikker i Danmark. Et par stykker på Sjælland, en i Kolding, en i Aalborg og nu også snart en forretning i Hospitalsgade i Horsens.

Jeg har selv limet modelfly som barn, og mange har kigget på eller leget med modeltog. Når de så bliver voksne og får tid, begynder nogle at samle på modellerne.

Søren Nielsen


Annonce
Horsens For abonnenter

Grim, ærgerlig og snusket: Graven får ikke pæne ord med på vejen, men spørger du politikerne, er det netop ord, der skal være starten på forandring

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Lærer-Jan holder aldrig helt fri: Gæsterne og maden må vente, når eleverne ringer

Erhverv For abonnenter

Stinne rejste sig, da fundamentet under hendes firma smuldrede: Nu har hun 50 ansatte og modtager nye jobansøgninger hver dag

Podcast

Ældre Sagen håber på ekstra læger til Hedensted: Vores medlemmer vil blive berørt meget

Hedensted

Fældninger og skader på træer: Det skal til for at hjælpe Staksrode Skov, siger Naturstyrelsen

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Leder For abonnenter

Tiden er kommet: Send dit brokke-gen på vinterferie og lad julefreden sænke sig tidligt og lad den vare til påske og gerne længere

Horsens

Vaccinationscenter opruster med vagt efter hærværk og forsøg på brandstiftelse på centret

Erhverv For abonnenter

Sushi-succes og vækst på værtshus, optik, chokolade og meget mere: Se hvordan lokale firmaer klarer skærene i ugens regnskaber

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Horsens

Mens priserne på energi stiger: Her bliver der ingen prisstigninger på fjernvarme

Erhverv For abonnenter

Midt i tvangslukning og produktionsproblemer: Allan Hansen fik et af sine bedste år nogensinde - og succesen er kun vokset siden

Kultur

Udsatte familier får chancen for at holde jul på Fængslet

Annonce