Annonce
Hedensted

Ni millioner kroner på vej til nye faglokaler: Nu skal skoleelever ikke længere med bus til naboskolerne

Den 12 år gamle skole i Hornsyld Skolen i Midten skal have nye faglokaler til håndværk og design, madkundskab, billedkunst og musik, som man forventer står klar i januar 2022. Foto: Mads Dalegaard
De indledende faser i arbejdet med at etablere nye faglokaler på Skolen i Midten er påbegyndt, og det glæder både skolelederen og udvalgsformanden.

Hornsyld: Ni millioner kroner til etablering af nye faglokaler til Skolen i Midten, beregnet til undervisning i håndværk og design, billedkunst, madkundskab og musik. Sådan lyder beløbet på den anlægsbevilling, som byrådet nu skal tage stilling til.

At der skal bygges nye faglokaler, og at politikerne har lyttet til behovet glæder skoleleder på Skolen i Midten Troels Brogård Andersen.

- Vi glæder os helt vildt til at komme i gang, og jeg har en bestyrelse, der er glade for, at kreativiteten får endnu mere plads på skolen fremover, siger Troels Brogård Andersen, der dog først kan fremvise tegninger, efter de første møder med byggeudvalget er afviklet.

Annonce

- På de første møder har vi faglærerne med ind over, og der skal vi tale indretning. Jeg kan sige, at lærerne er gået i gang med at lave ønskesedler, siger Troels Brogård Andersen.

Et rigtigt håndværk- og designlokale

Skolelederen glæder sig til, at lokalerne til alle fire fag står klar, men han vil gerne fremhæve det kommende håndværk- og designlokale. Et fag, der tidligere i skolesystemets historie har været kategoriseret som to selvstændige fag; sløjd og håndarbejde.

- I fagets nuværende form veksler man ofte mellem at have undervisning i henholdsvis de gamle sløjd- og håndarbejdslokaler rundt om på skolerne. Fremover vil vi have et rigtigt håndværk- og designlokale, der passer til faget, og det bliver rigtig fedt, slutter Troels Brogård Andersen med begejstring i stemmen.

Sådan ser den moderne skolebygning ud indefra, og skoleleder Troels Brogård Andersen glæder sig til at kunne tilføje de nye faglokaler til indretningskartoteket fremover. Foto: Mads Dalegaard

Nej til samarbejde

Formand for udvalget for læring Ole Vind (V) er glad for, at processen med at etablere nye faglokaler er startet, men der er en enkelt ting, som, han gerne så, var faldet anderledes ud.

- Jeg er ked af, at det ikke lykkedes at lave et samarbejde med idrætscenteret. Det var et tilbud til dem, og det har de takket nej til, siger Ole Vind med henvisning til et eventuelt samarbejde med Hornsyld Idrætscenter, som var på tale i den første indledende fase.

Behovet for faglokaler

Skolen i Midten har indtil videre ikke nogen faglokaler til de fire kreative fag; håndværk og design, madkundskab, billedkunst og musik, selvom skolen ikke har mere end 12 år på bagen.

I stedet har eleverne, før coronarestriktionerne satte en stopper for det, haft undervisningen på de nærliggende skoler, hvor de skulle bruge undervisningstid eller pauser på at fragte sig hen. Enten er undervisningen foregået på Rårup Skole, syv kilometer væk, eller for de, der har valgt musik, på Hornsyld Skole godt og vel én kilometer væk.

Der er indgået en aftale med RUM Arkitekter, og den forventede byggestart er i august i år, mens de nye faglokaler forventes at stå klar i januar 2022.

Parallelt med udvidelsen af Skolen i Midten viste det sig nemlig, at bestyrelsen for Hornsyld Centeret arbejder på en udvidelse af idrætscenteret. Et af løsningsforslagene var dermed at leje faglokaler med Hornsyld Idrætscenter som bygherre, men den model er ikke længere på tegnebrættet.

- Vi havde gerne set det ske, men nu bygger vi bare selv, afslutter Ole Vind.

Han forventer, at byrådet har taget stilling til frigivelsen af millionbeløbet i slutningen af januar.

Skoleleder Troels Brogård Andersen ser også frem til, at de nye faglokaler skal kunne give eleverne endnu bedre forudsætninger for at klare sig godt i de kreative fag - i tråd med skolens overordnede fokus på læring. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Horsens For abonnenter

Christina og Torialy har ligget søvnløse af bekymring i flere uger, fordi deres datter var fanget i omstridte ghettoregler: Onsdag blev den bedste dag i lang tid

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Troels Holch Povlsen tonser med tallene: Tredobler omsætning i Horsens-selskabet Nine United A/S

Kultur For abonnenter

Fortidsminder spænder ben for drømmen om "Hollywood"-skilt i Juelsminde

Horsens

Brænder pengene i lommen? Her er de dyreste boliger til salg i Horsens lige nu

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Kultur For abonnenter

Tredje søndag før jul gik dine oldeforældre tur på Søndergade

Horsens

Han har kastet omkring 700 ton sten i fjorden i år og kan godt kaldes for 'naturens vogter': Nu har han fået et skulderklap for sin indsats

Horsens

Laudrup og den øvrige elite brugte en lørdag i Horsens: Det er et kæmpe skulderklap, der betyder, vi må have gjort noget rigtigt

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Hedensted For abonnenter

Grundejerne bestemte første udspil til diget: Vi er blevet overraskede over, hvor kompliceret kysten er

Horsens For abonnenter

Det blev Østerhåb ved et tilfælde: Drømmehuset fra byggeudstilling blev til et hjem for familien Bang Fasting Bauer

Horsens

Uro i nattelivet: Unge mænd råbte og rakte fuckfinger mod politiet

Annonce