Annonce
Livsstil

Ni etagers-højhus skyder op i Horsens næste år

NRGi bliver første lejer i det ni etagers højhus, der skal opføres på Blumersgade. Til venstre i illustrationen ses Sønderbro Kirke. Den runde bygning er boligbyggeriet Åparken. Illustration fra lokalplanen
HORSENS - Det ni etagers-højhus, der skal bygges på Blumersgade i Horsens, vil begynde at skyde i vejret i begyndelsen af 2017.

Det vurderer Anton Nørgaard, afdelingsleder i Dansk Boligbyg, efter Horsens Byråd fornylig sagde god for lokalplanen, der giver lov til byggeriet.

- Nu skal vi til at begynde at projektere. I princippet er det ét sammenhængende projekt, men vi bygger det i to etaper, forklarer Anton Nørgaard.

Det er forsyningsselskabet NRGi, der har købt grunden med den tidligere Børnehave Åkanden af Horsens Kommune. Overtagelsesdagen er 1. september. Men derefter bliver den hurtigt solgt videre.

- Vi køber grunden af NRGi og opfører et byggeri, hvor NRGi kommer til at sidde til leje, siger Anton Nørgaard fra Dansk Boligbyg.
En skitse af det kommende byggeri i Blumersgade set fra nordsiden. Yderst til venstre ses Sønderbro Kirke. Visualisering: Kjær & Richter

Anden etape afventer lejere

Virksomheden, der har hovedkontor på Erhvervsbyvej i Horsens Syd, vil selv være totalentreprenør på byggeriet.

Planen er, at der både skal være boliger og erhverv i ejendommen. Lejlighederne tænkes solgt som ejerlejligheder, mens Dansk Boligbyg skal være udlejer af erhvervsdelen, der vil udgøre omkring to tredjedele af det samlede byggeri. Erhvervsdelen får fælles kantine og mødelokaler.

Indtil videre er NRGi den eneste lejer, der er truffet aftale med.

- Nrgi sætter sig på de fire nederste etager i den første etape. Hvornår vi går i gang med anden etape, afhænger af, hvordan det går med at finde lejere til det, siger Anton Nørgaard.
Annonce

Naboer frygter for højden

I forbindelse med høringsfasen for lokalplanen for det nye byggeri er der kommet fem indsigelser fra naboer til det kommende byggeri, bl.a. beboerforeningerne i det nærliggende Åparken og Blumersgade 6-8.

De har én primær bekymring: højden. Flere af naboerne mener, at de ni etager er for højt i forhold til det omgivende område, og de frygter for, om det nye byggeri vil give gener med skygge eller forringelse af udsigt.

Indsigelserne har dog ikke givet anledning til, at Horsens Kommune har ændret i lokalplanen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce