Annonce
Debat

Neurofeedback-sagen: Er man et bedre menneske, når man erkender, man har lavet fejl? Det synes jeg!

Læserbrev: Kan en politiker tage fejl?

Svaret på spørgsmålet er: Selvfølgelig kan de det! De er som alle andre også kun mennesker.

Men er de hævet over alle os andre, så det ikke er nødvendigt for dem at komme med en undskyldning, når de tager fejl? Svaret på det spørgsmål er: Åbenbart!

Annonce

I foråret kom Sundhedsstyrelsen med en retningslinje, som taler imod neurofeedback til børn med autisme. Derfor besluttede børn- og undervisningsudvalget, at neurofeedback skal stoppes til alle børn i Ikast-Brande Kommune.

Det er en metode, som Ikast-Brande Kommune har gjort brug af i en længerevarende periode og med rigtig stor gavnlig effekt på de berørte børn og unge.

Børn- og undervisningsudvalget har truffet beslutningen på baggrund af en retningslinje, hvor det ikke engang er Othmer-metoden (den som Ikast-Brande Kommune benytter), som er blevet undersøgt.

Othmer-metoden sender ingen signaler ind, som dem i undersøgelsen gjorde.

Det eneste parti, som ikke vil inddrage medarbejdernes metodefrihed, er Venstre.

21. maj 2021 bragte avisen artiklen "Beslutning om afskaffelse af neurofeedback skaber dønninger". I den artikel retter Simon Vanggaard direkte kritik af ansatte i Ikast-Brande Kommune og mener, at de har interessekonflikter, da de enten driver en privat virksomhed, som sælger neurofeedback til private, eller har fået deres neurofeedback-uddannelse betalt af kommunen. Et angreb på egne ansatte - en større mistillid kan vist ikke gives!

På grund af Simon Vanggaards byge af spørgsmål rettet til familiehuset gang efter gang beslutter direktionen at iværksætte en undersøgelse af KL om medarbejdernes inhabilitet, og om der har været tale om interessekonflikter. En undersøgelse, der har været undervejs siden maj, alt imens medarbejderne har en mistillid til at hænge over hovedet og har fået inddraget deres metodefrihed til selv at bestemme, hvilke metoder de vil give til de børn med udfordringer.

På økonomi- og planudvalgets møde 5. oktober er KL's rapport blevet behandlet, og den fejer enhver påstand om medarbejdernes hensigt og interesse af vejen.

Faktisk synes jeg, at rapporten på ethvert punkt får bragt skam over Simon Vanggaard.

Anja Isgaard Jensen

Faktisk synes jeg, at rapporten på ethvert punkt får bragt skam over Simon Vanggaard. Og hvis man i sit job eller i privaten har "hængt" nogle så groft ud, som de har gjort, så ville enhver have sagt: "Undskyld, jeg tog fejl!".

Men som sagt har punktet været til behandling på mødet 5. oktober, og der har indtil skrivende stund ikke været bragt nogen offentlig undskyldning, som vist er på sin plads, når man bliver "hængt" offentligt ud.

Lige præcis derfor er det vigtigt at stemme personligt til valget 16. november.

Annonce
Horsens For abonnenter

Mand fik hugget lillefingeren af: 27-årig skal fem år i fængsel for øksevold

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Problemer med aflevering af freetrailerne på Smedetorv fortsætter: Nu tager Ikea konsekvensen

Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Sport

Vanvittig buzzer beater sikrede Horsens IC-sejr i allersidste sekund: Derfor er der pres på, hvis holdet skal nå at spille sig tilbage i medaljestriden

Horsens

Priserne stiger fortsat - men i langsommere tempo: Man kan stadig tjene pænt på at sælge huset i 2022

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Horsens For abonnenter

Cykelholdet Sund Vilje blev skelsættende for Flemmings liv: Nu cykler han til Paris med sit eget lille hold

Navne For abonnenter

Andre cutter sig, jeg brugte tatoveringerne: I dag er Sabrina mor, dagplejer og lykkelig, og hun har ikke længere brug for smerten fra nålen

Horsens

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Horsens

Jeg er blevet gravid, mens jeg er i et barselsvikariat - kan min chef fyre mig, når jeg fortæller det?

Erhverv For abonnenter

Henrik taber 100 kroner for hver gris, han sender ud af stalden

Odder

Ny borgmester vil lave politik sammen med borgerne: Hvis vi ikke involverer borgerne, bliver lokalpolitik rendyrket magt

Annonce