Annonce
Erhverv

Netcompany beskæftiger 2000 medarbejdere i fem lande: - Vi vil gerne have endnu flere ingeniører med bopæl i Aarhus

Netcompany blev for nylig kåret som regionsvinder i København af EY Entrepreneur of The Year for tredje år i træk. - Vi bliver superglade hver eneste gang, fortæller André Rogaczewski. Foto: Axel Schütt
På knap tyve år har Netcompany vokset sig så stor, at virksomheden i dag beskæftiger 2000 medarbejdere i fem lande. 150 af dem sidder i Aarhus. Men håbet er, at endnu flere vil komme til i de kommende år.
Annonce

AARHUS: André Rogaczewski hviler i sig selv. Det er tydeligt at se, da Erhverv+ møder den 51-årige administrerende direktør for Netcompany en hektisk dag ved Aarhus Symposium på byens universitet, hvor han er en af hovedtalerne.

Selvom han kun har sat et kvarter af til interviewet, læner han sig afslappet tilbage i stolen og svarer på spørgsmål med smil og overskud. Og måske er der god grund til begge dele.

For det første er vi på et sted, der vrimler af unge med virkelyst og engagement, en målgruppe hvis fremtid ligger André Rogaczewski stærkt på sinde, og derfor også en oplagt mulighed for at give dem et par bevingende ord med på vejen.

For det andet har Netcompany, som André Rogaczewski har været med til at stifte, de sidste knap tyve år haft så meget fremgang, at virksomheden i dag beskæftiger 2000 medarbejdere i fem forskellige lande. Heraf 150 af dem i Aarhus, som han befinder sig i lige nu.

EY Entrepreneur of The Year 2019

Netcompany Group A/S fra København er finalist i EY Entrepreneur Of The Year 2019 i hovedkonkurrencen - for tredje år i træk i øvrigt. Kriterierne for at være med her er:

  • Entrepreneuren er ejer/medejer af et dansk aktie- eller anpartsselskab og har haft det overordnede ansvar i mindst to år. Selskabet må gerne være børsnoteret.

  • Virksomheden har eksisteret i mindst tre år.

  • Virksomheden har ved udgangen af det seneste regnskabsår minimum 20 ansatte.

  • Virksomheden skal have haft minimum 15 procent vækst i bruttoavance eller i omsætning i det seneste regnskabsår.

  • Det seneste regnskab skal udvise en positiv egenkapital og et positivt resultat.

Annonce

Svært med fyraftensøl online

- Det er ikke tilfældigt, at vi har 150 dygtige medarbejdere her i byen og har fået nye fine lokaler her for nyligt. Det er, fordi vi ser vækst, både i Aarhus som by, men så sandelig også i Jylland generelt, siger André Rogaczewski, der særligt fremhæver byens centrale placering i forhold til erhvervslivet samt dens rigdom på dygtige studerende som en af hovedårsagerne til, at virksomheden har kontor i byen.

- Det kan være jeg kommer til at såre et par aalborgensere, men sandheden er jo, at Aarhus er jo Jyllands hovedstad, siger han med et grin.

I Aarhus arbejder de ansatte på projekter over hele verden og med kollegaer i blandt andet Aalborg og København, men også i Oslo, Warszawa, Ho Chi Minh City, Delft, Leeds, Derby og London, hvor virksomheden også har kontorer.

For selvom den fysiske placering af arbejdspladsen har betydning i forhold til mødet med kunder og rekruttering af medarbejdere, er selve arbejdet ikke bundet af en bestemt lokation.

- Det, vi går op i, er i virkeligheden, om vi har de rigtige folk, som i tæt kommunikation med hinanden rent faktisk kan levere digitalt, siger André Rogaczewski.

- Så vi kan ligeså godt sidde på tværs af byer. Det gør ingen forskel længere, for de unge ser det ikke som en barriere, siger han.

Men så kommer han selv i tanke om en enkelt ulempe ved kun at mødes i det virtuelle rum:

- Det er selvfølgelig lidt en barriere, når man skal ud og drikke en øl sammen bagefter. Det er noget rod, tilføjer han med glimt i øjet.

Annonce

Unge mangler teknologisk indsigt

En god øl efter ”arbejdet” har de over 600 studerende, der er mødt op til Aarhus Symposium, denne dag givet afkald på. Og det er André Rogaczewski glad for.

For det giver ham mulighed for at fremhæve en vigtig pointe overfor de studerende, nemlig; at de bør erhverve sig teknologiske kompetencer, så de er bedre rustet til den fremtid, der venter dem.

- Jeg har lige været igennem en samtale med nogle studerende, hvor vi diskuterede, hvordan man kunne starte en ny virksomhed op ved at anvende data og kunstig intelligens, siger han og tilføjer:

- Og det var faktisk lidt slående, at mange af deres idéer var reelle og rent faktisk kunne blive til virksomheder, men de manglede indsigt i, hvordan man indsamler data og laver en algoritme, og hvor lang tid det tager, hvis de ikke skulle løbe ind i en helt klassisk problemstilling efter få måneders arbejde.

Netop manglen på teknologisk indsigt er en kæphest for André Rogaczewski, der sjældent lader en mulighed passere for at give sit besyv med om emnet.

- Der skal ikke være nogen tvivl om, at jeg er en stor fortaler for, at vores største byer og specielt Aarhus investerer yderligere i teknologiske kompetencer. For vi vil gerne have endnu flere ingeniører med bopæl i Aarhus, slår André Rogaczewski fast.

Foto: Axel Schütt
Foto: Axel Schütt
Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce