Annonce
Horsens

Net over havnebad endte som fuglefælde

Det net, der i sidste uge blev spændt ud over havnebadet, viste sig at være en fælde for fugle, der fandt ind under nettet, men ikke kunne komme ud igen. Firmaet, der  monterede nettet, rykkede mandag ud for at lappe huller. Foto: Morten Pape
Det nylagte net over havnebadet i Horsens har fået flere beboere i Pakhusene til at reagere. Nettet, der angiveligt skulle skærme mod måger, udviklede sig nemlig til en fælde for de fugle, der alligevel fandt vej ind under nettet. Efter henvendelser til Dyrenes Beskyttelse og Ejendomsselskabet Casa bliver fejlen nu rettet.

Horsens: Èt er, at det net, der i sidste uge blev lagt over havnebadet, stjæler udsigten til vandet for flere beboere på Havnen.

Men at det også udviklede sig til en regulær fuglefælde, har fået blandt andre Louise Jensen, der bor lige over for havnebadet, til at reagere.

En måge sad fredag formiddag uhjælpelig fast i nettet over havnebadet. Louise Jensen og hendes kæreste Mathias Schütt Hansen brugte en times tid på at få sat fuglen fri. Det lykkedes efter stort besvær. Privatfoto: Louise Jensen

Hun har flere gange oplevet, at måger og andre fugle på trods af nettet alligevel finder vej ind under det. Til gengæld kniber det med at finde ud igen, og i fredags måtte hun og kæresten, Mathias Schütt Hansen, sætte gang i en større redningsaktion for at befri en måge, der sad uhjælpelig fast i nettet på havnebadets side.

Annonce

- Det er ikke, fordi jeg elsker måger, men det er et dyr, og det er ikke dets valg at sidde fast. Det gør ondt at se på. Det er bare øv, siger Louise Jensen.

Dyrenes Beskyttelse ind i sagen

Hun har haft fat i både Ejendomsselskabet Casa, der står bag havnebadet, og Daniel Møller Andersen, kredsformand for Dyrenes Beskyttelse, for at få dem til at gøre noget, og hun er ikke den eneste, der har reageret på konsekvenserne af nettet.

Louise Jensen, der bor i Pakhusene lige over for havnebadet, er kritisk over det net, der i sidste uge blev spændt ud over havnebadet. Hun har flere gange set fugle være lukket inde under nettet, fordi der er huller. Også Dyrenes Beskyttelse har reageret på nettet. Foto: Birgitte Avnesø

Ifølge kredsformanden henvendte fire beboere sig i sidste uge til Dyrenes Beskyttelses vagtcentral for at anmelde, at der var fugle, der havde forvildet sig ind under nettet og ikke kunne komme ud. Andre tre borgere har ringet direkte til Daniel Møller Andersen om det samme.

Han var derfor i sidste uge flere gange nede for at se forholdene, og han er ikke imponeret over den måde, arbejdet med at sætte nettet op er udført.


Nettet er lagt på for at forhindre måger, men det er måske ikke en super gennemtænkt løsning. Der er i hvert fald ikke tænkt dyrevelfærd ind i det.

Daniel Møller Andersen, Dyrenes Beskyttelse


- Nettet er lagt på for at forhindre måger, men det er måske ikke en supergennemtænkt løsning. Der er i hvert fald ikke tænkt dyrevelfærd ind i det, påpeger Daniel Møller Andersen, der har fundet flere steder, hvor fuglene kan komme ind.

Det er ikke kun måger, der indtil i går fandt ind under nettet under havnebadet. Da Folkebladet mandag formiddag var en tur på havnen, sad der en sort fugl under nettet. Foto: Birgitte Avnesø

- De forvilder sig ind under nettet, fordi der er små åbninger hist og her, og de kan have rigtig svært ved at finde ud igen. Det er en fuglefælde, konstaterer han og fortsætter:

- Det værst tænkelige er, hvis de hænger fast i nettet. Så er det et spørgsmål om tid, inden de påfører sig selv skade. De bliver febrilske, ender med at påføre sig selv skader, og pludselig har de ikke en chance i det vilde liv.

Annonce

Kommunen: En hastesag

Daniel Møller Andersen kontaktede i går mandag Horsens Kommune for at bede om at få hullerne i nettet lukket.

Sagen landede hos biolog Jakob Humaidan fra natur og miljø, der prompte tog affære. Han henvendte sig til Ejendomsselskabet Casa, der dog allerede var blevet opmærksom på hullerne og havde bedt firmaet, der lagde nettet, om at få det lappet.

Jakob Humaidan kontaktede selv det pågældende tømrerfirma, der allerede mandag eftermiddag rykkede ud for at få hegnet lappet.

Han er tilfreds med, at der bliver rykket så hurtigt på det - både fra Casa og tømrerfirmaets side.

- Det er også en hastesag. Det er mit indtryk, at parterne får problemet løst i første hug, men kommunen kommer til at følge op på, at der bliver skabt forsvarlige forhold, pointerer Jakob Humaidan.

Annonce

Tilfredshed hos Dyrenes Beskyttelse

Hos Dyrenes Beskyttelse er Daniel Møller Andersen også glad for, at hullerne nu tilsyneladende er blevet lukket.

Han har selv tilbudt at udpege åbninger og ricisi ved overdækningen af havnebadet.

- Jeg har også tilkendegivet, at Dyrenes Beskyttelse gerne vil være behjælpelig, hvis der kommer fugle, der sætter sig fast i nettet. Så længe det ikke eskalerer, skal vi nok hjælpe fuglene ud af den knibe, de er havnet i. Det er nok ikke realistisk, at de piller nettet ned, men de må sørge for at få lukket de huller, der gør, at fuglene søger ind under nettet, påpeger han.

Horsens Folkeblad har forsøgt at få en kommentar fra Ejendomsselskabet Casa, men direktør Per Hansen ønsker ikke at udtale sig om nettet. Heller ikke, hvor længe det skal være der.

Annonce
Horsens For abonnenter

Christina og Torialy har ligget søvnløse af bekymring i flere uger, fordi deres datter var fanget i omstridte ghettoregler: Onsdag blev den bedste dag i lang tid

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Troels Holch Povlsen tonser med tallene: Tredobler omsætning i Horsens-selskabet Nine United A/S

Kultur For abonnenter

Fortidsminder spænder ben for drømmen om "Hollywood"-skilt i Juelsminde

Horsens

Brænder pengene i lommen? Her er de dyreste boliger til salg i Horsens lige nu

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Kultur For abonnenter

Tredje søndag før jul gik dine oldeforældre tur på Søndergade

Horsens

Han har kastet omkring 700 ton sten i fjorden i år og kan godt kaldes for 'naturens vogter': Nu har han fået et skulderklap for sin indsats

Horsens

Laudrup og den øvrige elite brugte en lørdag i Horsens: Det er et kæmpe skulderklap, der betyder, vi må have gjort noget rigtigt

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Hedensted For abonnenter

Grundejerne bestemte første udspil til diget: Vi er blevet overraskede over, hvor kompliceret kysten er

Horsens For abonnenter

Det blev Østerhåb ved et tilfælde: Drømmehuset fra byggeudstilling blev til et hjem for familien Bang Fasting Bauer

Horsens

Uro i nattelivet: Unge mænd råbte og rakte fuckfinger mod politiet

Annonce