Annonce
Odder

Nemmere, billigere og pænere: Hvem sagde, at den grønne omstilling var besværlig?

Centerleder Magnus Jønsson har svært ved at skjule sin begejstring over de flotte blomster, der omkranser stierne rundt imellem de mange udendørsfaciliteter hos hos Kuglen & Keglen. Foto: Andreas Benjamin Schmidt
Hvor der tidligere ikke var andet end en kedelig udtørret græsplæne, pryder nu tusinde og atter tusinde blomster det store areal foran Kuglen & Keglen, til glæde for både økonomi, klima og biodiversitet.

Odder: Selvom vi efterhånden er kommet halvvejs gennem november, pryder tusindvis af blomster endnu det store område, der vender ud mod Århusvej, foran Kuglen & Keglen.

- Synes du ikke bare, at det ser pissegodt ud, spørger centerleder Magnus Jønsson, der selv har svært ved at skjule sin begejstring over blomsterbedene.

Magnus Jønsson er hurtig til at tale sig varm, men han bliver dog hurtig afbrudt, da en ældre dame gerne vil vide, hvor hun kan booke nogle bowlingbaner.

Annonce

Han er heldigvis hurtig til at finde tilbage på sporet. Han fortæller, at de hos Kuglen & Keglen tidligere har måttet høre for, at den store plæne ikke ligefrem pyntede i bybilledet, men at de længe har forsøgt at få lov til at ændre på det.

- Faktisk tog det adskillige år at få tilladelse til at bygge på området, siger han.

Først for skønhedens skyld

I første omgang handlede byggetilladelsen om at få lov til at udnytte græsarealet til en udvidelse af spilleområdet, hvor der sidenhen er kommet flere og flere udendørsaktiviteter til. Tanken om at plante de mange blomster opstod først bagefter, og i første omgang primært med henblik på at forskønne spilleparken.

Det har vist sig, at vi som lille virksomhed, bare ved at tage nogle små skridt, har kunnet bidrage til noget som er rigtig pænt, miljøvenligt og godt for bierne.

Magnus Jønsson, centerleder hos Kuglen & Keglen.

Senere viste det sig dog også at være nemmere at holde blomster, samtidig med at det var pænere, for udover at den førhen tomme plæne ikke just pyntede, var det faktisk også en ganske tidskrævende opgave at slå græsset, ligesom det bestemt heller ikke var gratis.

- Det kunne godt tage det meste af en arbejdsdag at slå plænen, og i højsæsonen skulle det jo gøres mindst en gang om ugen, siger centerlederen.

Annonce

Sparer brændstof

Udover den sparede arbejdskraft ved ikke at skulle rulle en tur med plæneklipperen mindst en gang om ugen, så er der også en ikke uvæsentlig besparelse at hente i form af brændstof. For at slå hele plænen, skulle Kuglen & Keglens gamle havetraktor bruge mindst fem liter benzin.

- På en højsæson, hvor plænen skal slås mindst en gang om ugen, så er det jo en enorm mængde brændstof, siger Magnus Jønsson.

Der er stadig masser af fine blomster, selvom kalenderåret er i sin næstsidste måned. Foto: Andreas Benjamin Schmidt

Magnus Jønsson fortæller også, at hvis nogen for fem år siden havde foreslået ham at plante blomster og anlægge stier i så stor stil, som det er tilfældet, så ville han nok have tænkt, at det lød både meget dyrt og meget besværligt.

- Men faktisk har det vist sig, at vi som lille virksomhed, bare ved at tage nogle små skridt, har kunnet bidrage til noget som er rigtig pænt, miljøvenligt og godt for bierne, siger han.


Annonce
Horsens For abonnenter

Grim, ærgerlig og snusket: Graven får ikke pæne ord med på vejen, men spørger du politikerne, er det netop ord, der skal være starten på forandring

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Lærer-Jan holder aldrig helt fri: Gæsterne og maden må vente, når eleverne ringer

Erhverv For abonnenter

Stinne rejste sig, da fundamentet under hendes firma smuldrede: Nu har hun 50 ansatte og modtager nye jobansøgninger hver dag

Podcast

Ældre Sagen håber på ekstra læger til Hedensted: Vores medlemmer vil blive berørt meget

Hedensted

Fældninger og skader på træer: Det skal til for at hjælpe Staksrode Skov, siger Naturstyrelsen

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Leder For abonnenter

Tiden er kommet: Send dit brokke-gen på vinterferie og lad julefreden sænke sig tidligt og lad den vare til påske og gerne længere

Horsens

Vaccinationscenter opruster med vagt efter hærværk og forsøg på brandstiftelse på centret

Erhverv For abonnenter

Sushi-succes og vækst på værtshus, optik, chokolade og meget mere: Se hvordan lokale firmaer klarer skærene i ugens regnskaber

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Horsens

Mens priserne på energi stiger: Her bliver der ingen prisstigninger på fjernvarme

Erhverv For abonnenter

Midt i tvangslukning og produktionsproblemer: Allan Hansen fik et af sine bedste år nogensinde - og succesen er kun vokset siden

Kultur

Udsatte familier får chancen for at holde jul på Fængslet

Annonce