Annonce
Brædstrup

Kan etableres allerede næste år: Nye stier skal få flere til at bruge smukt naturområde

Der skal etableres en ny sti ved tørladen ved Klostermølle, så både gæster og sejlere kan komme nemmere rundt i området. Arkivfoto
Det skal være nemmere for folk at få adgang til den smukke natur omkring Klostermølle og Mossø. Derfor arbejder en stigruppe under Voerladegård Borgerforening på at etablere nye stier i området. Friluftsrådet har netop støttet projektet, som forventes at gå i gang næste år.
Annonce

Klostermølle: En cykel- og vandresti rundt om hele Mossø og et stisystem, der skal gøre det lettere for besøgende ved Klostermølle at komme tørskoet ned til søen.

Det er nogle af de tiltag, som formentlig allerede fra næste år vil blive etableret for at gøre det nemmere for folk at kunne nyde den smukke natur omkring Mossø og Klostermølle.

Friluftsrådet har netop støttet de to sti-projekter med 238.900 kroner. Heraf går 50.000 kroner til Natur & Ungdom samt Mossø Kano- og kajaklaug, som begge holder til ved Klostermølle, til at forbedre adgangsvejen fra søen til Klostermølle.

Derudover er der afsat 188.900 kroner til Voerladegård Borgerforenings vandresti-udvalg, som arbejder på at etablere en vandresti rundt om hele Mossø.

Annonce

Utilgængelige naturområder

Sti-projektet er delt op i faser, og i første fase skal der etableres en sti fra Voerladegård til Klostermølle. Projekter mangler dog stadig 80.000 kroner, inden alle midler er samlet ind.

Ifølge Søren Skov Bording, som er formand for Mossø Kano- og Kajaklaug og medlem af vandresti-udvalget, så kan de nye stier etableres til næste år, hvis alt går vel.

- Vi bor jo i et fantastisk naturskønt område, men på nogle måder er det lidt svært tilgængeligt. Der er ikke afmærkede stier at gå på. Der er nogle private lodsejere, som har store arealer ned til Mossø. Samtidig har området Natura 2000-fredning, så mange er også i tvivl om, hvorvidt de må gå i området. Så vi har set et behov for at give bedre adgang til naturen omkring Mossø. Vores mission er at få etableret en afmærket vandrerute hele vejen rundt om søen. Projektet er stadig afhængig af, at vi får samlet lidt flere midler, men det er vi fortrøstningsfulde omkring, at vi nok skal få, siger Søren Skov Bording.

Annonce

Historisk sti genetableres

Ved Klostermølle er det meningen, at der skal etableres en ny sti hen over en eng og ud til søen. Det skal gøre det nemmere for sejlerne i Mossø Kano- og Kajaklaug at komme tørskoet frem og tilbage til søen i den våde del af året, men stien vil også gøre, at gæsterne på Klostermølle bedre kan komme helt ned til vandet.


Vores mission er at få etableret en afmærket natur vandrerute hele vejen rundt om søen. Projektet er stadig afhængig af, at vi får samlet lidt flere midler, men det er vi fortrøstningsfulde omkring, at vi nok skal få.

Søren Skov Bording


Det bliver en gammel historisk stistrækning, der skal genetableres. Den er tidligere blevet brugt, da der var produktion på Klostermølle, og man fragtede gods fra Alken til Klostermølle via vandvejen. Herfra gik man tidligere ad en sti op til tørladen, og det er den sti, der nu skal befæstes igen.

Sekretariatsleder Annette Rask Krogsø i foreningen Natur & Ungdom på Klostermølle regner med, at de nye stier i området vil gøre naturoplevelsen på stedet endnu bedre.

- Det vil højne kvaliteten af området for både fastboende og gæster. Man får en ekstra oplevelse, hvis man får lidt viden om, hvad man ser. Det er selvfølgelig dejligt at gå en tur i naturen, men det er ekstra godt, hvis man får noget formidling på, siger Annette Rask Krogsøe.

Annonce

Opbakning til nye stier

Vandresti-gruppen i Voerladegård har mødt stor opbakning til sti-projekterne blandt lodsejerne omkring Mossø, og også Naturstyrelsen, som ejer jorden ved Klostermølle, bakker op om projektet. Da området omkring Klostermølle både har kulturhistoriske fredninger samt naturfredninger, skal projektet dog godkendes af de relevante myndigheder, inden spaden kan sættes i jorden.

- Vi er i gang med at detailplanlægge udrulningen af stierne, så mit bedste bud er, at vi kan gå i gang med etableringen af første fase i foråret. Adgang til naturen er noget af det, som mange vælger at flytte til området for. Vores missionsord er natur, fællesskab og tryghed, og de nye stier vil give alle dele, siger Søren Skov Bording.

Når første fase er etableret, er næste fase at forbinde nogle allerede eksisterende stier, således man kan komme hele vejen rundt om Mossø. Det er dog endnu uklart, hvornår hele sti-projektet kan stå færdigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce