Annonce
Horsens

Nej til fancy kaffe og dyre drinks: Jeg vil drive café for almindelige mennesker

Café Boblen skal være et fristed - en boble - hvor man kan koble ind, når man skal koble ud fra hverdagen, fastslår Karina Hunter. Da Horsens Folkeblad var forbi, havde hun kun netop overtaget nøglen til lejemålet på Amaliegade, men inden torsdag vil de tomme lokaler være møbleret og hyggeligt indrettet, lover hun. Foto Michael Svenningsen
Alle skal have råd til jævnligt at gå på café, mener Karina Hunter, som nu åbner café med et særligt koncept, hun i årevis har drømt om at føre ud i livet.

Horsens: Det er en stor drøm, der bliver til virkelighed, når Karina Hunter torsdag slår dørene op til Café Boblen i Amaliegade 5.

Drømmen begyndte at spire for cirka 20 år siden, da hun arbejdede på café i Aarhus, fortæller hun.

- Jeg syntes, priserne var helt urimelige, og jeg drømte om at åbne en café for almindelige mennesker - ja, det lyder måske forkert, indskyder hun og forklarer videre:

- Når jeg selv har været på café, har jeg ofte følt, at det var en luksus, jeg ikke havde råd til. Men jeg synes, at alle har ret til den forkælelse. I min café skal det være sådan, at alle har råd til at komme uden at blive ruineret eller være nødt til at spinke og spare resten af måneden.

Annonce
Karina Hunter har lejet sig ind i den venstre del af Amaliegade 5, som tidligere blandt andet har huset Den Hvide Hest. Den nye café skal ligge i den del, hvor Den Hvide Hest drev butikken Stalden med udlejning af festtøj. Foto Michael Svenningsen

Ingen fancy kaffe

Karina Hunter er kontoruddannet og havde egentlig ikke planlagt, cafédrømmen skulle føres ud i livet nu.

- Jeg har altid tænkt, at jeg ville gøre det, når jeg var fyldt 50, og børnene var flyttet hjemmefra, så det kun var mig, der skulle leve af rugbrød, hvis det ikke gik, fortæller den nu 42-årige caféejer.

De to børn er 11 og 18 år, men de og ægtemanden Scot var alle enige om, at det var nu, hun skulle gribe chancen.

- Som mine kære børn minder mig om, bliver jeg ikke yngre. Så jeg håber, det kan løbe rundt. Jeg krydser fingre for, at gæsterne vil tage godt imod konceptet, som er helt nede på jorden, og at de lave priser gør, at de har råd til at komme mere, siger Karina Hunter.

Opskriften, der skal gøre forretningen rentabel, har hun sporet sig ind på:

- Menuen bliver simpel. Hvis priserne skal bankes ned, skal jeg ikke have for mange ting. Det skal være så enkelt som muligt, og jeg skal kunne klare det selv, siger hun.

Til den lille sult er der en hjemmelavet suppe eller friskbagte boller og et udvalg af kager at vælge mellem.

- Og der serveres ikke alkohol, men varm kakao, lækker te og helt almindelig kaffe - ikke det fancy, fastslår Karina Hunter.

Beliggenhed, beliggenhed

At Café Boblen åbner netop i Amaliegade i Horsens, er ikke helt tilfældigt.

- For nogle år siden flyttede vi fra Aarhus til Hadrup mellem Odder og Horsens. Siden har vi fravalgt Aarhus og valgt Horsens til. Jeg synes, Horsens har mange lækre cafeer i Latinerkvarteret, men ikke rigtig noget i den anden ende.

- Jeg ved godt, at man skriger beliggenhed, beliggenhed, så selvfølgelig kan jeg være bekymret for, om det kan gå i den anden ende. Men beliggenheden er jo også en del af, at jeg kan gøre det billigere, og jeg håber, at jeg kan fange glade kunder på vej til eller fra bilen før eller efter shoppeturen, eller måske kan konerne parkere deres mænd på cafeen, forklarer Karina Hunter.

Hun håber også, at Boblen bliver et mødested for alle, unge som ældre, studerende, barslende, strikkende, eller dem, der vil mødes med naboen til et spil Ludo.

- Jeg tænker det som en lille boble, hvor man kan koble ud fra den forjagede hverdag. Lokalerne er så hyggelige, og udlejer har renoveret det, så det er pænt og up to date, samtidig med at stilen med stuk og charme er bevaret, siger caféejeren, som netop har overtaget lejemålet.

Disse dage har hun travlt med klargøring og indretning med et møblement, ting og sager, som hun i den seneste tid løbende har fundet i genbrugsbutikker og på diverse loppemarkeder. Torsdag kl. 10 slår hun dørene op til Boblen, som fremover er åben mandag-fredag kl. 10-17 og lørdage kl. 10-15.

- Søndag bliver min fri- og rengøringsdag, men jeg regner dog med at holde åbent et par søndage omkring jul, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Horsens For abonnenter

Hans har en finger med i alt i Vestbirk - uden at råbe op om det

Annonce