Annonce
Horsens

Nej til fancy kaffe og dyre drinks: Jeg vil drive café for almindelige mennesker

Café Boblen skal være et fristed - en boble - hvor man kan koble ind, når man skal koble ud fra hverdagen, fastslår Karina Hunter. Da Horsens Folkeblad var forbi, havde hun kun netop overtaget nøglen til lejemålet på Amaliegade, men inden torsdag vil de tomme lokaler være møbleret og hyggeligt indrettet, lover hun. Foto Michael Svenningsen
Alle skal have råd til jævnligt at gå på café, mener Karina Hunter, som nu åbner café med et særligt koncept, hun i årevis har drømt om at føre ud i livet.

Horsens: Det er en stor drøm, der bliver til virkelighed, når Karina Hunter torsdag slår dørene op til Café Boblen i Amaliegade 5.

Drømmen begyndte at spire for cirka 20 år siden, da hun arbejdede på café i Aarhus, fortæller hun.

- Jeg syntes, priserne var helt urimelige, og jeg drømte om at åbne en café for almindelige mennesker - ja, det lyder måske forkert, indskyder hun og forklarer videre:

- Når jeg selv har været på café, har jeg ofte følt, at det var en luksus, jeg ikke havde råd til. Men jeg synes, at alle har ret til den forkælelse. I min café skal det være sådan, at alle har råd til at komme uden at blive ruineret eller være nødt til at spinke og spare resten af måneden.

Annonce
Karina Hunter har lejet sig ind i den venstre del af Amaliegade 5, som tidligere blandt andet har huset Den Hvide Hest. Den nye café skal ligge i den del, hvor Den Hvide Hest drev butikken Stalden med udlejning af festtøj. Foto Michael Svenningsen

Ingen fancy kaffe

Karina Hunter er kontoruddannet og havde egentlig ikke planlagt, cafédrømmen skulle føres ud i livet nu.

- Jeg har altid tænkt, at jeg ville gøre det, når jeg var fyldt 50, og børnene var flyttet hjemmefra, så det kun var mig, der skulle leve af rugbrød, hvis det ikke gik, fortæller den nu 42-årige caféejer.

De to børn er 11 og 18 år, men de og ægtemanden Scot var alle enige om, at det var nu, hun skulle gribe chancen.

- Som mine kære børn minder mig om, bliver jeg ikke yngre. Så jeg håber, det kan løbe rundt. Jeg krydser fingre for, at gæsterne vil tage godt imod konceptet, som er helt nede på jorden, og at de lave priser gør, at de har råd til at komme mere, siger Karina Hunter.

Opskriften, der skal gøre forretningen rentabel, har hun sporet sig ind på:

- Menuen bliver simpel. Hvis priserne skal bankes ned, skal jeg ikke have for mange ting. Det skal være så enkelt som muligt, og jeg skal kunne klare det selv, siger hun.

Til den lille sult er der en hjemmelavet suppe eller friskbagte boller og et udvalg af kager at vælge mellem.

- Og der serveres ikke alkohol, men varm kakao, lækker te og helt almindelig kaffe - ikke det fancy, fastslår Karina Hunter.

Beliggenhed, beliggenhed

At Café Boblen åbner netop i Amaliegade i Horsens, er ikke helt tilfældigt.

- For nogle år siden flyttede vi fra Aarhus til Hadrup mellem Odder og Horsens. Siden har vi fravalgt Aarhus og valgt Horsens til. Jeg synes, Horsens har mange lækre cafeer i Latinerkvarteret, men ikke rigtig noget i den anden ende.

- Jeg ved godt, at man skriger beliggenhed, beliggenhed, så selvfølgelig kan jeg være bekymret for, om det kan gå i den anden ende. Men beliggenheden er jo også en del af, at jeg kan gøre det billigere, og jeg håber, at jeg kan fange glade kunder på vej til eller fra bilen før eller efter shoppeturen, eller måske kan konerne parkere deres mænd på cafeen, forklarer Karina Hunter.

Hun håber også, at Boblen bliver et mødested for alle, unge som ældre, studerende, barslende, strikkende, eller dem, der vil mødes med naboen til et spil Ludo.

- Jeg tænker det som en lille boble, hvor man kan koble ud fra den forjagede hverdag. Lokalerne er så hyggelige, og udlejer har renoveret det, så det er pænt og up to date, samtidig med at stilen med stuk og charme er bevaret, siger caféejeren, som netop har overtaget lejemålet.

Disse dage har hun travlt med klargøring og indretning med et møblement, ting og sager, som hun i den seneste tid løbende har fundet i genbrugsbutikker og på diverse loppemarkeder. Torsdag kl. 10 slår hun dørene op til Boblen, som fremover er åben mandag-fredag kl. 10-17 og lørdage kl. 10-15.

- Søndag bliver min fri- og rengøringsdag, men jeg regner dog med at holde åbent et par søndage omkring jul, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Tak for oplevelserne til en dansk verdensstjerne

Der er altid risiko for at få tastaturkrigere på nakken, når man hylder en sportsstjerne som den største i Danmark nogensinde, så lad mig i internetfredens tegn konstatere, at det var en af de største, der fredag morgen sagde "goodbye" til en hel tennisverden. Uanset placeringen på den rød-hvide evighedsskala: Caroline Wozniacki fortjener al den hyldest, der ruller hendes vej. Hun har været en strålende repræsentant for Danmark på alle parametre, og selv om jeg er en af dem, der har nået kvalmegrænsen, når det gælder hyldestvideoer, taler det sit eget tydelige sprog, når tennislegender som Federer, Djokovic, Nadal og Serena Williams afleverer personlige hilsner til "Caro". Som danskere kan vi ærgre os en smule over, at hendes sidste tre kampe blev spillet på umulige tidspunkter midt om natten, men der er på især to punkter noget smukt i, at det hele sluttede i Australian Open. Punkt 1: Det var her, hun 27. januar 2018 endelig fik den Grand Slam-titel, hun manglede i en fornem karriere. Jeg var en af dem, der kneb en tåre, da hun efter en forrygende finale kunne hæve trofæet. Punkt 2: Wozniacki har været en perfekt ambassadør for Danmark i hele verden. Og længere væk end Melbourne kommer vi ikke, når det gælder de største turneringer. Hun har på WTA Tour'en aldrig været spilleren begavet med det største talent, men hun har altid været i superform og ofte slidt en modstander op. 71 uger som nummer et på verdensranglisten, to finaler i US Open, en sejr i den prestigefyldte sæsonfinale og en lang række turneringssejre er beviser på en fornem karriere. Og så er hun vellidt: - Hun er en person, der er fantastisk uden for banen. Så det bliver et stort tab for kvindetennis, især for mig, siger veninden Serena Williams. Det må varme hos "Wozzy". Vi får nok aldrig én som hende igen, men for tennisfans er det da rart at tænke på, at vi har et par af verdens stærkeste juniorer i Clara Tauson og Holger Rune. I har noget at leve op til. Tak for oplevelserne, Caroline!

Danmark For abonnenter

Hun blev mishandlet og indespærret: - Jeg ville stikke af, men jeg kunne ikke

Annonce