Annonce
Horsens

Nej til byggeri: Så mange har skrevet under

Gitte Dyrby Tiedemann til venstre, Marianne Skovholm og Lars Raunsø med udsigt ud over den mark, hvor halvdelen nu skal udlægges til erhverv i forlængelse af de nuværende erhvervsbygninger. Arkivfoto: Jens Amtoft
Naboer til et kommende erhvervsområde i Søvind har stemt dørklokker sommeren igennem. Mange har sagt nej til planforslag
Annonce

Søvind: Sommeren igennem er der blevet stemt dørklokker i Søvind.

303 husstande har haft besøg i forbindelse med en underskriftindsamling mod en lokalplan, der er i høring frem til torsdag.

Ud af de 303 husstande, der har haft besøg, har beboerne i 235 afgivet en underskrift imod lokalplanforslaget for et område vest for Mølbjerg og syd for Toftumvej, oplyser Lars Raunsø, der er én af initiativtagerne til underskriftindsamlingen.

- Vi har banket på ved alle husstande i Søvind, men har selvfølgelig mange steder ikke mødt nogen hjemme her i sommerferieperioden. Resultatet er dog stadig en stor og markant opbakning til at afvise lokalplanforslaget og få en revision af rammer for området i kommuneplan 2021, siger Lars Raunsø, der bor på Toftumvej i Søvind.


Vi har banket på ved alle husstande i Søvind, men har selvfølgelig mange steder ikke mødt nogen hjemme her i sommerferieperioden.

Lars Raunsø, Toftumvej


Annonce

Høje lagerhaller

Det er udsigten til byggeri af nogle lagerhaller, der efter naboernes menig er for høje og ligger for tæt på de nuværende boliger, der har fået beboerne til at protestere.

- Vi støtter, at lokalplanforslaget afvises, og rammer for anvendelse af området tages op til revision i forbindelse med udarbejdelse af kommuneplan 2021, står der bl.a. i den tekst, man har kunnet skrive under på.

Det er en gruppe på syv borgere, der bor omkring Toftumvej og Mølbjerg, der har taget initiativ til underskriftindsamlingen.

- Det har været meget tidskrævende at prioritere dialog med hver enkelt husstand, men det har også været været meget inspirerende og givende. Der kan hurtigt gå 10-15 minutter, og der har stort set alle steder været en god snak om Søvind generelt og selvfølgelig om lokalplaner, siger Lars Raunsø.

Ud over de 235, der har skrevet under, er der 34, der har valgt ikke at skrive under og 34, der ikke har reageret.

Derudover er der 46, der har skrevet under via en  indsamling af underskrifter på nettet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce