Annonce
Hedensted

Nej tak til vuggestue: Derfor skal Midas passes lokalt

Steffen Wenneberg er glad for at have fundet en god og lokal dagplejemor til sønnen Midas. Foto: Michael Svenningsen
Annie og Steffen Wenneberg flyttede til Ølsted for at stifte familie i et lille lokalsamfund. De ønsker den nærhed og tryghed, som de mener, dagplejen bedst kan give.

Ølsted: Der er ingen grådbetynget afskedsscene, da Steffen Wenneberg fredag morgen afleverer sin knap to-årige søn Midas hos dagplejemor Karina Birkebæk Jensen i hendes hjem lidt uden for Ølsted.

Midas spurter hen i de åbne arme, og han virker helt tryg ved at skulle tilbringe dagen hos dagplejemoren, mens forældrene er på arbejde.

Netop trygheden ved at blive passet i et hjem frem for en institution og i at knytte sig til en bestemt voksen, er årsagen til, at forældrene Annie og Steffen Wenneberg, foretrækker dagpleje frem for vuggestue.

- Vi har selv gået i dagpleje som små, og Steffens forældre arbejder som dagplejere, så det var et naturligt valg for os. Det er trygt og nært, og vi tror, det er det bedste for vores søn, siger Annie Wenneberg.

Annonce
Dagplejer Karina Birkebæk Jensen har i næsten et år passet fem børn i stedet for fire for at have plads til lille Midas. Foto: Michael Svenningsen

Ingen plads til Midas

Parret flyttede til Ølsted for tre år siden, fordi de gerne ville stifte familie i et lille lokalsamfund, hvor de kunne være en del af det lokale.

- Ølsted har både dagpleje, børnehave og skole, og det var vigtigt for os. Så da vi fandt det rigtige hus, var vi ikke i tvivl. Og få dage efter, kontrakten blev underskrevet, var der to streger på graviditetstesten, siger Annie Wenneberg.

Det gik også nemt med at finde pasning til Midas, der begyndte hos en lokal dagplejemor, da han var lidt over syv måneder gammel. Desværre blev hun efter nogle måneder langtidssygemeldt, og Midas kom i gæstedagpleje.

- Det var en frustrerende periode, hvor vi hver fredag måtte spørge, om vi kunne komme med ham igen om mandagen. For der var ikke nogen fast plads til ham i Ølsted, siger Annie Wenneberg, der derfor har mærket til de aktuelle problemer med dagplejemangel i byen.

Et år som "femtebarn"

Heldigvis var gæstedagplejeren - Karina Birkebæk Jensen, der i dag er blevet Midas' faste dagplejer - meget fleksibel, og hun har i en periode på næsten et år haft fem børn i stedet for fire for at give plads til Midas.

- Vi har været meget heldige med hende, og nu har Midas fået en fast plads. Undervejs var vi selvfølgelig nødt til at overveje alternativer - altså, om vi skulle finde en plads til Midas hos en dagplejer i en anden by - men det blev heldigvis ikke nødvendigt, siger Annie Wenneberg.

Når det er vigtigt for parret, at Midas bliver passet lokalt, er det ikke kun på grund af det praktiske aspekt.

- Det handler også om, at han og vi lærer andre børn og forældre i byen at kende, at han følges med de andre i samme børnehave og senere skole. Det er trygt, siger Annie Wenneberg.

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Kurdisk opråb på Rådhustorvet i Horsens: Stop den etniske udrensning

Annonce