Annonce
Læserbrev

Nej tak til mobilmast i Odder: Grunden ved Fillerup Vandværk er en oplagt placering

At anbefale en placering på en af byens flotteste og centrumsnære rekreative områder, uden offentlig debat, mener vi er en stor politisk fejl.

Læserbrev: Der har været mange læserbreve i Odder Avis denne sommer med protester mod Odder Kommunes planer om placering af en meget høj mobilmast på Skovbakkeskolens idrætsplads.

Man har peget på den placering, da masten bl.a. skal give god mobildækning i Fillerup.

Lokale kræfter har indsamlet næsten 300 underskrifter imod opførelsen af masten.

Det undrer os her i beboerforeningen Slippen, at vi ikke er blevet hørt i processen, og at det kun er et par af de nærmeste naboer med huse direkte op til sportspladsen, der er hørt.

Torben Munkholm skrev et læserbrev 2. juli, hvor han spurgte, hvor den anstændige proces blev af i denne sag. Vi mener klart, at vi burde have været inddraget meget tidligere i processen, på samme måde som vi har erfaret, at lokalrådet i Fillerup er blevet.

At anbefale en placering på en af byens flotteste og centrumsnære rekreative områder, uden offentlig debat, mener vi er en stor politisk fejl.

Visualiseringer viser, at masten bliver meget dominerende i landskabet omkring Rosensgade, Holsteinsgade og Sønderbakken og i særdeleshed for Slippen.

Det vil betyde en gennemgribende ændring af udtrykket i en af byens gamle gader, som er på listen over udpegede kulturmiljøer i Odder.

Vi forstår godt, at politikerne snart vil have en løsning på, hvor mobilmasten skal stå.

Vandværksgrunden ved Fillerup Vandværk er en oplagt placering, som vil give en god mobildækning i Fillerup og den vestlige del af Odder - uden at den vil genere mange.

Placeringen vil også gøre, at mastens højde kan reduceres, idet masten kommer til at stå højere i landskabet.

Bestyrelsen i Slippen henstiller hermed politikerne til at tænke godt sig om, før den endelige beslutning skal tages.

Annonce
"Det vil betyde en gennemgribende ændring af udtrykket i en af byens gamle gader, som er på listen over udpegede kulturmiljøer i Odder", skriver Lars Ottosen om den foreslåede placering af en mobilmast nær Slippen - den del af Rosensgade i Odder, som tæller husnumrene 83-101 og 80-124. Privatfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgelige og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce