Annonce
Læserbrev

Nej tak til julegaven, von der Leyen

Annonce

Læserbrev: Julen er en højtid fyldt med en skøn blanding af mange hundrede forskellige juletraditioner fra hele Europa. Men ikke alle "gaver" fra Europa er lige velkomne.

I Ursula von der Leyens politiske retningslinjer for EU-Kommissionen lægges der op til et lovforslag, der skal sikre, at "enhver lønmodtager i unionen har en rimelig mindsteløn".

Det får mine alarmklokker til at ringe, for det kan i den grad underminere den danske model og princippet om, at der ikke lovgives om løn og arbejdsvilkår i Danmark.

Det er den danske model, der sikrer os gode arbejdsforhold. På det private arbejdsmarked sætter vi os til forhandlingsbordet lige om lidt, og der er i min optik mulighed for solide forbedringer af overenskomsterne.

Vi har i HK Privat Sydjylland besøgt over 130 virksomheder og spurgt vores medlemmer, hvordan de gerne ser deres arbejdsliv forbedret.

Udover lønforbedringer er et stort ønske fra medlemmerne en forhøjelse af fritvalgskontoen og en udvidelse af mulighederne, så der bliver større frihed til at indrette sit arbejdsliv, så det passer bedre med de behov, man har - uanset hvor i livet, man befinder sig.

Når Ursula von der Leyen og andre politikere fantaserer om en lovfastsat mindsteløn, overser de, at løn og arbejdsvilkår er meget andet end, hvor mange kroner arbejdsgiveren skal udbetale til sine medarbejdere en gang om måneden.

Overenskomster regulerer løn, ferie, arbejdstid, barsel, pension og meget andet, for det har lønmodtagerne ønsket.

Det er fuldstændig som ønskesedlen til jul - den skal politikerne heller ikke blande sig i.

Henny Fiskbæk. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Udsigt til brandslukning resten af aftenen: Vi skal ind fra ydersiden, og det tager tid

Annonce