Annonce
Horsens

Negativ screening er positiv på corona-ramt medicinsk sengeafdeling

Med et stort fald i covid-19-syge medarbejdere på medicinsk sengeafsnit 1 går vejen mod mere normale tilstande på afsnittet, som behandler patienter, der er indlagt med covid-19. Arkivfoto: Morten Pape
I løbet af ugen er medarbejderne på medicinsk sengeafsnit 1 blevet screenet for smitte med covid-19 - og svarene er heldigvis negative.
Annonce

Horsens: En screening af medarbejderne på det covid-19-ramte medicinske sengeafsnit på Regionshospitalet Horsens viser, at der er sat en prop i smittespredningen. Personalet er blevet screenet for smitte i den forgangne uge.

-  Og der har ikke været nogen positive test, siger hospitalets lægefaglige direktør Nils Falk Bjerregaard.

Dermed er der sat en prop i smittespredningen blandt afsnittets medarbejdere, som har været voldsomt ramt af smitte med covid-19, som udløste  36 sygemeldinger, da det var værst. Siden er der også kommet raskmeldinger. Mandag morgen er der fortsat 20 sygemeldt på medicinsk sengeafsnit 1.

Annonce

Åbner flere senge

Det betyder, at det ramte afsnit har kunnet tage flere senge i brug i takt med, at medarbejderne vender raske tilbage. Da smitten var værst, var kun 12 ud af 30 senge åbnet. Mandag morgen var 15 senge åbne, og forventningen var, at der kunne åbnes flere senge i løbet af dagen.

- Vi har klaret os uden hjælp fra de øvrige hospitaler i regionen den seneste uge og hjalp faktisk Hospitalsenhed Midt i løbet af søndagen, siger direktøren.

Således går udviklingen den rigtige vej.

Annonce

Har oprustet med hygiejne

Smittespredningen på hospitalet ser den lægefaglige direktør som et udtryk for, at covid-19 smitter vildt og hurtigt.

- Det har vist os, at risikoen for at blive smittet er til stede, selv om vi gør meget for at undgå det. Den opmærksomhed er blevet skærpet yderligere, både i forhold til den enkeltes opmærksomhed og den ledelsesmæssige opmærksomhed.

Som følge af forårets smittebølge er der allerede oprustet på hygiejneindsatsen på hospitalet.

- Vi er vant til at håndtere multiresistente stafylokokker og roskildesyge, men hospitalet var ikke som organisation uden videre i stand til at håndtere smitte i så stort omfang. Det har vi løftet med hygiejnenøglepersoner på alle afsnit, en opgave, som sygeplejersker typisk varetager. Vi er i gang med at implementere, at læger også knyttes til hygiejnearbejdet, fortælle Nils Falk Bjerregaard.

Annonce

Vi skal også leve

Og motivationen er i top.

- Samtidig skal vi huske, at vi  også har et ansvar, når vi ikke er på arbejde. Skal vi for eksempel tage med børnene og se deres håndboldkamp, hvor der også er en risiko for at blive smittet.

Det er en afvejning.

- Vi skal jo heller ikke holde op med at leve, siger direktøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Næste runde starter: Beboere på to plejecentre får andet stik i denne uge

Danmark

Partier afviser regeringens forslag om krav om mundbind i det offentlige rum: - Det kom som en tyv om natten

Annonce