Annonce
Horsens

Nedtællingen er begyndt: Avisen satser ekstra kræfter på at gøre dig klar til kommunalvalget

Folkebladet sætter ekstra kræfter ind på at dække kommunalvalget på baggrund af en donation fra ejerselskabet Jyske Medier. Foto: Mette Mørk
Journalisterne på Horsens Folkeblad guider til en god debat og gør dig klogere på alt fra valgforbund til lokale mærkesager.

Horsens/Hedensted: P-pladser, byggegrunde, nye skraldeordninger, børnepasning og ældrepleje. Alt det, vi omgiver os med i vores hverdag, bliver styret af lokalpolitik.

Lige om lidt skal vi til stemmeurnerne om netop det, nemlig valg til byrådet.

Horsens Folkeblads journalister i Horsens og Hedensted kommuner kaster i år ekstra kræfter ind i dækningen af valget og det lokale demokrati. Formålet er at skabe en sund debat og klæde så mange som muligt godt på forud for valget.

Annonce

Satsningen er mulig, fordi Jyske Medier, der er ejerselskab bag Horsens Folkeblad, Vejle Amts Folkeblad og Fredericia Dagblad, støtter et særligt valgprojekt i de tre mediehuse med i alt 3,6 mio. kr.

- Den trykte, lokale avis har historisk altid spillet en afgørende rolle i forhold til det lokale demokrati og sammenhængskraft. Sådan skal det blive ved med at være - også digitalt. Derfor har vi givet penge til dette forsøgsprojekt. Det er nødvendigt, at vi udforsker, hvordan vi løser vores demokratiske forpligtelse på de digitale platforme, og vi håber, at projektet vil give nogle erfaringer, som kan bredes ud og bruges i de andre dagblade i Jysk Fynske Medier, siger næstformand for Jyske Medier Sven Grønborg, Horsens.

Vælgermøder, podcast og bedre debat

Valgprojektet i Horsens og Hedensted giver mulighed for en hel række nye tiltag.

I samarbejde med lokale foreninger arrangerer Horsens Folkeblad otte vælgermøder. Foreningerne sætter dagsordenen for møderne, hvor fire kandidater til kommunalvalget mødes og debatterer.

Hver eneste uge vil dagbladene tage initiativ til en debat om et lokalt emne med et nyt koncept, kaldet God Debat-garanti. Guidet af journalister kan læserne deltage i debatter på avisens Facebook-side og blive klogere på et emne samt komme med forslag til, hvordan man kan løse en problemstilling.

Satsningen giver også mulighed for at bruge nye formater. Både Horsens og Hedensted har fået en lokal podcast. De bringer historier fra de to kommuner i et lydformat til dem, der hellere vil lytte end læse. Du finder de to podcasts på hsfo.dk/podcasts.

For at skabe en bedre forståelse for mekanikken i det lokale demokrati lancerer avisen en række videoer, der letforståeligt forklarer alt fra valgforbund til fordeling af borgmesterkæder.

Annonce

Særligt fokus på unge

Aviserne har også fokus på den unge vælgere i temaserien "De unge stemmer", hvori unge mellem 22 og 29 år fortæller, hvilke emner, der er vigtige for dem.

- Det lokale demokrati er lige så vigtigt og superspændende, som det altid har været. Vi skal bare blive dygtigere til at engagere dem, som kigger på en mobiltelefon, når de vil finde ud af, hvad der foregår, siger chefredaktør Lene Vestergaard, Horsens Folkeblad.

Det er nødvendigt, at vi udforsker, hvordan vi løser vores demokratiske forpligtelse på de digitale platforme.

Sven Grønborg
Annonce
Horsens For abonnenter

Christina og Torialy har ligget søvnløse af bekymring i flere uger, fordi deres datter var fanget i omstridte ghettoregler: Onsdag blev den bedste dag i lang tid

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Troels Holch Povlsen tonser med tallene: Tredobler omsætning i Horsens-selskabet Nine United A/S

Kultur For abonnenter

Fortidsminder spænder ben for drømmen om "Hollywood"-skilt i Juelsminde

Horsens

Brænder pengene i lommen? Her er de dyreste boliger til salg i Horsens lige nu

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Kultur For abonnenter

Tredje søndag før jul gik dine oldeforældre tur på Søndergade

Horsens

Han har kastet omkring 700 ton sten i fjorden i år og kan godt kaldes for 'naturens vogter': Nu har han fået et skulderklap for sin indsats

Horsens

Laudrup og den øvrige elite brugte en lørdag i Horsens: Det er et kæmpe skulderklap, der betyder, vi må have gjort noget rigtigt

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Hedensted For abonnenter

Grundejerne bestemte første udspil til diget: Vi er blevet overraskede over, hvor kompliceret kysten er

Horsens For abonnenter

Det blev Østerhåb ved et tilfælde: Drømmehuset fra byggeudstilling blev til et hjem for familien Bang Fasting Bauer

Horsens

Uro i nattelivet: Unge mænd råbte og rakte fuckfinger mod politiet

Annonce