Annonce
Hedensted

Nedlukning forlænget - men 500 elever møder stadig i skole hver dag

Selvom skolerne som udgangspunkt holder lukket, er der stadig elever, der møder frem hver dag. På Øster Snede Skole er 12 af de 90 elever således i nødpasning. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Skolerne holder stadig åbent for specialklasser, sårbare elever og børn i indskolingen, som ikke kan passes derhjemme. I Hedensted Kommune drejer det sig om ca. 500 børn i alt.

Hedensted: På et pressemøde onsdag kunne sundhedsminister Magnus Heunicke fortælle, at de gældende coronarestriktioner er forlænget, og at landets skoleelever skal blive hjemme tre uger endnu. Alligevel møder omkring 500 elever fortsat dagligt op på skolerne i Hedensted Kommune.

Restriktionerne gælder nemlig ikke for elever i specialtilbud, og dem er der 188 af i Hedensted Kommune, og desuden bliver særligt sårbare eller udsatte børn opfordret til at møde op på skolen nogle timer hver dag.

- Der er tale om børn, som skolerne i forvejen har en ekstra opmærksomhed på, og hvor det i samarbejde med forældrene bliver vurderet, at de har bedst af at være på skolen. Det er forskellige årsager, der ligger bag, siger skolechef Finn Gatten.

Annonce

Han har ikke noget præcist tal på, hvor mange elever det drejer sig om, men det svinger fra fire til 10 elever på hver af kommunens 21 folkeskoler.

Forventer flere i nødpasning

Dertil kommer, at en del af de yngste elever modtager nødpasning. Det gælder for 253 børn i 0. til 4. klasse, hvilket svarer til cirka 14 procent.

- Der er selvfølgelig familier, hvor begge forældre stadig skal afsted på arbejde, og hvor der er brug for nødpasning til børnene. Det foregår på de enkelte skoler, for selvom der nogle steder er ret få børn, så er det en dårlig idé at blande dem lige nu, siger Finn Gatten.

Det gælder på skoleområdet

  • Elever i grundskolen er hjemsendte til 7. februar, og de skal fortsat have nødundervisning. SFO og klubtilbud er lukkede.
  • Der er mulighed for nødpasning – for eksempel for elever i 0.-4. klasse, hvis det er nødvendigt for, at deres forældre kan passe deres arbejde.
  • Sårbare elever, herunder specialskoler, er i udgangspunktet undtaget fra hjemsendelse.

I nødpasningen modtager eleverne samme online undervisning som deres klassekammerater derhjemme.

- Lige nu er det 14 procent af eleverne, der er tilmeldt nødpasning, og det er faktisk lidt færre, end vi havde regnet med. Men jeg forventer, at andelen bliver højere, nu hvor perioden er forlænget, siger Finn Gatten.

Annonce

Lang tid foran skærm

Han fortæller, at både nødpasning og hjemmeundervisningen kører fint, og at skolerne har lært meget af den periode i foråret, hvor de også skulle holde corona-lukket. Alligevel ser skolechefen frem til, at eleverne kan komme tilbage i klasselokalerne.

- Det er lang tid for eleverne at skulle bruge foran en skærm, og der er selvfølgelig et stort, socialt afsavn. De ældste elever modtager online undervisning fire til seks timer hver dag, mens det er mere frit for de yngste. Men det er lang tid at skulle koncentrere sig i for alle parter, siger Finn Gatten.


Det er ikke nogen hemmelighed, at det er nemmere at lave hjemmeundervisning uden forældrehjælp for en elev i 7. klasse end en elev i 0. eller 1. klasse.

Finn Gatten


Annonce
Horsens For abonnenter

Jorden har ligget klar i to år, men boligprojekt i centrum lader vente på sig  - én udfordring forsinker byggetilladelse

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal DF-profil har bestemt sig, men hun havde helst set en helt fjerde kandidat til formandsposten

Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Ikast-Brande

Fodboldklub er plaget af "corona-hærværk", roderi og flaskeknusning

Erhverv

Hoteldirektør: Vi er ramt af den perfekte storm, men holder skruen i vandet alligevel

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Navne For abonnenter

Farverig horsensianer er død som 84-årig: I Tromborgs vide verden ragede keramikken op

Horsens

Ingen forbrydelse bag fund af død kvinde i lejlighed

Erhverv

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Hedensted For abonnenter

73-årige Oda bor alene, men skifter de grønne skraldeposer dagligt: De lugter og går i stykker, hvis de bliver fyldt

AC Horsens For abonnenter

Prisen på AC Horsens' guldklump stiger: Flotte landskampe kan være millioner værd - her er sportschefens planer og overvejelser

Odder

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Annonce