Annonce
Erhverv

Nedlukning eller ej - tøjbutik siger nej tak til webshop

Butik Ann Å på Torvet har helt bevidst valgt ikke at have en webshop tilknyttet forretningen. Det er en tendens a la aftenåben, lyder en del af forklaringen fra stedets indehaver. Foto: Line Kyed
Hos tøjbutik Ann Å på Torvet er indehaverne ikke i tvivl. Butikken skal ikke have en webshop. Det er for dyrt og alt for tidskrævende for os små aktører, lyder det.
Annonce

Horsens: Det skal give mening, og det gør det ikke for os.

Hos tøjbutik Ann Å på Torvet er indehaverne Susanne og Benn Vinstrup ikke just tilhængere af at skulle koble en webshop på deres fysiske butik.

- Det kan siges kort, lyder det fra Susanne Vinstrup

- Det har vi prøvet, og det er utroligt dyrt og koster utroligt meget tid. Vi er en mindre butik og kan ikke hamle om med de store tøj-mastodonter, siger hun.

Annonce

Aldrig igen

Ann Å Womens Wear, som butikkens fulde navn lyder, har tidligere i tre til fire år haft en webshop tilknyttet, fortæller Benn Vinstrup. Men for tre år siden besluttede han og hans kompagnon, der også er hans mor, at lukke for onlinesalget.

Det har i corona-nedlukningen betydet, at forretningen i Horsens har haft en nul-omsætning.

- Økonomisk set og i forhold til den tid, vi brugte på den, gav vores webshop ikke mening for os. Vi brugte al vores fritid på den, siger Benn Vinstrup.

Susanne og Benn Vinstrup driver foruden Ann Å i Horsens også modeforretningerne Ørntoft og Milano i Fredericia. Her står Susanne Vinstrup for den daglige drift.

Og der er rigeligt at se til med de to fysiske butikker, når ellers ikke nedlukning lammer butikken, siger hun

I overvejer ikke at åbne en webshop efter alt det her corona og lukkede butiksdøre?

- Nej, aldrig igen. Hvis vi skulle have en webshop, så ville det kræve en ekstra fuldtidsansat, og det er vi for små til.


Hvis vi skulle have en webshop, så ville det kræve en ekstra fuldtidsansat, og det er vi for små til.

Susanne Vinstrup


I stedet er hun og Benn Vinstrup ved at gøre deres forretninger klar til, som hun udtrykker det, "forhåbentlige åbning i marts".

Halvdelen af den øverste del af Horsens-forretningen er ved at blive gjort hel klar til åbning og byder blandt andet på nye forårsvarer. Derudover er næsten hundrede kasser med varer ved at blive mærket op.

Annonce

A la aftenåbent

Susanne Vinstrup er ikke bleg for at sammenligne idéen med webshops med tidligere tiders aftenåben-tiltag.

- At holde aftenåbent var en idé. Og den var god i et stykke tid. Der var kø i lange baner uden for butikkerne, og vi forretningsdrivende knoklede til midnat. Men når først hverdag ramte idéen, ebber det ud igen. Alt nyt kan være spændende. Lige nu er det en tendens, at man med corona-nedlukning bør have en webshop. Men det ville altså ikke give min en økonomisk fornuftig indtægt, understreger hun.

I stedet for en webshop har Susanne Vinstrup lagt en anden indkøbsstrategi for butikkerne. Det skal fremtidssikre forretningerne, siger hun.

- Vi var klar over, at vi kunne ende med en lukning, hvis vi ikke optimerer og fornyr os. Så derfor holder vi nu udsalg i begyndelsen af december, så vi ikke risikerer at skulle kæmpe med et stort varelager.

- For det, der til stadighed er vigtigt for os som indehavere af lokale tøjforretninger, er at kunne styre vores varelager og omkostninger - lønninger, huslejer, forsikringer med videre, siger hun, der i dag er 64 år, og som 21-årige trådte ind i tøjbranchen.

Annonce

Forår i december

I december modtog hun forårsvarer til sine butikker, og så var efterårsvarerne nedsat, da kunderne i december tog på julegaveindkøb i forretningerne.

- Netop det gør økonomisk godt for os som forretning, siger Susanne Vinstrup, der er opmærksom på at være aktiv på Facebook, i radioen og aviser for at trække kunder til sine forretninger.

Hun pusler lige nu med tanken om at holde et outlet på de vintervarer, hun ikke fik solgt på grund af nedlukningen, hvor Ann Å har måttet hjemsende to ansatte og en deltidsansat.

- Det er da en svær periode. Det er det sikkert for de fleste. Men jeg vil ikke lade mig trække ned af det, men tage det stille og roligt. Jeg har endnu ikke kigget på, hvad nedlukningen kommer til at koste os.

- Men en udgift bliver det, for vi får jo ikke dækket udgifter til medarbejderes ferietillæg, pension med videre, siger Susanne Vinstrup.

Avisen har også været i kontakt med butikkerne Stanley og Co samt Seeds, der som Ann Å har været helt nedlukket uden salg fra en webshop siden 23. december. De to butikker planlægger dog nu, upåvirket af corona-nedlukningen, en webshop. Det ønske opstod allerede inden, coronaen meldte sig, fortæller butikkernes indehavere, Kim Tindbæk og Charlotte Tindbæk Davidsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Betjente slukkede brand i emhætte

Østjylland

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce