Annonce
Kultur

Navnekonkurrence er afgjort: Det skal Søndergades vanddekoration hedde

Søndergades nye vanddekoration, der i øjeblikket bliver opført, skal hedde Kilden. Illustrationen er hentet fra kommunens udbudsmateriale og er altså ikke en nøjagtig illustration af den færdige vanddekoration. Illustration: Horsens Kommune
På baggrund af 140 forslag har en seks mand stor dommerkomite besluttet, at Søndergades nye vanddekoration skal hedde "Kilden".
Annonce

Horsens: 6. maj 2018 står klart i mange horsensianeres erindring. Det var den dag, den historiske bygning Kilden ved Sct. Ibs Skole brændte. Den dag, en lille del af den horsensianske historie gik tabt i flammer.

Men intet er som bekendt så skidt, at det ikke er godt for noget.

Til næste år, når Søndergades nye vartegn, en vanddekoration med 11 dyser, bliver sat i drift, kommer det nemlig til at bære navnet efter den historiske bygning: Kilden.

Sådan foreligger resultatet, efter Horsens Folkeblad og Horsens Kommune i en konkurrence har efterlyst navneforslag til den nye vanddekoration.

Her foreslog to, Inger Algren og Per Christensen, at døbe vanddekorationen "Kilden". De 140 forslag blev af en nedsat faggruppe i kommunen filtreret til seks forslag: Kilden, Sønderkilde, Sønderspringet, Vandkanten, Vadestedet og Vandtorvet.

Herefter var det op til en dommerkomité bestående af borgmester Peter Sørensen, viceborgmester Martin Ravn, chefredaktør Lene Vestergaard, detailhandelsudvalgsformand Mette Frost, cityforeningsdriftsleder Allan Nancke og landskabsarkitekt Pernille Krarup at finde det endelige navn.

Efter to afstemningsrunder lå det fast, at Kilden bliver navnet på den nye vanddekoration.

Kilden er ordret og poetisk. Navnet passer godt til byens nye vandinstallation, som kommer til at "springe" på en stilfærdig måde. Navnet vil kunne opfattes som en kærlig reference til Kilden, byens gamle forsamlingshus, som brændte og nu opstår i en ny version, som et vigtigt samlingssted i byen.

Pernille Krarup

Annonce

Ordret og poetisk

Blandt de dommere, der stemte på kilden, er Pernille Krarup, landskabsarkitekt i plan og by ved Horsens Kommune, der begrunder sin stemme således:

- Kilden er ordret og poetisk. Navnet passer godt til byens nye vandinstallation, som kommer til at "springe" på en stilfærdig måde. Navnet vil kunne opfattes som en kærlig reference til Kilden, byens gamle forsamlingshus, som brændte og nu opstår i en ny version, som et vigtigt samlingssted i byen, forklarer hun.

Også Lene Vestergaard, chefredaktør på Horsens Folkeblad, var blandt dommerne, som stemte på kilden.

- Det er oplagt at trække en tråd fra Horsens' tidligere forsamlingsbygning og mødested Kilden til et nyt kildevæld og mødested i form af vanddekorationen på Søndergade. Samtidig er navnet mundret og let at huske, forklarer hun.

Efter én afstemningsrunde havde både "Kilden" og "Vadestedet" fået to stemmer, men efter en ny afstemning mellem de to navne, endte Kilden som vinder med fire stemmer mod to.

Annonce

Vi mødes ved Kilden

Inger Algren og Per Christensen, der er kreatørerne bag navnet, modtager hver tre flasker vin. De var begge meget glade, da Folkebladet ringede for at overbringe dem nyheden.

- Vi havde "den gamle" Kilden i Horsens, som alle kender, og samtidig er det et godt navn til en vanddekoration. Det er et perfekt navn, siger Per Christensen.

Inger Algren er enig.

- Det er noget med vand, og det er et minde om Kilden. Samtidig står vanddekorationen nogenlunde samme sted, som byporten gjorde, så man kan sige "vi mødes ved Kilden", siger Inger Algren.

Den nye Kilden står efter planen færdig i løbet af oktober. Vanddekorationen bliver dog først taget i brug til foråret, når frostperioden er slut.

Netop i starten af denne uge er Buus Anlægsgartners arbejdsfolk gået i gang med at beklæde vandkunsten med indiske sandsten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Coronavirus viser tænder: Der er enorme forskelle i smittespredningen i de østjyske kommuner

Annonce