Annonce
Hedensted

Kvinde måtte graves fri af mudder: Nu har Naturstyrelsen spærret dele af sti

Bånd og skilte ved to afmærkede træer er nu med til at gøre skovens brugere opmærksomme på, at der skal passes på. Foto: Emil Fibiger
Der bliver set på stisystemet i Staksrode Skov, hvor en kvinde forleden måtte graves fri af mudder. Hun var trådt uden for en afmærket sti på et stykke, hvor to væltede træer blokerer for passage.

Staksrode: Gæster i Staksrode Skov vil i øjeblikket møde afspærringsbånd og et par skilte, hvis de følger gul rute.

Naturstyrelsen har skærmet af på en kort strækning mellem to gule prikker. Stedet har været udsat for et mindre jordskred og er desuden spærret af to væltede træer.

Søndag 10. januar måtte Sydøstjyllands Brandvæsen rykke ud for at hjælpe en kvinde, der sad mere end bare lidt fast i en mudderpøl i området. Hun var krydset ind mellem den gamle sti og et nyere trampespor, der går på en stejl skråning.

Annonce

Afspærringen er kommet op for at undgå, at andre træder ud i mudderet.

Sådan ser den lille mudderpøl på gul rute i Staksrode Skov ud. Den er ca. en halv meter dyb og er tilsyneladende meget svær at komme op fra, hvis først man har trådt sig ned i den. Foto: Emil Fibiger

- Det næste bliver at gøre stien farbar igen. Det bliver ikke det sted, hvor den gik, men sandsynligvis tættere på, hvor folk har trådt den nye sti, siger Gert Hougaard Rasmussen, chefkonsulent hos Naturstyrelsen Trekantsområdet.


Det er tydeligt, at rigtig mange mennesker har valgt at gå uden om det her sted i noget tid og derved skabt en ny bane. Det kommer til at danne kernen i stiomlægningen, som vi laver på stedet.

Gert Hougaard Rasmussen, chefkonsulent, Naturstyrelsen Trekantsområdet


En omlægning skal til

Der etableres måske et par trappetrin i det stigende terræn.

- Derudover skal der afmærkes og beskæres noget vegetation, så det er et samlet stiforløb, vi leverer. Langt de fleste gange, der sker et skred, kan man gå lidt ved siden af, hvor stien var. Men her er vi nødt til at lave en større omlægning, siger Gert Hougaard Rasmussen.

I stedet for at fortsætte lige frem på stedet med afspærring kan man gå via en trampesti på en stejl skråning. Foto: Emil Fibiger

Han blev informeret om uheldet af den tidligere skovløber Bernt Kramer, og den følgende dag tog han ud for at se på forholdene.

Annonce

På eget ansvar

Selvom Naturstyrelsen etablerer og opmærker stier, så er færdsel på dem på eget ansvar.

- Hvis vi laver faciliteter med en trappe eller en bro og ikke vedligeholder dem, så nogen kommer galt afsted, så er der et juridisk aspekt, men færdsel på stier, hvor naturen gør ting, er på folks eget ansvar. Ellers kunne naturen og skovene ikke stilles til rådighed, siger han.

Naturstyrelsen handler dog, når der bliver gjort opmærksomt på et problem, der kan udgøre en risiko, forklarer chefkonsulenten videre.

Annonce

Holder igen med advarsler

Sværhedsgraden af stierne i skoven er beskrevet i informationsmateriale. For Gert Hougaard Rasmussen at se er der ikke grund til at opdatere materialet med advarsel om mudderhuller på baggrund af uheldet forleden.

Tre farver og tre ruter i Staksrode Skov. Den gule er sværest og en mindre omlægning af den er undervejs. Foto: Emil Fibiger

Hvorfor ikke advare om, at mudderhuller kan forekomme?

- Fordi mudderhuller eller andre farer eksisterer over alt. Der kan være noget mere permanent, men rigtig meget opstår som følge af vejret eller andre naturlige processer. Så vi kan ikke konkret advare om ret meget af det, der kan være farligt, svarer Gert Hougaard Rasmussen og fortsætter:

- Vi kan lave generelle opmærksomhedsbeskrivelser. Men der vælger vi at skabe opmærksomhed på alle oplevelsestingene og seværdighederne i stedet for at bruge krudtet på at problematisere, at det kan være farligt at gå i skoven. For farligheden er sædvanligvis ikke af en karakter, hvor det er rigtigt farligt.

Kvinden, der forleden sad fast i mudder, blev tilset ved ambulance og skadestue efterfølgende og kom så vidt vides ikke noget alvorligt til.

Annonce
Horsens For abonnenter

Snart går det løs på VIA's nye skole til 600 mio. kr: Se billederne af de nye rammer kort inden studiestart

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Sovende mand vækket af røg, da huset brændte

Horsens For abonnenter

Daniel svæver hen over byen - og når det ikke blæser nok, har han selv vind med på ryggen

Sport

Malte Kiilerich er blevet en profil i forsvaret

Kultur

Padelcenter laver ny turnering med rejse på højkant - og lokalt krav til deltagerne

Sport

John Madsen er død

Horsens For abonnenter

Flere partier er bekymrede over stort antal dispensationer i byggesag fra sydbyen: V opfordrer borgmester til at gribe ind

Horsens

Gravsten viklet ind i afspærringstape: Det handler om sikkerhed for gæsterne på kirkegården

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Danmark

Vejdirektoratet hæver hastigheden på motorvejen: Her må du fremover køre 130 km/t

Erhverv

Bageri måtte vente i 11 måneder på et forventeligt nej fra en offentlig myndighed

Debat

Genbrug kan gøres bedre: Hvorfor må vi ikke klunse på genbrugspladsen?

Horsens For abonnenter

Årets højdepunkt venter for Horsens-skib: Halifax-bombefly fra krigen skal op fra havets dyb

Horsens

Kæmpestort loppemarked vender tilbage: Gå på genbrugsjagt på hele Fængslets grund

Annonce