Annonce
Hedensted

Naturskoler går en usikker fremtid i møde

Tønballegårds nuværende hovedbygning blev opført i 1887-88. I 1981 overtog staten ejendommen, der blev til naturcenter i 1996. Arkivfoto
Hedensted Kommunes samarbejde med Naturstyrelsen om naturskoler stopper sandsynligvis efter næste skoleår.

Snaptun/Hammer: Det er ikke sikkert, at Tønballegård og Koutrupgård i fremtiden skal fungere som naturskoler eller naturcentre for folkeskoleelever i Hedensted Kommune.

Ifølge næstformand i udvalget for fritid og fællesskab, Torsten Sonne Petersen (SF), har Naturstyrelsen varslet opsigelse af den nuværende partnerskabsaftale, så den stopper ved udgangen af skoleåret 2019/2020.

- Naturstyrelsen har sagt, at deres kerneopgave er at stille natur til rådighed og ikke at undervise skolebørn, og derfor stiller styrelsen andre betingelser end hidtil. De kan ikke drive naturskolerne for de penge, vi betaler i dag, siger Torsten Sonne Petersen.

Annonce

Naturskolerne

  • Siden 2007 har Hedensted, Vejle og Billund Kommuner haft en partnerskabsaftale med Naturstyrelsen om Naturskolerne Tønballegård, Koutrupgård og Søballegård. Sidstnævnte er placeret i Vejle Kommune.
  • Naturskolernes formål er at supplere folkeskolens undervisning, specielt inden for naturområdet, og at give eleverne oplevelser med friluftsliv.
  • Hedensted Kommune har haft mulighed for 200 besøgsdage på naturskolerne årligt.

Vil lave et nyt tilbud

Naturskolebesøg koster Hedensted Kommune 3222 kr. pr. besøgsdag, og der aflægges op til 200 besøg årligt. Nu ser kommunen på andre muligheder.

- Vi har ikke taget nogen endelig beslutning, om hvordan naturskoletilbuddet skal se ud fremadrettet. Men det er ikke i spil, at Tønballegård eller Koutrupgård bliver en del af tilbuddet, siger Torsten Sonne Petersen og fortsætter:

- Vi vurderer, at vi med det beløb, vi i dag betaler til naturskoledrift plus transport kan lave vores eget tilbud og strikke det lidt anderledes sammen, så man finder noget natur tættere på skolerne, som man tiere kan bruge og nemmere gøre nærværende for børnene.

Byrådspolitikeren ser ikke overtagelse af Tønballegård og Koutrupgård fra Naturstyrelsen som en mulighed. Det er for stor en mundfuld, mener han.

Sagen kommer på politikernes dagsorden efter sommerferien.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce