Annonce
Horsens

Naturprojekt for familier kommer til Horsens

Sidste efterår foretog Danmarks Naturfredningsforening en undersøgelse i samarbejde med Gallup, som viste, at danske børn kommer halvt så meget ud, som deres bedsteforældre gjorde. Det kan "Naturfamilier" måske være med til at ændre. Foto: Kim Bjærre
Fællesskabet "Naturfamilier" findes i 35 kommuner og kommer nu til Horsens. Med Naturfamilier kan børnefamilier invitere hinanden med på uforpligtende naturoplevelser.

Horsens: Naturfamilier er et projekt hos Danmarks Naturfredningsforening, som vil gøre det nemmere for børnefamilier at finde tilbage til nærheden, kontakten og kendskabet til naturen.

Projektet blev først lanceret i foråret 2019, hvor børnefamilier i 10 pilotkommuner har kunne invitere hinanden med på små udflugter. Der er blandt andet blevet afholdt en fisketur ved søen, en eventyrlig tur gennem en hemmelig skov og en udflugt til stranden, for at bygge sandslotte. Nu åbner projektet op i yderligere 25 kommuner, heriblandt Horsens Kommune.

Plads til alle

Det kræver ikke den store viden om friluftsliv, for at kunne invitere andre med ud i naturen, men blot motivation til at komme ud sammen med andre børnefamilier. Det kan være at lave snobrød over bål, som store og små kan samles om eller gå en tur i skoven.

- Naturfamilier er et fællesskab, hvor der er plads til alle uanset alder og naturerfaring, forklarer Lene Gryning, der er projektleder for Naturfamilier, i en pressemeddelelse.

Ved hjælp af lokale Facebook-grupper og hjemmesiden www.naturfamilier.dk skaber Danmarks Naturfredningsforening lokale netværk af familier, der arrangerer små naturaktiviteter og ture for hinanden.

Man kan få en smagsprøve på projektet til Naturens Dag 8. september. Her holder mange af de nye Naturfamilie-grupper et arrangement, hvor du kan møde nogle af de andre tilmeldte Naturfamilier i dit lokalområde.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce