Annonce
Hedensted

Naturlegepark har fået nej fra fonde: Bestyrelse beder nu lokale om hjælp

Der er lavet plads til en stor legepark foran Hotel Juelsminde Strand, men finansieringen er endnu ikke på plads. Målet er at få parken klar til indvielse i maj næste år. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Juelsminde Naturlegepark har henvendt sig til lokale støttemedlemmer efter afslag hos tre nationale fonde.

Juelsminde: I bestyrelsen bag det ambitiøse projekt Juelsminde Naturlegepark arbejder man i denne tid på at rejse flere penge lokalt.

Bestyrelsen har blikket rettet mod hjemmebanen, fordi tre nationale fonde har givet afslag på ansøgninger om støtte i millionklassen.

- Af et anlægsbudget på 7,5 mio. kr. så har vi 4,7 mio kr. Vi har stadig nogle ansøgninger ude - en hos Realdania og nogle ude hos mindre fonde. Men vi kan forudse, at det bliver svært at nå op på det fulde beløb. Derfor har vi skrevet ud til venneforeningens medlemmer for at høre, om de vil støtte med beløb, siger Birger Brix, bestyrelsesmedlem, Juelsminde Naturlegeparks Venneforening.

Han og resten af projektets ledende kræfter vil gerne i mål med finansieringen snarest.

Der skal nemlig lægges bestilling ind på rør og andre elementer til legeparken 1. december, hvis leverandøren skal have dem klar til foråret, så parken kan anlægges og åbne Kristi himmelfartsdag.

- Det er målsætningen. Og det er klart, at vi ikke afgiver ordrer, før pengene er til det, siger Birger Brix.

Jeg har en knægt, som fyldte et år i lørdags. Han kan være med fra start af og bruge redskaberne til de allermindste. Han kommer til at vokse op med naturlegeparken og vil få utroligt meget glæde af den.

Jonas Nonbo.

Ønsker sig tidlige julegaver

Palsgaard A/S, der lancerede projektideen og lægger jord til legeparken, er gået forrest. Virksomheden har lagt 750.000 kr. oven i de 2,5 mio. kr., som i forvejen er øremærket naturlegeparken.

Jual A/S og fonde i lokalområdet skyder også penge i projektet. Men samlet set er man altså stadig nogle millioner fra de nødvendige 7,5 mio kr.

Det er mange bække små. En lokal familie, Nonbo, har efter brevet fra venneforeningens bestyrelse besluttet at give hele 10.000 kr. i stedet for at give hinanden julegaver.

- Vi holdt noget familiespisning, og det var min bror, der spurgte, om det ikke var en idé i stedet for, at vi skulle bekymre os om, hvad vi skulle give hinanden, fortæller Jonas Nonbo, der ligesom sine forældre var med på ideen.

- Jeg har en knægt, som fyldte et år i lørdags. Han kan være med fra start af og bruge redskaberne til de allermindste. Han kommer til at vokse op med naturlegeparken og vil få utroligt meget glæde af den, siger han.

Venneforeningens bestyrelse blev naturligvis glad for julegaven. Bliver der brug for flere af den slags?

- Ja tak, jo flere jo bedre, siger Birger Brix og griner.

- Det er store ting at tage penge fra julegaverne. Måske kan man finde penge i en anden skuffe. Det må man selv vurdere, siger han.

Han kan ligesom resten af bestyrelsen kontaktes vedrørende ønsker om at støtte eller hjælpe med naturlegeparkens finansiering.

Naturlegeparken skal strække sig fra Færgeengen og op ad Odelsbjerget med forbundne legetårne og øverst en udsigtsplatform og en flagstang. Illustration: Legespecialist.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Så faldt dommen efter dødsvold i Lunden: To mænd kendt skyldige i vold med døden til følge

Hedensted For abonnenter

Byrådsmedlem nægter holdningsskifte efter stemmeflyt: - Jeg havde sagt ja til noget, jeg i bund og grund ikke var enig i

Annonce