Annonce
Hedensted

Op til 300 daglige besøg på ny naturlegepark: - Vi har fået en fantastisk start

Glenn Jacobsen, formand for Juelsminde Naturparks Venner, kan se tilbage på en sommerferie-periode med rigtig mange besøgende i byens nye, kæmpestore naturlegepark. Foto: Henrik Dolmer
På trods af enkelte bump på vejen i form af nogle ulykker og p-pladsproblemer, så melder formanden for parken, Glenn Jacobsen, om en forrygende start for Juelsminde Naturlegepark. Plus en flot donation fra lokale 9. klasse-elever.

Juelsminde: Formanden for Juelsminde Naturlegeparks Venner, Glenn Jacobsen, fik sig forleden en overraskelse, da han tilfældigt tjekkede parkens vedligholdelseskonto, som man kan donere penge til, hvis man vil støtte arbejdet med at vedligeholde byens nye, kæmpestore naturlegepark.

- Der var sørme tikket 1760 kroner ind fra 9. årgang på Juelsminde Skole. Det var til at blive helt rørt over, men det vidner bare om den store opbakning til vores initiativ, som vi møder overalt i byen, siger han.

- Vi er meget glade og taknemmelig for støtten. Legepladsen er blevet en større succes, end vi havde regnet med, så derfor er der brug for flere penge til vedligehold, supplerer Birger Brix, tidligere koncerndirektør for Schou-Fondet, der har været med til at virkeliggøre naturlegeparken.

Annonce

Overskud fra skolefest doneret til parken

Marianne Ley Lauridsen er mor til en af de elever, der har doneret penge til naturlegeparken.

- Jeg har siddet i forældrerådet på 9. årgang på Juelsminde Skole, hvor vi efter en afsluttende skolefest stod med et overskud på 1760 kroner. I stedet for betale 15 kroner tilbage til hver elev besluttede vi i samråd med eleverne at donere pengene til naturlegeparken i stedet. Det er virkelig et fantastisk initiativ, som bliver brugt flittigt, og det ville vi gerne støtte, siger hun.

Juelsminde Naturlegepark

Iden til parken blev lanceret i 2018, og parken åbnede i forsommeren 2020.

Det har kostet cirka otte millioner kroner at opføre parken, og Palsgaard og Hedensted Kommune har været de største bidragydere.

Parken er bygget op omkring de meget markante otte meter høje legetårne på Odelsbjerget, hvor der også er et udsigtspunkt på toppen af "bjerget".

Parken består også af et stort område til naturfitness, et legeområde for børn, fodboldbane, svævebane, tarzan-bane og rutsjebaner.

Som noget helt nyt har parken fået etableret to padeltennis-baner, hvoraf den ene netop er taget i brug.

Parken ejes og drives af Juelsminde Naturparks Venner. Det er gratis at benytte sig af parkens faciliteter, på nær padeltennis, hvor der opkræves et symbolsk beløb

Og Glenn Jacobsen kan bekræfte, at naturlegeparken er et særdeles populært udflugtsmål for folk fra både nær og fjern.

Annonce

Pres på p-pladserne

- Der har virkelig været tryk på her i sommerferieperioden, og selv om der har været mange dage med henved 200-300 besøgende, så synes jeg alligevel, at folk har været gode til at holde corona-afstand. Det har så givet nogle p-pladsproblemer, for vi råder faktisk ikke over mere end en 35-40 pladser her ved selve parken. Det er selvfølgelig for lidt i perioder med spidsbelastning. Vi er i dialog med kommunen med henblik på at finde en løsning på problemet, så vi forhåbentlig undgår trafikkaos til næste sommer, siger han.

Der har også været forlydender om, at der er sket et i øvrigt ukendt antal ulykker i parken hen over sommeren.

Annonce

Flere ulykker i parken

- Det er rigtigt nok, og det er vi selvfølgelig kede af. Jeg tror bare, det er svært helt at undgå, når man laver så stor en legeplads på et kuperet terræn. Der er etableret et blødt faldunderlag i hele parken, og den er godkendt af en certificeret legepladsinspektør, så vi synes egentlig, at vi har gjort alt, hvad vi kunne for at gøre den så sikker som mulig, siger Glenn Jacobsen og fortsætter:

Naturlegeparken har stort set været forskånet for hærværk siden opstarten i starten af juni måned. Eneste tilfælde har været et smadret glasparti i parkens nye padeltennis-anæg, som netop er blevet indviet. Foto: Henrik Dolmer

- Det, jeg har hørt, er, at der er nogle, der har slået hovedet i forbindelse med en rutsjebane-tur. Det går meget stejlt nedad, og hvis man ikke følger banens flow, og måske prøver at sidde halvvejs oprejst, så tænker jeg, at man godt kan slå hovedet. Man kan også få knubs, hvis man kravler rundt på jerngitteret på tårnene, men det handler jo mere om, at man bruger parkens faciliteter på den rigtige måde, for så vil jeg mene, at den er meget sikker, siger formanden.

Annonce

Meget lidt hærværk

Hærværk har der været meget lidt af.

- Et enkelt glasparti til vores nye padeltennis-anlæg er slået i stykker. Det er mig bekendt det eneste tilfælde af hærværk. Dels handler det om, at vi har en gruppe frivillige, der fører tilsyn med parken en tre gange om dagen og sørger for, at der hele tiden er rent og pænt, og dels er der en utrolig god vibe omkring parken lokalt, fordi den virkelig har formået at sætte Juelsminde på landkortet. Der kommer jo folk kørende langvejs fra for at besøge parken. Når de så laver opslag på de sociale medier omkring deres oplevelser bliver endnu flere opmærksomme på parken. Vi har også set rigtig mange sejlere nede fra havnen, siger Glenn Jacobsen, der endvidere kan fortælle, at parken også har haft kendisser på besøg.


I forbindelse med DR1's Sommertogt-program, der jo rundede blandt andet Juelsminde på deres tur, var både Troels Lyby og Michael Falch forbi parken, og de var begge to meget imponerede.

Glenn Jacobsen, formand for Juelsminde Naturlegepark


- I forbindelse med DR1's Sommertogt-programrække, der jo rundede blandt andet Juelsminde på deres tur, var både Troels Lyby og Michael Falch forbi parken, og de var begge to meget imponerede. Jeg har desuden hørt, at selveste John Faxe Jensen har spillet fodbold på vores fodboldbane, siger Glenn Jacobsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Kaotisk forløb: Efter total forvirring kom der afslag på tidlig genåbning - og så åbnede det hele alligevel

Annonce