Annonce
Ikast-Brande

Naturfotografier i Remisen

Et eksempel på Mie Gabrielles fotokunst hentet i den natur, hun elsker.
Som optakt til et efterår, hvor der forhåbentlig kommer mere gang i aktiviteterne i RemisenBrande, end der har været det seneste halve års tid, er der kommet ny kunst på væggene i Brandes kulturhus.
Annonce

Brande: Kvinden bag billederne, som der er tale om, er naturfotografen Mie Gabrielle fra Billund.

Naturen er og har altid været hendes store passion, og hun har brugt naturen både som arbejdsplads og som frirum.

Hun er uddannet skovarbejder med speciale i træ og landskabspleje, og i 2000 videreuddannede hun sig til miljø- og naturteknolog.

Siden 2006 har hun været ansat som parkformand ved Billund Kommune. Her er staudebede blevet hendes store passion, da hun har erfaret, at stauder kan andet og mere end bare at se smukke ud.

- Jeg ser sammenhængen mellem naturen og mit indre univers. Naturen healer og giver mig en ro, jeg ikke kan finde andre steder. Jeg elsker skoven, træerne, blomsterne, duften og ikke mindst min visuelle passion for natur foto og biodiversitet, forklarer Mie Gabrielle.

- Jeg er autodidakt naturkunst fotograf - og jeg elsker det, fastslår hun.

Annonce

En verden fyldt med blomster

Hendes kunst handler om at lukke naturen ind i folks hjem gennem billeder, og endvidere i folks haver som vejleder inden for planter.

- Jeg har et indre behov for at kunne gøre en forskel for naturen, og da de bestøvende insekter er i tilbagegang, er det oplagt at give ud af mine mange års erfaring med beplantninger, der støtter op omkring biodiversiteten, ser smukke ud og med minimal vedligeholdelse.

- Min drøm er at se en verden fyldt med blomster, som kan tiltrække og nære de bestøvende insekter, som summer af liv og ynde. Jeg har et håb om, at granitten i haverne og på p-pladser igen kan skiftes ud med blomster, som kan hjælpe til med at bevare biodiversiteten på jord, forklarer hun.

- Jeg kan ikke andet end at få en smil på læben, når jeg ser de smukke sommerfugle og de arbejdsomme bier summe rundt i beplantningerne. Det giver mig en rus, bare uden rusmidler, og derfor laver jeg det, jeg gør.

Hendes billeder er unika – det vil sige, at der bliver kun printet ét af hvert motiv.

Der var fernisering på fotoudstillingen, som løber frem til 8. oktober, i fredags.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Horsens

Dagens corona-tal: På ét punkt ligner Horsens Kommune ikke de andre

Annonce