Annonce
Hedensted

Natteravne i to byer oprettes: Men vi har brug for flere frivillige, hvis vi skal holde det kørende

To lokalafdelinger af Natteravnene blev etableret i Uldum og Hedensted/Løsning tilbage i 2019. Nu følger man trop i Rask Mølle og Hornsyld. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Også i Rask Mølle og Hornsyld vil de gule og sorte jakker, der symboliserer natteravnene, fremover være synlige i gadebilledet om aftenen for at skabe sikre fester for de unge. Men der er fortsat brug for flere frivillige, lyder det lige efter etableringen af de lokale afdelinger.

Rask Mølle/Hornsyld: Både i Rask Mølle og Hornsyld bliver der arbejdet videre med at etablere hold af lokale natteravne. Det sker efter to informationsmøder, afholdt henholdsvis 8. og 9. juni, med det formål at rekruttere frivillige til de to nye lokalafdelinger af organisationen Natteravnene.

I Rask Mølle bliver det sådan, at de nye natteravne bliver en del af gruppen i Uldum, der blev etableret for to år siden. Uldum-gruppen vil sørge for at lære de nye op, og mødet med de unge vil på skift foregå i Uldum og Rask Mølle med overlap af frivillige fra begge byer.

Til informationsmødet mødte 10 interesserede op, og der var minimum en håndfuld, der meldte sig til, fortæller René Rørvig, SSP-koordinator i den vestlige del af Hedensted Kommune.

Annonce

Samarbejde på tværs

Nu skal initiativet så stables på benene, og det er blandt andet Jesper Hammer, der i sin tid var med til at starte natteravnene i Uldum, der står for det.

- For at hjælpe Rask Mølle i gang, åbner vi vores gruppe, og går på tværs af de to byer. Det er nogle af de samme unge, der kommer i begge byer, så derfor giver det også god mening at samarbejde. Samtidig kunne vi godt bruge nogle stykker mere i Uldum, så på denne her måde får vi gjort to gode ting på en gang, siger Jesper Hammer.

Den første fælles tur blev gået allerede i weekenden, og Jesper Hammer regner med, at gruppen evaluerer på samarbejdet i efteråret.

Annonce

Fokus på de unge

Praktikken omkring samarbejdet, såsom hvor ofte gruppen går i henholdsvis Uldum og Rask Mølle er endnu ikke helt på plads.

- Men det bliver en fordel, at vi samarbejder på denne her måde, så de nye kan koncentrere sig om mødet med de unge mennesker og ikke skal tænke på turplanlægning og formalia til at begynde med, siger Jesper Hammer.


For at hjælpe Rask Mølle i gang, åbner vi vores gruppe, og går på tværs af de to byer. Det er nogle af de samme unge, der kommer i begge byer, så derfor giver det også god mening at samarbejde.

Jesper Hammer, frivillig Natteravn i Uldum-gruppen


Annonce

Brug for flere frivillige

Det skal de til gengæld i Hornsyld, hvor der bliver oprettet en selvstændig gruppe. 11 mødte op til informationsmødet, men SSP-koordinator Lone Toft, der tager sig af den østlige del af kommunen, har endnu ikke et fuldt overblik over, hvor mange der har meldt sig til på nuværende tidspunkt. Men det er i hvert fald nok til, at der laves et gåhold.

- Men vi har brug for flere frivillige, hvis vi skal holde det kørende i længere tid. Det gælder både i forhold til gåture, men også i forhold til det administrative arbejde. I Hornsyld har vi også brug for nogen, der vil planlægge ture og sørge for indkøb af bolsjer, siger Lone Toft.

Natteravnene

  • Natteravnene er en frivillig organisation bygget som et franchise-koncept til frivillige, som lokalt medvirker til at skabe tryghed især for børn og unge ved en ansvarlig, omsorgsfuld og forebyggende synlig tilstedeværelse i det offentlige rum.
  • De frivillige er lokale voksne i alle aldre, der går rundt i området på relevante tidspunkter i hold på tre iført en karakteristisk gul beklædning.
  • De har hverken sociale eller politimæssige beføjelser og griber ikke fysisk ind. Men de er let genkendelige, hvis de unge har brug for en hjælpende hånd eller et godt råd.
  • Kommende Natteravne får en lille uddannelse i at være Natteravn. De får information om spilleregler, og de får mulighed for at høre om unges adfærd, lidt viden om psykologi, rusmidler og misbrug. De får også indsigt i SSP's forebyggende arbejde og opgaver samt tilbud til de unge.
Annonce
Navne For abonnenter

Andre cutter sig, jeg brugte tatoveringerne: I dag er Sabrina mor, dagplejer og lykkelig, og hun har ikke længere brug for smerten fra nålen

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Erhverv For abonnenter

På tirsdag åbner Horsens' største bilforretning: Tre etablerede mærker får selskab af nyt, sporty bilmærke

Hedensted

Ægteparret Pedersen blev de første i nyt boligområde: - Her har vi fundet et sted, vi skal bæres fra

Kultur For abonnenter

Hun tegner virkeligheden for børn og andre mennesker: - Det skal ikke komme som et chok, at livet ender med døden

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Sport For abonnenter

Khalil Ahmad glippede millionkontrakten i NBA - få måneder senere sad han ensom i Keflavik: Mød Horsens IC-stjernen, der stadig drømmer om en returbillet over Atlanten

Horsens

Cyklist undrer sig: I weekenden er gadelyset tændt - i hverdagen kører han på arbejde i bælgravende mørke

Navne For abonnenter

Manden, der bragte ægte crepes til Danmark, er død: Christian tændte millioner af stjerner gennem sit liv

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Horsens

Sauna var årsag til, at brandvæsenet måtte i aktion

AC Horsens For abonnenter

Storsejr i testkamp gav to positive og to negative svar

Kultur For abonnenter

Hårde tider og mere end fem timers debat i byrådssalen: Køb af Bygholm Gods udløste i 1922 et kvartals ekstra skat til Horsens-borgerne

Annonce