Annonce
Horsens

Natklub-ejere enige: Alle anbefalinger skal væk, før vi kan åbne

Medejer af Sölibat og Hemingway's i Horsens Jens Gønge Mikkelsen mener ikke, at det kan betale sig for natklubberne at åbne, så længe det anbefales at holde afstand. Foto: Søren E. Alwan
Ejerne af Jagtbar, Sölibat og Hemingway's mener ikke, at der kan blive tale om en genåbning af nattelivet, før alle restriktioner og anbefalinger om afstand er fortid.
Annonce

Horsens: Flere natklubejere mener, at alle restriktioner og anbefalinger om social afstand skal være ophævet, før det kan betale sig for dem at genåbne.

- Det er alfa og omega, at det hele bortfalder. Det kan være vanvittigt ødelæggende, hvis vi får lov at åbne, mens det stadig anbefales at holde afstand, fordi det potentielt kan skræmme folk væk, og vores gæster vil have forskellige opfattelser af, hvornår der er nok afstand, siger medejer af Sölibat og Hemingway's Jens Gønge Mikkelsen.

Ejeren af Jagtbar, Thomas Schou, har dog i sinde at regne på, om en eventuel genåbning med restriktioner kan betale sig, hvis det bliver aktuelt, men det er ifølge Jagtbar-ejeren stærkt usandsynligt, at det kan løbe rundt.

- Hvis vi bare kunne gå i nul og undgå at tabe penge, ville vi hellere end gerne åbne, men det tror jeg ikke rigtigt på, siger han.

Som en del af fase 4, der tidligst gennemføres i begyndelsen af august, må natklubejerne dermed formentlig indstille sig på at holde lukket længe endnu.

Min opfattelse er, at det helt generelt for branchen ikke kan lade sig gøre at lægge forretningen om til at blive et værtshus for en kort periode.

Jens Gønge Mikkelsen, medejer af natklubberne Sölibat og Hemingway's

Annonce

Kræver genåbning uden forbehold

I forrige uge blev det tilladt for værtshuse at åbne, forudsat at de senest lukker til midnat, at de kan holde mindst én meters afstand mellem selskaber, og at de ikke indretter sig på måder, der minder om et diskotek - eksempelvis med dansegulve.

Dette får dog ikke diskotekerne til at overveje en transformation til et værtshus.

- Omstændighederne ville være alt for besværlige. Det ville blive alt for tungt at skulle omlægge hele vores forretningsgrundlag, siger Jens Gønge Mikkelsen.

Det er især kravet om at lukke senest klokken 24, der sætter en stopper for overvejelserne.

- Vi åbner normalt klokken 20, men vores primære fest finder sted omkring midnat. Og det er under festen, at vi tjener pengene. I det tidsrum, hvor vi ville kunne holde åbent, tjener vi ikke nok penge, siger Thomas Schou, som ejer Jagtbar.

Selv hvis de måtte have åbent hele natten, er de andre restriktioner for svære at efterleve for natklubberne.

- Vores forretning beror på intimitet, og at folk står tæt. Vi ville ikke få samme stemning, hvis folk blev "bordsiddere". Vi lever af, at folk møder hinanden, og vi ville ikke kunne hindre folk i at kysse med en eller anden fremmed henne i et hjørne, siger Thomas Schou.

Annonce

Skal nok overleve

Ingen af deres natklubber er i fare for at skulle dreje nøglen om som følge af den lange nedlukningsperiode.

- Der er ingen tvivl om, at det kommer til at koste rigtig mange penge for os. En ting er den manglende omsætning og indtjening, men det er heller ikke alle udgifter, man får dækket. Det er vanvittig dyrt. Men vi kommer ikke til at gå nedenom og hjem, siger Jens Gønge Mikkelsen.

Jagtbar har valgt at søge kompensation for omsætningstab, men ikke for løn, og stedet har bedt de ansatte om at finde andet arbejde i perioden.

- Der er styr på det. Vi tjener ingen penge, men har heller ikke rigtig nogen udgifter, så vi er i en slags dvale, siger Thomas Schou.

Fælles for begge natklubejere er, at de er enormt trætte af situationen og glæder sig til at åbne igen.

- Jeg er da pissetræt af det hele, men kigger man på tallene, har Danmark jo gjort det rigtige. Jeg er bare irriteret, fordi vi selv har måttet lukke, siger Thomas Schou med et grin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce