Annonce
112

Narkosagen fra Horsens

1. Aktionen

7. marts 2018 slog politiet i Danmark, Sverige, Holland og Spanien til i en nøje koordineret aktion efter en efterforskning, der startede i efteråret 2017.

Mindst 20 personer blev anholdt og sigtet for at være en del af en international narkoring. De fleste af de anholdte kom fra Horsens, mange af dem er i familie med hinanden på kryds og tværs.

36-årige Nico Konopka fra Horsens og en 25-årig mand, også fra Horsens, blev varetægtsfængslet in absentia og efterlyst internationalt.

I forbindelse med anholdelserne oplyste Særlig Efterforskning Vest (SEV), at man havde beslaglagt to ton hash, 11 kg kokain og flere millioner kroner i kontanter.

Annonce

2. Mange er dømt

Ved udgangen af 2018 var 15 af de anholdte dømt. I 2019 blev yderligere fire personer dømt.

En blev dømt for at opbevare 300 kg hash i et skur i baghaven. Nogle blev dømt for at have haft millioner af kroner i poser i sofaen derhjemme.

En fik dom for at flyve til Spanien med en million kroner i kontanter.

En leverede en pose med en million kroner til en svensk mand. Andre har hentet hash i Nordjylland og kørt den til Horsens.

En svensker blev dømt for - 14 gange - at have hentet i alt 34 millioner kroner i kontanter i Horsens. Pengene fik han overdraget i poser og tasker foran en lokal Nettoforretning i Horsens.

Nico Konopka og den 25-årige mand, der også er fængslet i Marokko, mistænkes for at være bagmænd i narkoringen. Nico Konopka nægter sig skyldig. Det er uvist, hvordan den 25-årige stiller sig.

3. En usædvanlig sag

Den daværende leder af SEV, Brian Voss Olsen, har tidligere betegnet narkosagen fra Horsens som usædvanlig.

- Vi mangler dem, der står i Marokko og plukker hashen, men ellers har vi fået optrevlet hele organisationen. Fra Spanien og hele vejen op til Danmark via Holland samt de under-organisationer, der er kommet til Horsens og har fået store mængder hash udleveret, som de har taget med hjem til de byer, de kommer fra, sagde han i et interview i Horsens Folkeblad 29. december 2018.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Horsens

Buketten erstatter festen og blomsterne bringes ud i bilen: Alternative løsninger hitter i havecentrene

Annonce