Annonce
Horsens

Nak & Æd sætter tænderne i Endelaves national-dyr

Nikolaj Kirk puttede Endelaves "nationaldyr" i gryden, da DR forleden besøgte øen for at lave optagelser til næste sæson af "Nak & Æd". Sammen med sin medvært Jørgen Skouboe inviterede Kirk undervejs øboerne på middag. Foto: Kaninen Katrine fra Endelave på Facebook
Populært tv-program bød øen på kæmpe kanin-middag. Om et års tid kan du se det på tv.
Annonce

Endelave: Kaninerne på Endelave får hovedrollen og ender i kasserollen, når det populære tv-program "Nak & Æd" ruller over skærmen næste år.

DR sender for tiden den 10. sæson af jagt- og madprogrammet med de gastronomisk opdagelsesrejsende værter Jørgen Skouboe og Nikolaj Kirk. Tv-folkene er dog allerede i gang med optagelserne til sæson 11, og en af destinationerne var i sidste uge den lille Kattegat-ø ud for Horsens.

- Vinklen er, at der aldrig har boet så få mennesker derovre - men kaninerne har der aldrig været så mange af. Vi prøver at køre programmet på, at kaninerne har sammenhold, og det skal man sørge for, at øboerne også har, siger DR's redaktør på "Nak & Æd" Anders Roholt.

På menuen i "Nak & Æd"

"Nak & Æd" kører i år på 10. sæson.

Her er et udvalg af de dyr, som værterne Nikolaj Kirk og naturmanden Jørgen Skouboe har sat eller sætter på menuen i programmet:

- Muflon

- Bæver

- Elg

- Vortesvin

- Rensdyr

- Kænguru

- Tjur

- Flodhest

- Uvak

- Bavian

- Krokodille

Annonce

Seks dyr skudt

Tv-holdet havde base på den del af Endelave, der hedder Øvre, og de kom det meste af øen rundt i løbet af de fire dage, der blev brugt på at få billeder i kassen og dyr i gryden.

Selv om kaninjagtsæsonen ikke er gået ind endnu, er der tilladelse til at regulere bestanden, og den mulighed benyttede DR sig af.

I alt blev seks pelsdyr nedlagt med salonriffel, inden optagelserne søndag kulminerede med en stor, fælles middag for flere end 100 lokale beboere og besøgende, der fik serveret kanin a la Kirk på Endelave Havn.

- Jeg mødte ikke nogen, der ikke kunne lide det, siger Anders Roholt.

Annonce

Vises om et års tid

Seks dyr rækker dog ikke til mange munde, tilstår redaktøren, så i bedste tv-køkken-stil havde han i samarbejde med øboere sørget for, at der på forhånd var blevet skudt 14 andre kaniner, som kunne supplere kød-mængderne op.

- Vi vidste godt, at vi ikke kunne nedlægge nok til at brødføde en hel ø, så vi havde allieret os med et par af drengene derovre, forklarer han med et grin.

Udsendelsen om Endelave bliver én af i alt otte episoder i sæson 11 med de to eventyrere, der besøger både ind- og udland i jagten på de særegne smagsoplevelser, som i årenes løb har inkluderet alt fra elg til alligator.

Kanin-episoden, der bliver det første program i den kommende sæson, vises formentlig i sensommeren eller det tidlige efterår 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

AC Horsens er fortsat uden Lumb

Horsens

Huscompagniet vil børsnoteres: Efter årrække med solid vækst er vi klar til næste skridt på rejsen

Østjylland

Virolog om smitte blandt sejlere: - Derfor skal vi have forsamlingsforbud ned under 50

Annonce