Annonce
Odder

Nabopiger til ny folkeskov: - Vi vil også lægge en flot sten ved vores træer

Lærke (tv.) og Liva Boderskov fandt en sten, som en anden pige havde lagt ved træ, som hun havde plantet. Nu skal de hjem og male sten. Foto: Carina Mayner
70 personer deltager i løbet af weekenden i tilplantningen af en ny skov i Saxild.

Saxild: De to piger Liva og Lærke Boderskov havde ikke tænkt på at tage en bemalet sten med, da de lørdag deltog i plantningen af de første træer i den nye folkeskov nord for Blommevænget og tæt på deres eget hjem. Men det vil de råde bod på efter at have fundet en sten lagt af en anden pige i den nye skov.

- Jeg skal hjem og male en sten til et af mine træer. Så kan jeg finde det hver gang, jeg kommer for at se, hvordan træet har det, sagde ni-årige Lærke der, sammen med far Teis Boderskov og lillesøster Liva på syv år, stod klar fra morgenstunden for at plante hasseltræer i den nye folkeskov.

Delt op i grupper

Ser man bort fra en mindre forsamling, som lørdag klokken 10 tog første spadestik til folkeskoven, deltager cirka 70 personer i løbet af weekenden i plantningen af forskellige træsorter på det 3,2 ha store areal.

En million træer

Baggrunden for Folkeskoven i Saxild er, at TV2 sidste år kørte indsamlingsshowet "Danmark Planter Træer", med det formål at samle penge ind til plantning af én million træer i Danmark til gavn for klimaet. Her kunne hver enkelt borger donere penge til rejsning af en folkeskov, og i den forbindelse bød Odder Kommune ind med at ville lægge jord til.

Skovrejsningsprojektet fik tildelt midler fra indsamlingsshowet, og nu er træerne køb ind. Folkeskoven bliver en naturskov med plads til vildnis og naturlig succession, såvel som naturlig degression. Det betyder blandt andet, at syge og døende træer får lov til at stå og ligge, da de danner fødegrundlag og skjulested for en lang række dyr og insekter.

Tovholder på projektet er landskabsarkitekt Tanja Marie Asp fra Odder Kommune, og hun havde op til weekenden - og på grund af coronarestriktioner-  travlt med at dele de tilmeldte op i hold på hver 10 personer, hvoraf cirka en tredjedel er børn. Opdelingen betød tre hold lørdag og tre hold søndag.

Landskabsarkitekt Tanja Marie Asp (th.) byder velkommen til de mange, som vil plante træer i den nye folkeskov. Foto: Claus Buur/Odder Kommune

En af dem, som glæder sig over den kommende skov, er Henry Lind, der bor i Saxild og er medlem af den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening.

- Det her projekt betyder ekstra meget for mig, fordi jeg selv bor i Saxild og nu får en oplagt mulighed for på tæt hold at følge med i, hvordan skoven vokser til. I den store sammenhæng er 2,3 ha skov måske ikke ret meget, men lidt har også ret. Specielt fordi der er tale om en skov, hvor vi for klimaets skyld ikke bare planter den samme slags træer overalt. Nej, her er biodiversiteten i den grad tænkt ind i skoven: her kommer et vandhul og her vil være åbne pladser. Det betyder langt større biodiversitet. Og hvem ved? Måske kan den tanke brede sig til de nærliggende villahaver, sagde Henry Lind.

Borgmester Uffe Jensen (V) tog det første spadestik og plantede det første træ. Foto: Claus Buur/Odder Kommune


Hvem ved? Måske kan tanken om biodiversitet brede sig til de nærliggende villahaver.

Henry Lind, Saxild-borger og medlem af Danmarks Naturfredningsforening Odder


Tanja Marie Asp regnede med, at cirka en fjerdel af skoven blev tilplantet i løbet af weekenden. Resten vil blive klaret af en privat leverandør, hvorefter skoven skal hegnes ind. Det sker for at undgå, at vildtet spiser alle de nye små træer.

Annonce
Hedensted For abonnenter

For lidt plads i spandene og mangel på information frustrerer borgerne - men der er også ros til den nye affaldsordning

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Fødselsdagsfest i fangernes gamle fort: Se hvad Fængslet har skabt gennem 10 år

Erhverv For abonnenter

HAI skaffer nye kunder midt i krisen: - Det er helt surrealistisk for at sige det mildt

Erhverv

Ny administrerende direktør i spidsen for M+ Ejendomme, som har rod i Michael A. Mortensens første selskab

HH Elite For abonnenter

HH Elites storskytte om svært første halvår i klubben: Derfor har sigtekornet været under niveau - sådan vil hun indstille det til den kommende sæson

Se med LIVE: Messerschmidt og Carsten Nielsen krydser klinger inden afstemning om forsvarsforbeholdet

Horsens

Slut med dankort og pantkort: Nu skal du bruge en app for at komme af med dine tomme flasker og dåser på pantstation

Erhverv For abonnenter

Råvarepriser driller betonfirma, succes med pulsure og tilbagegang i lokalbrugser: Her er 19 lokale regnskaber

Brædstrup

Varmekunder kan tjene på varmecheck: Det er lovsjask af værste skuffe, mener formand for varmeværk

Odder

Efter fire mislykkede graviditeter: Nu lever Nicolai og Jannie af legetøj

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Horsens

Skrev historie: Horsensianer tog første danske VM-medalje i 20 år

Erhverv For abonnenter

Kollegiebyggeri, der skyder op ved banegården, får en kvadratmeterpris langt over normalen: De unge skal kunne spejle sig i godt håndværk

Hedensted

Brand i etageejendom: Alle beboerne blev evakueret

Annonce