Annonce
Erhverv

Naboer takker ja til millionbeløb fra Jysk

Naboerne på Haurumvej, Karina Juul Iversen (t.v.), Helle Dessau Arp, Jytte Hansen og Karsten Mønster Hansen har vænnet sig til de tre højlagre (i baggrunden), som Jysk allerede har opført, men udsigten til et fjerde og endnu større lager fik sindene i kog. Nu har de to parter fundet en løsning sammen. Arkivfoto
uldum - 1,35 mio. kr. er på vej til beboerne i de fem huse på Haurumvej i Uldum, som ligger tættest på det fjerde højlager, Jysk ønsker at bygge.

Pengene kommer fra Jysk og skal kompensere for det tab i ejendomsværdien, som husejerne kan forvente at opleve, når først det store højlager er på på plads, blot et stenkast fra dem.

Jysk lagde tilbuddet på bordet i sidste uge og gav beboerne et par uger til at tænke over det, og det har ledt til et 'ja tak' til pengene, fortæller Karsten Mønster Hansen, der har boet på Haurumvej med sin kone Jytte Hansen i 26 år og er blandt de berørte naboer.

- Vi har skulle blive enige alle sammen, for det var et fælles tilbud. Hvis en sagde nej, kunne det gå hen og blive sådan, at vi slet ikke fik noget og måske endte med en retssag, men alle har skrevet under på, at vi tager imod tilbuddet, siger Karsten Mønster Hansen.

Må ikke klage mere

Dermed er et sekscifret beløb på vej til hver husstand.

Præcist hvor mange penge, hver enkelt husstand får, svinger mellem 100.000 og 500.000 kr. og afhænger af den uvildige ejendomsvurdering af de fem huse, som Hedensted Kommune bestilte tidligere på året.

Jo større fald i ejendomsværdien, som byggeriet forventes at medføre, jo større kompensationsbeløb er beboerne blevet tilbudt.

Til gengæld er det en betingelse fra Jysks side, at naboerne ikke klager yderligere over byggeriet.

Gener opgjort i kroner

Naboerne har tidligere udtrykt deres bekymring for, at højlageret vil stjæle sollys, medføre mere trafikstøj og udendørsbelysning, der er tændt både dag og nat.

Hvad disse faktorer er værd i kroner og ører, er ikke let at fastslå, mener Karsten Mønster Hansen, der dog alt i alt betegner sig som tilfreds.

- Det er svært at sige, men jo, vi er da glade for beløbet, siger han efter et par øjeblikkes tøven.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

To anholdt ved McDonald's og Jem & Fix: Politiet havde fået tip om udlejningsbil

Danmark

Liveblog: Tre gange flere end normalt meldte sig ledig fredag

Østjylland

Mængden af unge corona-patienter overrasker sygeplejerske: - De yngre patienter er virkelig bange

Annonce