Annonce
Brædstrup

Naboer skruer op for julehyggen: Har sat over 100.000 julelys op

Michael Poulsen og Erik Madsen på Søkildevej i Brædstrup er blevet kendt vidt og bredt for deres overdådige julebelysning. Julestemningen vokser hos de to naboer år for år, og i år har udsmykningen passeret 100.000 julelys. Det rolige lys og sjove figurer, det er julehygge, ifølge Michael Poulsen og Erik Madsen. De to er nemlig ikke meget for ting, der blinker hele tiden. Foto: Mads Dalegaard
Naboerne Michael Poulsen og Erik Madsen på Søkildevej i Brædstrup er begge vilde med julehygge og julelys. De to har i fire år dyrket deres passion for julebelysning, og i år har deres udsmykning nået 100.999 julelys. Men juleudstillingen bliver aldrig færdig, lover de.

Brædstrup: I Tivoli Friheden i Aarhus er der i år sat cirka 300.000 julelys op for at skabe en ekstra god julestemning for parkens gæster i december. I Brædstrup er byen også meget godt med i at skabe julestemning. Den står naboerne Michael Poulsen og Erik Madsen på Søkildevej 36 og 34 for.

De to naboer har i fire år dyrket deres fælles passion for julebelysning, og i år er deres udstilling nået op på 100.999 julelys.

- Vi er ret sikker på tallet, fordi vi har et exel-regneark, hvor vi har sat det hele ind. Så de 100.999 passer med mindre, der er sprunget en pære et sted, siger Michael Poulsen med et grin.

Annonce

Fælles om juleudsmykning

Michael Poulsen og Erik Madsen oplever, at mange kommer forbi for at se deres juleudsmykning på Søkildevej, og folk er ganske velkommen til at kigge forbi, lyder det fra de to. Foto: Mads Dalegaard

Traditionen med at skabe julestemning startede for fire år siden, hvor de to naboer tilsammen satte 17.000 LED-lys op. Siden er udstillingen bare vokset og vokset, og nu skal der bare sket noget nyt år for år, lyder det fra de to, mens de viser rundt i udstillingen i lysinfernoet fra hvide og farvede lys samt julemænd, rensdyr og nisser.

- Det er en hobby, som nok er gået lidt stærkere, end vi havde regnet med. Men det er noget, vi hygger os med at gøre, og så hjælper vi hinanden og giver hinanden gode fif og ideer undervejs. Vi gør også meget ud af, at der skal være en rød tråd i vores udstilling, så det ligner en samlet juleudsmykning og ikke to forskellige huse. På den måde arbejder vi sammen om det, så vi konkurrerer ikke med hinanden om, hvem der er flest pærer. Det er ikke det, det handler om for os, siger Erik Madsen.

Annonce

Fælles lystænding

De to naboer holdt i år en uofficiel lystænding søndag 15. november, hvor naboerne fra grundejerforeningen var inviteret med til at se, når lyset blev tændt for første gang. Her dukkede cirka 30-40 naboer op og så på med corona-afstand.

- Grundejerforeningen ville egentlig gerne have budt på gløgg og æbleskiver, men det må blive til næste år. Vi synes, det er hyggeligt, at folk gerne vil komme og se på det, siger Michael Poulsen.


Vi vil gerne, at der er noget nyt at se på hvert år, så helt færdige bliver vi nok aldrig. Vi har også stadig nogle mørke pletter, som godt kan fyldes ud, så vi har også nok at lave de næste mange år.

Michael Poulsen


Både Michael Poulsen og Erik Madsen bruger en del tid på deres fælles hobby. Alene opsætningen af de mange julelys har taget en hel arbejdsuge, men derudover bruger de også meget tid på at finde gode juleudsmykninger på hjemmesider i England, og pynte deres nye udsmykninger ekstra op med lys.

- Jeg købte to rensdyr fra England, men jeg syntes ikke, at der var nok lys på. Så jeg satte lige ekstra 4.000 lys på, så de nu tilsammen har 6.500 lys, siger Erik Madsen med et grin.

Annonce

Bliver aldrig helt færdig

De to naboer har i år fået en ekstra gimmick til deres juleudsmykning. De to har nemlig fået en app på telefonen, hvorfra de kan styre, hvornår lyset tændes og slukkes. Michael Poulsen og Erik Madsen har således synkroniseret tiderne, så deres julelys tændes og slukkes på samme tid.

- Det har givet lidt ekstra til vores julebelysning, at vi nu kan tænde og slukke det samtidig. Vi kan også se, at vores juleudsmykning tiltrækker sig en del opmærksomhed. Der er mange, som kommer forbi for at se det, og vi kan også se på bilerne på Silkeborgvej, at de kører langsommere forbi. Det er meget sjovt, men det er da også med til at sætte Brædstrup på landkortet, så det er vi da stolte over, siger Erik Madsen.

Det har taget naboerne Michael Poulsen og Erik Madsen en hel arbejdsuge at få pyntet deres to huse op til jul. Foto: Mads Dalegaard

Selvom deres juleudstilling nu er vokset til over 100.000 julelys, så er de to naboer ikke færdige endnu.

- Vi vil gerne, at der er noget nyt at se på hvert år, så helt færdige bliver vi nok aldrig. Vi har også stadig nogle mørke pletter, som godt kan fyldes ud, så vi har også nok at lave de næste mange år. Vi ved godt, at der efterhånden kommer en del forventninger til os, men vi gør det jo fordi, vi godt kan lide det, og så hygger vi os med det samtidig, siger Michael Poulsen.

Michael Poulsen og Erik Madsen på Søkildevej i Brædstrup er blevet kendt vidt og bredt for deres overdådige julebelysning. Julestemningen vokser hos de to naboer år for år, og i år har udsmykningen passeret 100.000 julelys. Foto: Mads Dalegaard
De to julelys-entusiaster finder meget af deres julepynt fra hjemmesider i England. Ellers er de også i en facebookgruppe, hvor de deler erfaringer og får viden fra andre, der også er bidt af julelys.  Foto: Mads Dalegaard
Både Michael Poulsen og Erik Madsen lavet meget af deres juleudsmykning selv som denne, som står i Michael Poulsen have. Foto: Mads Dalegaard
Man bliver så glad, når alle lysene tændes i denne mørke tid, lyder det fra Erik Madsen, som hvert år glæder sig til juletiden og de mange lys. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Politiet bekræfter: 20-årigt voldsoffer er afgået ved døden

Horsens

Se video: Mindst syv betjente til stede ved retten, da sigtet i Nørretorv-sagen blev fremstillet

Horsens

Mandagens coronatal: God grund til glæde i Horsens - men flere sogne i oplandet har høje smittetal

Annonce