Annonce
Hedensted

Naboer er bekymrede over 80 kvm camping-tipi: Frygter larm og gener

Betina Nygaard Johansen har anskaffet sig en kæmpestor tipi, der skal fungere som et slags fælles opholdsrum for gæsterne på campingpladsen, samlingssted for skoler, virksomheder og kanofolk samt et lokal "hot spot" for kulturelle arrangementer. Ikke alle er begejstrede. Foto: Michael Svenningsen
Et 80 kvm stort indianertelt skaber gode rammer for samvær og kulturelle arrangementer på Tørring Camping - men naboerne er bekymrede for larm og andre gener. Nu skal politikerne tage stilling.

Tørring: I seks uger har Tørring Camping haft en tipi stillet op, hvor gæster kan søge sammen i dårligt vejr, og hvor der kan holdes små koncerter og foredrag for lokalbefolkningen.

Tipien har forpagter Betina Nygaard Johansen fået en midlertidig tilladelse til, men hun håber, at det 80 kvm store indianertelt kan få lov at stå på pladsen permanent.

- Tipien fungerer godt som et fælles opholdsrum for campingpladsens gæster. Derudover skal den i dagligdagen være ly og samlingssted for forskellige grupper - for eksempel familier, skoler, virksomheder og kanofolk - der ønsker at opholde sig på pladsen. Den er et alternativ til en bålhytte, og det er også planen at holde mindre kulturelle arrangementer for borgerne i Tørring, forklarer Betina Nygaard Johansen i sin ansøgning til kommunen.

Et par af naboerne til campingpladsen er dog knap så begejstrede for idéen.

Annonce

Tipi

Tipien er 7,5 m i højden og 10 m i diameter.

Den er normalt beregnet til 50 siddende gæster, men siderne kan slåes op, så overdækningen bliver 13,5 m i diameter med plads til 100 siddende gæster.

Den er produceret af samere i Lapland og udført i bæredygtige naturmaterialer.

Skæmmer området

De frygter, at sammenkomsterne i tipien vil medføre larm og andre gener, og de har derfor bedt politikerne om at give afslag på ansøgningen.

Tre naboer på Grønnevej skriver således, at de mener, at tipien skæmmer området omkring Gudenåen, og at de imødeser et forhøjet støjniveau.

- Vi bor i et naturmæssigt roligt og pænt område, og vi vil gerne kunne nyde sommerdagene på vores terrasser uden vedvarende støj, skriver de blandt andet.

Betina Nygaard Johansen fastslår, at tipien ikke skal bruges til festtelt, og at den er underlagt de generelle regler på campingpladsen, hvor der skal være ro kl. 23.

- Vi er fuldt forstående over for naboernes ønske om ro og fred, og vi mener faktisk, at tipien giver mulighed for at flytte tidligere støjgener længere væk fra naboerne. Vores målgruppe er naturturister og 50+kategorien, og der vil aldrig blive arrangeret vilde ungdomsfester i tipien, fremfører Betina Nygaard Johansen.

Barnedåb og teambuilding

Hun forestiller sig, at tipien kan lejes ud til fx barnedåb, familietræf og firmaarrangementer, og derudover er der planlagt fx lokalhistorisk dag med byvandring og udstilling i tipien, kunsthåndværk-workshop, børnenes aktivitetsdag samt yoga- og meditationsweekend.

- Vi har haft succes med flere arrangementer for områdets borgere i 2018, men vores store udfordring var vejret. Derfor vil vi gerne kunne lave enkelte og gode arrangementer "under tag" i en længere periode uden for sæsonen, forklarer Betina Nygaard Johansen.

Selvom tipien med sine 10 meter i diameter og 7,5 meter i højden fylder godt i landskabet, så mener Betina Nygaard Johansen ikke, at den er skæmmende.

- Den er produceret af samere fra Lapland og udført i bæredygtige naturmaterialer. Den er placeret i et aflukke på pladsen med hække omkring, og den har naturens farver. Den er tro mod pladsen og den omkringliggende natur, skriver hun i et høringssvar til naboernes indsigelser.

Politikere er positive

Politikerne i kommunens tekniske udvalg skulle egentlig have taget stilling til sagen på deres møde i august, men valgte at udsætte den til september.

- Campingpladsen betyder meget for Tørring-borgerne, og den skaber masser af liv og aktivitet. Vi er i udvalget meget positivt indstillede og vil gerne sige ja til en permanent tilladelse. Men vi mangler nogle oplysninger, siger formand for teknisk udvalg, Lene Tingleff (V) og uddyber:

- Nu har tipien stået på pladsen i en prøveperiode hen over sommeren, og vi vil gerne høre fra de naboer, der var bekymrede, hvordan, de synes, det er gået. Der er en masse lovgivning på området, så vi skal have skruet det helt rigtigt sammen, og det er alt andet lige nemmere, hvis naboerne også er positive, forklarer hun.

Tipien får lov at blive stående, så længe sagen er under behandling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Jysk bygger om: Genåbner på fredag

Annonce