Annonce
112

Naboer måtte søge væk: Byhus brændte ned i nat

Branden har totalt ødelagt det ældre byhus på Skolebakken 18 i Lille Tønning. Foto: Henrik Sandvad
Naboer havde lugtet røg i timer forinden, før en brand brød ud i lys lue i et ældre byhus på Skolebakken 18 i Tønning klokken 2 natten til tirsdag.
Annonce

Tønning: Sydøstjyllands Brandvæsen måtte rykke ud med ekstra mandskab, da en brand i et ældre byhus på Skolebakken 18 i Tønning natten til tirsdag udviklede sig voldsommere end forventet. Alarmen gik klokken 2.11, og den første melding gik på, at der var tale om en skorstensbrand.

Da det første hold nåede til stedet, kunne brandfolkene hurtigt konstatere, at branden havde fået fat i hele boligen, og der måtte derfor ekstra mandskab på for at sikre, at ilden ikke bredte sig. Situationen var særlig alvorlig, da det brændende byhus ligger midt imellem to andre huse.

- Der var heldigvis ingen hjemme i det hus, som branden havde fået fat i. Det var naboerne til gengæld, så de fik ikke meget søvn i nat. Det lykkedes os heldigvis at redde de to nabohuse, men selve huset kunne vi ikke redde. Det er totalt nedbrændt. Vi er imidlertid i kontakt med ejeren, siger Lars Bønding, indsatsleder i Sydøstjyllands Brandvæsen.

Sydøstjyllands Brandvæsen var tirsdag formiddag stadig i gang med efterslukningsarbejdet. Foto: Henrik Sandvad
Annonce

Naboer lugtede røg

Indsatslederen fortæller, at ilden formentlig har udviklet sig over tid, inden den brød ud om natten.

- Vi har talt med naboerne, og de fortæller, at de havde lugtet røg i timerne op til. Det er derfor formentlig noget, som har ligget og ulmet i et stykke tid, inden branden brød ud. Vi har ikke kunnet finde et arnested, da huset var så optændt, at det har været umuligt for os at finde det, siger Lars Bønding.

Sydøstjyllands Brandvæsen var tirsdag morgen stadig i gang med efterslukningsarbejdet efter det, som indsatslederen selv betegner som en vellykket indsats.

- Det har selvfølgelig været galt nok for ejeren, da vi ikke kunne redde huset. Til gengæld var det godt, at vi fik reddet de to andre huse, og at der ingen tilskadekomne var, siger Lars Bønding.

Stig Simonsen, vicepolitiinspektør hos Sydøstjyllands Politi, oplyser, at der nu er spærret af på stedet, og at branden undersøges nærmere.

- Der er mistanke til et pillefyr i kælderetagen, siger han.

Der var ingen hjemme, da ilden brød ud. Til gengæld måtte naboerne søge væk, da alarmen gik ved 2-tiden natten til tirsdag. Foto: Henrik Sandvad
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Forældre testet positive for Covid-19: Skole opfordrer kammerater til at blive hjemme

Annonce