Annonce
Odder

Nabo til rundkørsel frygter alvorlige uheld

Mere lys ved fodgængerfelterne kunne måske hjælpe, forslår flere borgere på Facebookgruppen "8300 Odder." Foto: Søren E. Alwan

Bilister tager alt for lidt hensyn til cyklister og gående trafikanter ved rundkørslen i Banegårdsgade, siger Maibritt Sloth Strandgård.

Odder: Det skulle være så godt med rundkørsler, men de seneste år har rundkørslen på Banegårdsgade udviklet sig til at være et af de farligste knudepunkter i Odder. Specielt for cyklister og gående trafikanter.

Sådan siger Maibritt Sloth Strandgård, der selv bor på Bentzonsvej tæt på rundkørslen, og som for et par år siden henvendte sig til Odder Kommune for at få etableret fodgængerfelter på alle fire indfaldsveje lige før selve rundkørslen.

- Det er udmærket, at vi har fået disse fodgængerfelter, men desværre hjælper de ikke i disse mørke tider, fordi bilisterne simpelthen ikke ser fodgængerne og i øvrigt kører så stærkt, at de også ofte overser cyklisterne, siger naboen, der er specielt bekymret for de mange skolebørn, som i morgenmørket skal krydse rundkørslen på en eller anden måde.

På Facebookgruppen "8300 Odder" har hun derfor sendt en venlig men bestemt opfordring til bilister om at være mere opmærksomme, når de bevæger sig ind eller ud af rundkørslen.

- Man skulle tro, at specielt bilisterne fra Hou ville køre langsommere, efter at der blevet indført fartbegrænsning et stykke ud ad Houvej, men lige meget har det hjulpet: langt de fleste kører alt for hurtigt ind i rundkørslen og glemmer at se sig til højre, når de skal ud igen, siger hun.

Annonce

En bakke eller hæk midt i rundkørslen vil måske få bilisterne til at kigge mere til højre, hvor de bløde trafikanter bevæger sig. Desuden er jeg dødtræt af reklamepylonen ved Sport24, fordi den forstyrrer bilisternes koncentration.

Maibritt Sloth Strandgård, nabo til rundkørslen i Banegårdsgade
Rundkørslen ved Houvejen kritiseres for at være farlig - specielt i de mørke morgentimer, hvor skolebørn skal krydse den. Bilisterne kører for stærkt - specielt når de skal ud af indkørslen og glemmer at kigge til højre. Foto: Søren E. Alwan

Alle regler overholdes

Maibritt Sloth Strandgaards henstilling til bilisterne har affødt mange reaktioner fra andre Facebookbrugere, som også frygter for de bløde trafikanter. Flere nævner også to nylige dødsulykker tæt på rundkørslen som et bevis på, at der er noget galt.

Utilfredsheden overrasker Gitte Rasmussen fra Odder Kommunes afdeling for trafiksikkerhed, fordi hun ikke har fået en eneste henvendelse angående rundkørslen, siden de nævnte fodgængerfelter blev etableret.

- Hvad angår de to tragiske dødsulykker, er vi efter sådanne tragedier altid ude for at se, om noget kan gøres bedre. Vi mangler endnu at se på helleanlægget på Banegårdsgade ud for Lidl, hvor den ene ulykke skete. Men ulykken ved Hagemannsgade kunne ikke være undgået med mere trafiksikring, siger Gitte Rasmussen og tilføjer, at alle færdselspolitiets forskrifter er fulgt - også i rundkørslen.

- I øvrigt kan vi ikke gøre noget ved bilisternes vaner. Hvis nogen mener, at der køres for stærkt eller uopmærksomt i rundkørslen, skal de henvende sig politiet, siger hun.

På usikker grund? Bilister skal huske at kigge til højre, før de forlader rundkørslen. Foto: Søren E. Alwan

Mere lys

Den forklaring forstår Maibritt Sloth Strandgaard godt, ligesom hun forsøger at dæmpe gemytterne på Facebook.

- Det handler jo ikke om at finde en syndebuk, men om at få trafikken til at glide lettere. Bilisterne skal lære at køre langsommere og være mere opmærksomme på bløde trafikanter. Længere er den ikke. Til gengæld kan kommunen hjælpe til med at sænke farten ved lave en forhøjning midt i rundkørslen - som den i Torrild. En sådan vil, er jeg sikker på, få bilister til at sænke farten, fordi de mister udsynet, siger naboen, der agter at henvende sig Odder Kommune med forslaget. I øvrigt sammen med et forslag om, at der etableres bedre gadebelysning ved de fire fodgængerfelter.

- Det vil vi forholde os til, når vi får en henvendelse, siger Gitte Rasmussen.

Rundkørslen ved Houvvjen i Odder kritiseres for at være farlig - specielt i de mørke morgentimer, hvor skolebørn skal krydse den. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce