Annonce
Odder

Nabo til gågaden: Adskillige cyklister bryder loven

Fra sit vindue på 2. sal kan Lars Fischer se en stor del af gågaden i Odder. Foto: Nicolai Andersen
Lars Fischer frygter for sin og andres sikkerhed, fordi mange glemmer, at man kun må cykle på visse tidspunkter.

Odder: En af beboerne i det centrale Odder, Lars Fisher, er ved at være godt træt af cyklister, der glemmer at stå af cyklen i den del af Rosensgade, som er gågade. Han frygter, at der vil ske et alvorligt uheld en dag.

Her er færdselsreglerne i Rosensgade

Cykling er tilladt i tidsrummet klokken 19-09. Altså må børn eksempelvis gerne cykle i skole om morgenen, hvis de møder før klokken 9.

Skal der leveres vare med motorkøretøjer, er det tilladt mellem klokken 05 og klokken 11.

Al anden kørsel med motorkøretøjer kræver tilladelse.

- Som situationen er lige nu, er det et spørgsmål om tid, før det går galt. Cyklisterne kører oftest så hurtigt, at de ikke vil kun reagere, hvis et barn eksempelvis skifter retning. Når jeg kigger ud ad mit vindue, er det cyklister i alle aldre, der ikke kender reglerne, siger Lars Fischer.

Han har grundet sine oplevelser kontaktet politiet omkring sine oplevelser. Men indtil videre uden at få et et svar på henvendelsen.

Annonce


For mig er det enten eller. Reglerne er for utydelige, som de er nu. Man må godt cykle på nogle tidspunkter men ikke på andre. Og så mangler jeg synlighed fra politiet. Det er ekstremt sjældent, at man ser politiet i byen. Det er klart, at loven bliver brudt, hvis der ikke er nogen til at håndhæve den.

Lars Fischer, beboer i Rosensgade


Fra sit hjem i Rosensgade ser Lars Fischer ofte cyklister komme kørende i høj fart. Men han har også selv oplevet det, når han selv går i gågaden. Foto: Nicolai Andersen

Reglerne forvirrer borgerne

Når Lars Fischer oplever børn cykle i Rosensgade, kan han i de fleste tilfælde godt forstå dem. Som reglerne er nu, må børnene nemlig gerne cykle på gågaden, når de skal i skole om morgenen. Men når de skal hjem, skal de enten trække eller køre en anden vej.

- For mig er det enten eller. Reglerne er for utydelige, som de er nu. Man må godt cykle  på nogle tidspunkter, men ikke på andre. Og så mangler jeg synlighed fra politiet. Det er ekstremt sjældent, at man ser politiet i byen. Det er klart, at loven bliver brudt, hvis der ikke er nogle til at håndhæve den, siger han.

Ifølge pressemedarbejder ved Østjyllands Politi, Anne Tiedemann, får færdselspolitiet dagligt mange henvendelser. Hun forklarer til avisen, at det blandt andet er lovovertrædelsens farlighed, det samlede antal anmeldelser samt ulykkesstatistikker, som afgør, hvor færdselspolitiet skal gøre en ekstra indsats. I øvrigt er færdselspolitiet rundt omkring alle årets dage.

Anne Tiedemann uddyber endvidere, at Østjyllands Politi i 2020 ikke har modtaget en eneste anmeldelse vedrørende cykling i Rosensgade på de forkerte tidspunkter. Til gengæld har der været to sager om knallerter og to om ulovlig parkering.

For Lars Fischer er det vigtigste ikke, at der bliver stukket bøder ud til cyklisterne i Rosensgade. Det vigtigste er, at der kommer fokus på det.

- Som reglerne er nu, må man ikke køre i Rosensgade på visse tidspunkter. Når det er reglerne, er vi også nødt til at overholde dem. Det er alt for farligt, når der cykles med høj hastighed i dagtimerne, siger Lars Fischer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce