Annonce
Horsens

Nabo til byggeriet på Kvicklygrunden: - Det er faktisk en hård omgang

Parkeringshuset på Kvickly-grunden, hvor åbent hus-arrangementet blev holdt, er det første bygningsværk på Kvickly-grunden. Det er bygget færdigt om et par måneder, men i første omgang er p-pladserne reserveret til håndværkerne på pladsen. Foto: Michael Svenningsen

Omkring 150 naboer til byggeriet deltog i fredagens åbent hus-arrangement. Larmen på Kvickly-grunden gør livet surt for en del naboer, mens andre vælger at glæde sig til at besøge de nye butikker og restauranter, der står klar til indvielse om halvandet år.

Annonce

Horsens: - Vi skal snart skilles, for vi taler aldrig sammen. Det kan vi ikke med al den larm.

Sådan lød det fra Rita Hansen, heldigvis med et skævt smil på læben, da hun sammen med ægtefællen Erik Hansen fredag eftermiddag deltog i et åbent hus-arrangement på den tidligere Kvickly-grund i det centrale Horsens.

Ægteparret bor oven på Rema 1000, klos op ad det nye p-hus på grunden, hvor arrangementet blev holdt, og Rita og Erik Hansen var ifølge eget udsagn mødt op for at få at vide, hvornår de igen kunne få lidt fred.

- Der er utroligt meget larm. Vi flyttede fra Stensballe herned, lige før det blev besluttet, at der skulle bygges. Vi vidste det ikke, så det har vendt op og ned på vores liv, konstaterede Rita Hansen, og Erik Hansen bemærkede, at lugten også kan være slem i området.

Rundt regnet 150, først og fremmest naboer til byggeriet, var mødt op til arrangementet. Der var sodavand og pølser og åbent på alle parkeringshusets fire etager, hvor repræsentanter fra Casa A/S, der er totalentreprenør på byggeriet, og folk fra kommunen stod klar til at forklare og tage imod ris og ros.

- Det er faktisk en hård omgang at bo i sådan noget larm, støj og møg. Især i den her varme sommer, hvor man jo helst vil have åbne vinduer. Men man lærer jo at leve med det.

Lillian Møller, nabo til Kvicklygrunden
Rita og Erik Hansen bor klos op ad byggeriet, og de glæder sig til, at byggeriet er færdigt. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

- Godt for området

Der blev snakket flittigt foran plancherne af byggeriet, og der var også positive tilkendegivelser fra flere af de naboer, som Folkebladets udsendte talte med.

Bent Haulrich, der bor på Ove Jensens Alle, glæder sig til at se det færdige byggeri.

- Vi tilbringer altid det meste af sommeren i vores sommerhus, så vi har ikke mærket så meget til larmen. Men det hører jo med, og det bliver spændende at se, hvordan det kommer til at se ud. Jeg tror, at det bliver godt for området, sagde han.

Lillian Møller, der bor i Rådhuskarreen, ser frem til at udforske butikslivet og restauranterne på grunden, men byggeriet står først færdigt i 2020, og lige nu er det svært at leve med, sagde hun.

- Det er faktisk en hård omgang at bo i sådan noget larm, støj og møg. Især i den her varme sommer, hvor man jo helst vil have åbne vinduer. Men man lærer jo at leve med det, konstaterede hun.

Lillian Møller (i forgrunden), bor i Rådhuskarreen og regner med, at hun vil benytte sig af de nye butikker og restauranter på Kvickly-grunden. Men lige nu er det hårdt at leve midt i støjen og støvet, siger hun. Foto: Michael Svenningsen
- Det bliver godt for området, sagde Bent Haulrich og Arne Andersen, henholdsvis beboer og vicevært på Ove Jensens Alle, tæt på Kvicklygrunden. Foto: Michael Svenningsen
Parkeringshuset på Kvickly-grunden, hvor åbent hus-arrangementet blev holdt, er det første bygningsværk på Kvickly-grunden. Det er bygget færdigt om et par måneder, men i første omgang er p-pladserne reserveret til håndværkerne på pladsen. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Lokale butikker har mundbind - men efterspørgslen er stor, og de kan løbe tør

Horsens

Rema-lager venter på mundbind: Vi ville ikke hamstre på forhånd

Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Annonce