Annonce
Horsens

Nabo til byggeriet på Kvicklygrunden: - Det er faktisk en hård omgang

Parkeringshuset på Kvickly-grunden, hvor åbent hus-arrangementet blev holdt, er det første bygningsværk på Kvickly-grunden. Det er bygget færdigt om et par måneder, men i første omgang er p-pladserne reserveret til håndværkerne på pladsen. Foto: Michael Svenningsen

Omkring 150 naboer til byggeriet deltog i fredagens åbent hus-arrangement. Larmen på Kvickly-grunden gør livet surt for en del naboer, mens andre vælger at glæde sig til at besøge de nye butikker og restauranter, der står klar til indvielse om halvandet år.

Horsens: - Vi skal snart skilles, for vi taler aldrig sammen. Det kan vi ikke med al den larm.

Sådan lød det fra Rita Hansen, heldigvis med et skævt smil på læben, da hun sammen med ægtefællen Erik Hansen fredag eftermiddag deltog i et åbent hus-arrangement på den tidligere Kvickly-grund i det centrale Horsens.

Ægteparret bor oven på Rema 1000, klos op ad det nye p-hus på grunden, hvor arrangementet blev holdt, og Rita og Erik Hansen var ifølge eget udsagn mødt op for at få at vide, hvornår de igen kunne få lidt fred.

- Der er utroligt meget larm. Vi flyttede fra Stensballe herned, lige før det blev besluttet, at der skulle bygges. Vi vidste det ikke, så det har vendt op og ned på vores liv, konstaterede Rita Hansen, og Erik Hansen bemærkede, at lugten også kan være slem i området.

Rundt regnet 150, først og fremmest naboer til byggeriet, var mødt op til arrangementet. Der var sodavand og pølser og åbent på alle parkeringshusets fire etager, hvor repræsentanter fra Casa A/S, der er totalentreprenør på byggeriet, og folk fra kommunen stod klar til at forklare og tage imod ris og ros.

Annonce

- Det er faktisk en hård omgang at bo i sådan noget larm, støj og møg. Især i den her varme sommer, hvor man jo helst vil have åbne vinduer. Men man lærer jo at leve med det.

Lillian Møller, nabo til Kvicklygrunden
Rita og Erik Hansen bor klos op ad byggeriet, og de glæder sig til, at byggeriet er færdigt. Foto: Michael Svenningsen

- Godt for området

Der blev snakket flittigt foran plancherne af byggeriet, og der var også positive tilkendegivelser fra flere af de naboer, som Folkebladets udsendte talte med.

Bent Haulrich, der bor på Ove Jensens Alle, glæder sig til at se det færdige byggeri.

- Vi tilbringer altid det meste af sommeren i vores sommerhus, så vi har ikke mærket så meget til larmen. Men det hører jo med, og det bliver spændende at se, hvordan det kommer til at se ud. Jeg tror, at det bliver godt for området, sagde han.

Lillian Møller, der bor i Rådhuskarreen, ser frem til at udforske butikslivet og restauranterne på grunden, men byggeriet står først færdigt i 2020, og lige nu er det svært at leve med, sagde hun.

- Det er faktisk en hård omgang at bo i sådan noget larm, støj og møg. Især i den her varme sommer, hvor man jo helst vil have åbne vinduer. Men man lærer jo at leve med det, konstaterede hun.

Lillian Møller (i forgrunden), bor i Rådhuskarreen og regner med, at hun vil benytte sig af de nye butikker og restauranter på Kvickly-grunden. Men lige nu er det hårdt at leve midt i støjen og støvet, siger hun. Foto: Michael Svenningsen
- Det bliver godt for området, sagde Bent Haulrich og Arne Andersen, henholdsvis beboer og vicevært på Ove Jensens Alle, tæt på Kvicklygrunden. Foto: Michael Svenningsen
Parkeringshuset på Kvickly-grunden, hvor åbent hus-arrangementet blev holdt, er det første bygningsværk på Kvickly-grunden. Det er bygget færdigt om et par måneder, men i første omgang er p-pladserne reserveret til håndværkerne på pladsen. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Beboer i Østerbo i Vejle: Der må være noget helt galt med Casas måde at organisere arbejdet på

Læserbrev: Rygning er farligt, passiv rygning er farligt. Det er der ikke nogen tvivl om. Derfor er det helt uforståeligt, at Østerbo ikke har taget højde for, at tobaksrøg, mados og andre lugte uhindret stiger op gennem det nye ventilationsrør for til sidst at ende i de øverste lejligheder. Ifølge planen skulle opsætningen af det nye ventilationssystem tage 17 dage for en opgang. Fire en halv måned senere er ventilationssystemet stadig ikke taget i brug, og passiv rygning er blevet et stort og farligt problem. Desværre er det ikke kun ventilationssystemet, der tager alt for lang tid, det gør alle de andre arbejder også. Et andet eksempel er udskiftningen af fire indvendige døre, der ifølge planen skulle tage halvanden dag for en lejlighed. Fire måneder senere er dette arbejde heller ikke færdigt. "Hvorfor får de aldrig gjort noget færdig?", spørger alle. Direktørerne og projektlederne i Casa og Østerbo kan prøve at spørge deres egne familier, hvad de vil sige til, at de kan forvente, der kan komme fremmede og låse sig ind på alle tider af dagen de næste fire måneder, hvis de bestiller håndværkere til at lave et arbejde, der kan gøres på halvanden dag. Der må være noget helt galt med Casas måde at organisere arbejdet på. Håndværkerne bliver sendt rundt for at reparere ting, der er ordnet, og andre ting bliver ikke ordnet, fordi de glemmes, og sådan fortsætter det i månedsvis. Håndværkerne bliver frustrerede og stressede, og beboerne mistrives i en sådan grad, at det fører til trusler mod håndværkerne - noget, Casa og Østerbo let kan forebygge med lidt omtanke og respekt. Alle har ret til respekt for privatliv, familieliv og hjem ifølge FN's menneskerettigheder, Den Europæiske Menneskerettighedskonvention og grundloven, og målet helliger ikke midlet. Når vi har rettigheder, har andre pligter, og selvom tilgængelighedsprincippet til vore hjem blev ændret, da vi stemte ja til renovering, har vi stadig krav på respekt for hjem og privatliv. Casa skal naturligvis ikke have adgang til vore hjem længere end højst nødvendigt. Østerbo bliver nødt til at tage beboerne alvorligt og også lære at informere på en konkret og fyldestgørende måde, så vi ikke gang på gang bliver taget med bukserne nede, også i vore egne badeværelser, når der pludselig står fremmede i hjemmet. Beboerhåndtering og fagtilsyn består i, at beboerne skal henvende sig til Østerbo, men der er intet proaktivt tilsyn i lejlighederne. Henvendelserne fører sjældent til andet end en sludder for en sladder, og fem måneder efter min henvendelse har jeg stadig ikke fået svar fra Østerbo. Alt for mange har den oplevelse. Vi håber, Casa og Østerbo lærer af deres fejl og ændrer strategien for de sidste boligblokke.

Annonce