Annonce
Debat

Nørrestrandsdebat: Spejderhus med plads til flere - benyttelse og beskyttelse kan gå hånd i hånd

Frederik Mogensen og Carrie Harritsø. Arkivfoto

Læserbrev: Karen Jeppe Gruppe er en af landets ældste spejdergrupper (102 år), men det betyder ikke, at vi er gamle og støvede.

Vi er en stor spejdergruppe med over 100 spejdere, der for længst er vokset ud af vores nuværende rammer midt i et boligkvarter, og derudover har vi en klar ambition om at skabe rammer for natur- og fritidslivet i Horsens, som kommer flere til gavn udover spejderne i Karen Jeppe Gruppe.

Med udgangspunkt i den ambition har Karen Jeppe Gruppe i flere år været på jagt efter en egnet placering til et nyt spejderhus - med plads til flere, hvor der er tilgængelighed til naturområder, men stadig tæt på byens borgere.

Annonce

I Karen Jeppe Gruppe tror vi nemlig på, at naturformidling er værdiskabende for samfundet og for den enkelte.

Vi har to klare målsætninger:

1. Vi vil skabe rammer og samarbejdsrelationer, der kan bidrage til at udvikle og skabe et fundament for natur- og friluftslivet i Horsens.

2. Vi vil være en stor spejdergruppe med plads til mange spejdere.

Med en placering ved Hammersholm tæt på unikke og skønne naturområder som Nørrestrand og Hansted Enge og Horsens Enge kan vi skabe et spejderhus med plads til flere og dermed bidrage til, at børn og unge, foreninger, institutioner og borgere i al almindelighed får en tilgængelig adgang til naturoplevelser, som fremmer en respektfuld og lærende tilgang til naturen.

Vi ønsker at skabe en fleksibel ramme, hvor nysgerrigheden pirres, læringen fremmes, og hvor der formes aktiviteter, der udfordrer, samtidig med at der skabes rum for fællesskab og samvær.


Grunden skal beplantes med hjemmehørende planter, ligesom der skal skabes krat og buske - alt sammen med det mål at fremme områdets biodiversitet, så spejdernes og andre brugeres naturforståelse fremmes.

Carrie Harritsø og Frederik Mogensen


Grunden skal beplantes med hjemmehørende planter, ligesom der skal skabes krat og buske - alt sammen med det mål at fremme områdets biodiversitet, så spejdernes og andre brugeres naturforståelse fremmes.

Vi forventer, at flere faciliteter på området får offentlig adgang, f.eks. institutioner og foreninger, men også den almindelige borger i Horsens.

Vi har f.eks. planer om at opføre et fugletårn, et bål- og aktivitetshus med borde og bænke.

Vi er to stolte spejderledere, der har været en del af Karen Jeppe Gruppe i over 20 år, og som vil være taknemmelige for at være en del af et projekt, hvor vi kan være med til at løfte natur- og friluftsoplevelserne i Horsens Kommune - og vise en vej, hvor det at bygge i nærheden af natur ikke er et enten/eller, men et både/og, hvor benyttelse og beskyttelse kan gå hånd i hånd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

En vaskeægte, spil-levende legende blev hædret med kongelig belønningsmedalje, bog, taler og kærligt dril

Annonce