Annonce
Debat

Nørrestrands natur taber til Goldman Sachs

Lisbeth Torfing. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce

Læserbrev: For nylig kom der en nyhed om, at Goldman Sachs har opkøbt boliger i Horsens i det nye byggeri ved Nørrestrand og i Bygholm Bakker.

Det bekymrer os dybt i Enhedslisten.

På landsplan har vi kæmpet hårdt for, at kapitalfonde og udenlandske investeringsbanker ikke skal kunne score kassen på deres danske lejeres bekostning.

Vi har allerede set grelle eksempler på kapitalfondenes hærgen i København.

Heldigvis lykkedes det os at få den såkaldte Blackstone-lov vedtaget, der begrænser kapitalfondenes hærgen en lille smule. Men det er langtfra nok, og Horsens Kommune har ikke nogen mulighed for at sikre sig mod opkøb fra udenlandske kapitalfonde og investeringsbanker, medmindre vi som kommune selv begynder at bygge og udleje.

Alligevel er det næppe tilfældigt, at Goldman Sachs netop nu ser mulighed for profit i Horsens.

Hele projektet nord for Nørrestrand bygger nemlig på, at man tager naturen og gør den til en vare, som nogen kan tjene penge på.

Der har været lagt meget vægt på, at den nye bydel nord for Nørrestrand bliver attraktiv, netop fordi den ligger ved Nørrestrand.

Samtidig er der bevidst solgt en udstykning i en størrelse, der udelukker alle andre end de helt store ejendomsselskaber.


Med den form for madding, kan det så virkelig være en overraskelse for dem, der stemte for at bebygge ved Nørrestrand, at man risikerer at tiltrække finanshajer som Goldman Sachs?

Lisbeth Torfing


Med den form for madding, kan det så virkelig være en overraskelse for dem, der stemte for at bebygge ved Nørrestrand, at man risikerer at tiltrække finanshajer som Goldman Sachs?

Jeg er i hvert fald gladere end nogensinde for, at vi i Enhedslisten valgte at stemme imod byggeriet, både ved Nørrestrand og i Bygholm Bakker.

Vi kommer også fremover til at stemme imod projekter, som går ud over naturen. Hvis det betyder, at Horsens er mindre attraktivt for kapitalfonde, så vil det ikke forstyrre min nattesøvn. Tværtimod.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder

Gør noget: Gå en tur

Horsens

Forældre opfordres til at holde små børn hjemme: Otte ud af 10 børn møder op i vuggestuer og børnehaver i Horsens Kommune

Horsens

SF'er til minister: Hvordan vil du sikre, at loven står over økonomiske hensyn i børnesager?

Annonce