Annonce
Ikast-Brande

Nørre Snede Skole fik fuldt hus til indvielse

Ropeskipping med akrobatiske unge fra Højderyggens Gymnastikforening var et af de populære indslag ved indvielsen af den nye hovedbygning på Nørre Snede Skole. Foto: Mette Mørk

Mylder i multisalen, da Nørre Snede Skole fik den nye hovedbygning indviet helt officielt.

Nr. Snede: Selv om Nørre Snede Skole har fået mere plads med den store nye hovedbygning, så var skolen alligevel fyldt til bristepunktet til åbent hus-arrangementet lørdag 21. april, hvor det nye byggeri blev indviet officielt.

Elever, forældre, lærere, bedsteforældre, håndværkere og erhvervsfolk, politikere og masser af borgere fra Nr. Snede og omegn valfartede til skolen for at overvære begivenheden og for at få kigget nærmere på de nye lokaler. Et kvalificeret gæt lød på, at et godt stykke over 1000 gæster havde fundet vej til skolen.

Vejen til målet havde været lang. Først planlægningsfasen, hvor elever, forældre og medarbejdere og mange andre kom med deres input. Dernæst fulgte en over to år lang byggefase, der ikke havde været lige nem eller behagelig.

Eleverne oplevede at blive klumpet sammen på meget mindre plads i nogle perioder, og der var en masse flyttearbejde. Men det lykkedes.

- Et støjende, støvet og spændende forløb er nu slut. Nu handler det om at få bygningen til at leve og få hjertet til at slå, lød det fra skoleleder Karl Plougstrup-Petersen.

Han glædede sig over, at han nu kan pakke beskyttelseshjelmen og høreværnet væk og istedet se frem til de mange spændende projekter, som eleverne har gang i.

Flere af projekterne blev vist frem. Blandt andet den nye elevavis SammeNSpil, der består af en masse portrætter af lokale firmaer og butikker. Den form for sammenkobling af teori og praksis vil man se meget mere af i fremtiden, hvor skolen i høj grad åbner sig mod det omgivende samfund. For skolen er ikke blot skole, men også det lokale kulturhus.

Effekten er allerede mærkbar. Borgmester Ib Lauritsen (V) konstaterede således, at skolen summer af entusiasme og energi, og han var ikke i tvivl om, at de 60 millioner kroner, som kommunen har postet i skolefornyelsen, er godt givet ud

Samme holdning havde formanden for børne- og undervisningsudvalget, Simon Vanggaard (DF).

- Indtil for 13 år siden gik jeg selv her på skolen, og jeg kan næsten ikke genkende stedet. Skolen har virkelig fået et enormt løft, sagde Simon Vanggaard.

Han kom i øvrigt med en historisk gennemgang af skoleudviklingen i Nørre Snede og kunne afsløre, at den allerførste skole stammede helt tilbage fra 1658.

Annonce

Et støjende, støvet og spændende forløb er slut. Nu handler det om at få bygningen til at leve.

Karl Plougstrup-Petersen, skoleleder
Et sandt mylder af gamle og unge deltog i arrangementet på Nørre Snede Skole, hvor man kunne se elevprojekter og de nye lokaler. Foto: Mette Mørk

Tiltrængt fornyelse

Elevrådsformand Emil Mikkelsen, der går i 9. klasse, kunne på elevernes vegne understrege, at fornyelsen af skolen havde været tiltrængt - de gamle bygninger var meget nedslidte.

- Jeg skal selv snart sige farvel til skolen, så jeg er lidt misundelig på de elever, der fortsat skal gå på denne superfine skole, sagde Emil Mikkelsen.

Han fik i øvrigt æren af at klippe den røde indvielses-snor sammen med borgmesteren.

Også den tidligere skoleleder Hans Erik Pedersen, der gik på pension for to år siden, fik sagt et par ord, og han glædede sig over, at byrådet turde investere 60 milioner kroner i skolen:

- Det var jo næsten tre fjerdedele af kommunens samlede anlægsbudget. Det var flot, at byrådet prioriterede det, sagde han.

Det gode vejr lørdag betød, at mange valgte at tage et kik på skolen udefra. Den markante nye hovedbygning fik mange kommentarer med på vejen. Foto: Mette Mørk
En helt ny keramik-mosaik blev behørigt beundret. Alle elever har deltaget i arbejdet. Foto: Mette Mørk
Hærvejskoret deltog også og sang et udvalg af danske sange ved indvielsen. Foto: Mette Mørk
Skoleleder Karl Plougstrup-Petersen var en glad mand. Ikke mindst var han tilfreds med, at han ikke længere behøver en sikkerhedshjelm, når han færdes på skolen. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Spritkørsel på Platanallé

Annonce