Annonce
Sport

Nørre Snede gør klar til Hærvejsløbet

Gitte Møller er igen i år at finde i tovholder-rollen, hvor hun sammen med 65 andre frivillige skal forsyne deltagerne i Hærvejsløbet med mad og drikke. Arkivfoto: Peter Hald
Et par tusinde sultne og tørstige cyklister invaderer Nørre Snede 26. juni.

Nr. Snede/Midtjylland: En populær begivenhed vender tilbage til Nørre Snede i år, nemlig DGI's store motionscykelløb Hærvejsløbet, der finder sted 26. juni.

Hærvejsløbet blev aflyst sidste år på grund af corona-restriktioner, men i år kan det gennemføres, og Nørre Snede depotet - et af de vigtige stop på ruten - vil derfor få godt besøg igen.

- Vi forventer at få besøg på 2200 cyklister, så vi er begyndt at finde frem til de 65 frivillige hjælpere, vi skal bruge, siger Gitte Møller, der ligesom de foregående år er tovholder sammen med Heine Nielsen.

Annonce

I år vil Nørre Snede depotet blive placeret ved Nørre Snede Skole, oplyser Gitte Møller, der glæder sig - også på vegne af de fire medvirkende foreninger Præriefestens Venner, jagtforeningen, skytteforeningen og NSG, der kan få lidt penge i kassen.

1500 boller

Der skal som sædvanlig laves store mængder mad. Blandt andet nogle hundrede liter "præriesuppe", og der skal bages 1500 boller.

Dejen til bollerne bliver fremstillet i lokaler hos Onkels Pizza, og bollerne bages efterfølgende i skolekøkkenet, oplyser Gitte Møller.

Alene bagningen er blot ét eksempel på den store logistik-opgave, der skal løses.

Det bliver en næsten daglang begivenhed. Lørdag 26. juni vil man opleve, at de første cyklister begynder at trille ind til Nørre Snede om formiddagen. Ifølge Gitte Møller vil mountainbikerne være blandt de første, og hovedfeltet af landevejsryttere vil sandsynligvis være at finde mellem klokken 12 og 14.

Ligesom sidst vil Nørre Snede også være startsted for Nørre Snede-Viborg ruten på 75 kilometer, og her går starten klokken 10.45.

Det er ikke altid, at vejrguderne har været nådige overfor Hærvejsløbet, men i det mindste ser det ikke ud til, at coronaen denne gang kan spolere løbet. Arkivfoto: Peter Hald
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Restaurant med takeaway-succes klarede sig uden hjælpepakker, men andre spisesteder led hårdt under coronaen: Se 17 nye regnskaber

Annonce