Annonce
AC Horsens

Nøgtern Dal nød den første sejr

Jonas Dal prøvede for første gang at vinde i superligaen som træner for AC Horsens, da VB blev slået med 3-1. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
- Vi er blevet ved med at tro på tingene, og endelig fik vi marginalerne til at gå vores vej.
Annonce

Horsens: AC Horsens' cheftræner Jonas Dal nød om nogen sejren på 3-1 over VB. Dermed har han på det punkt allerede klaret sig bedre end sin forgænger Bo Henriksen, der ikke formåede at slå VB i Superligaen.

Det var Jonas Dals første sejr i superligaen som træner for AC Horsens, og selv om 3-1 ser fint ud på måltavlen, var han sig yderst bevidst om, at tingene ikke bare begynder at flyde Horsens' vej fremover.

- Endelig var det stolpe ind for os. Vi har haft andre kampe, hvor vi har følt, at vi spillede bedre eller lige så godt som mod VB, uden vi fik en sejr. Denne gang gik tingene vores vej, som ved straffesparket i kampens indledning, sagde Jonas Dal med henvisning til, at Louka Prips frisparksbold tilfældigt blev hamret ind på Thomas Gundelunds arm i muren.

- VB havde nogle store chancer efterfølgende, men vi havde en god keeper i Matej Delac, og så var VB uskarpe. Vi havde måske fem-seks gode muligheder og lavede tre mål heraf to på straffespark, sagde Jonas Dal.

- Vi er blevet ved med at tro på tingene, og der har været en god optimisme i truppen. Det er en af årsagerne til, at vi lykkedes med at få den første sejr, sagde Jonas Dal.

Annonce

Gode individuelle præstationer

Han glædede sig over, at flere spillere løftede deres spil.

- Bjarke Jacobsen styrede midtbanen. Han fik løftet sit niveau i forhold til det, vi ved, at han kan, sagde Jonas Dal med henvisning til, at midtbanespilleren har været slået lidt ud af kurs af to røde kort.

- Jeg havde også to angribere i Kjartan Finnbogason og Jannik Pohl, der havde noget at bevise på hver deres måde. De fik begge scoret, og det giver selvtillid, sagde AC-træneren.

AC Horsens er stadig delvist isoleret i bunden af Superligaen og næste opgave er en svær udekamp mod FCK.

- Med al ære og respekt for Randers. Hvis de kan slå FCK, så kan vi også. AC Horsens har gjort det før, og jeg har også prøvet det som træner for Hobro. Det bliver svært men i FCK's situation med ny træner og mange nye ting på bordet, så er det ikke en umulig opgave, sagde Jonas Dal.

Han måtte se bort fra Jonas Thorsen, Nicolai Brock-Madsen og Michael Lumb til kampen mod VB. Jonas Thorsen var fraværende af personlige årsager, mens Brock-Madsen havde problemer med det ene baglår og Lumb havde problemer med sit ene knæ.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Lancerer højvandsplan med diger og klitter i Juelsminde: Se hvad der er på idebrættet for havn og tre kyststrækninger

Annonce