Annonce
Odder

Nødråb fra takeaway-butik: To måneders vejlukning koster os kunder

Holsteinsgade ligner for tiden Det Vilde Vesten, og er man ikke lokalkendt, kan det være svært at finde butikkerne. Foto: Carina Mayner
Indehaverne af takeaway-restauranten Chopstic.asia har mistet to tredjedele af deres indtjening, fordi Holsteinsgade i snart halvanden måned har været lukket på grund af gravearbejde.

Odder: Det startede som en rigtig god forretning, da den thailandske kvinde Ann Froberg og hendes familie 7. august slog dørene op til takeaway-restauranten Chopsticasia i Holsteinsgade. Kunderne strømmede til, og begejstringen for primært stedets sushi var stor. Siden 1. oktober er det dog gået tilbage for stedet - måske fordi kunderne har glemt restauranten - når de nu ikke kan komme forbi i bil.

- Ganske som reglerne siger, er der stadig adgang til butikken til fods, men det glemmer folk tilsyneladende, mener Ronnie Froberg, der er gift med Ann Froberg, og som har talt med de andre takeaway-restauranter i Holsteinsgade.

- De oplever det samme problem  som os, siger Ronnie Froberg, der godt ved, at beboere og handlende må leve med, at der af og til udføres store gravearbejder på deres gade. Han klandrer da heller ikke Samn Forsyning, der står for gravearbejdet, som er sat i gang for at separere regn- og spildevand.

Annonce
Ann Froberg yderst til højre åbnede Chopstickasia i starten af august og havde i starten forrygende travlt. Lige nu kniber det dog med kunder, fordi Holsteinsgade er blevet lukket for trafik på grund af gravearbejde. På billedet ses ejeren sammen med sine to børn, sønnen Phuparn og datteren Arissara. Yderst til venstre ses Zinat, der er veninde med Anns datter. Arkivfoto: Anya Wissendorff

- Nej, det skal til, men det gør ondt i vores pengepung. Jeg har da også spurgt forsyningsselskabet, om vi kan få lidt kompensation for tabt indtjening. Men det siger de nej til, hvilket jeg inderst inde godt kan forstå. Det er blot lidt svært, når butikken er så ny som vores, og folk knap har lært den at kende. Lige nu har vi i hvert fald ingen drop in-kunder, siger han.

Det gør ondt i vores pengepung. Jeg har da også spurgt forsyningsselskabet, om vi kan få lidt kompensation for tabt indtjening. Men det siger de nej til, hvilket jeg inderst inde godt kan forstå.

Ronnie Froberg

Det med kendskab til butikkerne i den opgravede gade betyder tilsyneladende meget. I hvert fald fortæller indehaverne af både garnbutikken Annettes Håndstrik og Hudplejesalonen Glöd, at de ikke har oplevet mærkbart fald i antallet af kunder.

- Hos mig giver det lidt selv selv, idet de fleste af mine kunder bestiller tid på forhånd. Men jeg forstår godt, hvis det kan være svært for en ny takeawayrestaurant. Så jeg kan kun opfordre folk til at huske på os alle her i gaden, siger Jane Nissen, idehaver af Grün.

Færdig til december

Projektchef Marianne Rasmussen fra Samn Forsyning bekræfter, at selskabet ikke giver kompensation for tabte indtægter på grund af gadelukninger.

- Nej, det kan vi ikke, men vi er forpligtiget til altid at holde adgangen til butikkerne åben, og det gør vi også i Odder. Jeg har dog fuld forståelse for de borgere, som bliver generet af vores gravearbejde. Men det kan nok ikke undgåes helt, siger hun.

Jens Christian Marcussen, projektleder på Samn Forsynings arbejde i Holsteinsgade regner med, at gaden vil være farbar igen 3. december. Når den sidste maskine er forlader gaden, vil hele Holsteinsgade være separeret.

Annonce
Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Horsens For abonnenter

Peter Sørensen sår tvivl om parkeringshus ved banegården efter skrotning af plan for godsbaneareal - Martin Ravn er helt tryg

Ikast-Brande

Fodboldklub er plaget af "corona-hærværk", roderi og flaskeknusning

Hedensted For abonnenter

73-årige Oda bor alene, men skifter de grønne skraldeposer dagligt: De lugter og går i stykker, hvis de bliver fyldt

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

AC Horsens For abonnenter

Prisen på AC Horsens' guldklump stiger: Flotte landskampe kan være millioner værd - her er sportschefens planer og overvejelser

Horsens

Kroen kan købes for 1,5 mio. kr., men ApS jonglerer med flere muligheder

Odder

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Danskere advares - situation i Ukraine kan ændres hurtigt

Odder

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Kultur For abonnenter

Fra hippie-miljø i Aarhus til sognepræst i Hedensted

Brædstrup

De ældre skal i bevægelse: Nu kommer der gode gåstier i skoven

Annonce