Annonce
Ikast-Brande

Mens skoler ligger øde hen: Nødpasning samler ikke mange børn

Pædagog Anita Emborg Holm ses her i forbindelse med indvielsen af Brande Børnehaves kaninbur. De seneste par uger har der været flere kaniner end børn i børnehaven på Blichersvej. Arkivfoto: Mikael Lund
Der er nødpasning i flere daginstitutioner, men ikke med de store børneflokke.

Ikast/Brande: Skoler og daginstitutioner over hele Ikast-Brande Kommune har efterhånden været lukket ned i mere end to uger, men mens skoler og skolegårde ligger øde hen, tilbyder børnehaverne nødpasning til de forældre, der enten har samfundskritiske arbejdsopgaver eller ikke har kunnet finde andre pasningsmuligheder overhovedet.

I Ikast har hovedparten af børnehavebørnene været sendt i nødpasning i Vestbyens Børnehus, hvor man onsdag var oppe på ni børn, men ellers typisk har ligget på seks til otte børn dagligt. Et par af byens øvrige børnehaver har ligesom Børnehuset i Isenvad haft et enkelt barn i nødpasning, mens Kongevejens Børnehus har kunnet holde helt lukket.

Det samme har Engesvang Børnehuse, mens Bording Børneby efter at have været fuldstændig børnefrit område i forrige uge dagligt havde to-tre børn i nødpasning i sidste uge.

I Brande har byens største børnehave, den integrerede daginstitution Vibereden, kunnet holde helt lukket. I hele Brande-området har der kun været et enkelt børnehavebarn i nødpasning, som i de første to uger foregik i Brande Børnehave på Blichersvej. I denne uge er nødpasningen flyttet til Børnehuset på Gl. Thyregodvej, og antallet af tilmeldte børn er steget til fire.

En af de to ansatte, der har stået for nødpasningen i Brande i de første to uger, er pædagog Anita Emborg Holm, og hun lægger ikke skjul på, at det har været en temmelig anderledes oplevelse.

- Det har været en helt vildt mærkelig situation at stå i - men det har været nødvendigt. Vi gør det gerne for at hjælpe den familie, der har behov, fastslår hun.

Hun og hendes kollega skiftes til at passe barn og kontor.

- Vejret har heldigvis været med os. Vi ordner lidt på legepladsen og fodrer og muger ud ved kaninerne – udelivet har højeste prioritet i øjeblikket, fortæller Anita Emborg Holm om hverdagen i den utroligt stille og næsten barnløse børnehave.

Faktisk har der været så stille, at den eneste aktuelle kunde i butikken en dag tørt konstaterede: ”Det er da ikke en børnehave – der er jo ingen børn!”

Annonce

Flere i Skovhuset

Marianne Nielsen, som er leder af Højderyggens Daginstitutioner i Ejstrupholm, Nr. Snede, Klovborg og Hampen, oplyser, at børnehavebørnene i den sydøstlige del af kommunen i de første to uger er blevet passet i Skovhuset i Nr. Snede, og det fortsætter man med indtil videre.

I sidste uge lå antallet af børn i nødpasning på seks-syv om dagen, og de har haft de samme fire voksne omkring sig. I denne uge er der lidt flere forskellige børn tilmeldt nødpasningen – i alt 13 mod ni i sidste uge – og samtidig er der roteret lidt på personalesiden. Her har Marianne Nielsen oplevet stor fleksibilitet blandt sine kolleger, som blandt andet selv har taget initiativ til at få afviklet ferie og afspadsering – også selvom det kommer til at påvirke deres egne sommerferieplaner, oplyser Marianne Nielsen.

Hun har også ros til de relativt få forældre, der har benyttet sig af muligheden for nødpasning. De har været gode til at give besked om afleverings- og afhentningstidspunkter og til at få meldt til og fra, og det er kun de forældre, der har haft et reelt behov, der har benyttet sig af muligheden, oplever lederen af de fire børnehaver i gl. Nr. Snede Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce