Annonce
Horsens

Næstformand stemt ud efter 11 år: Takker af med opfordring til ny Insero-bestyrelse

Peter Sven Sørensen har været næstformand i Insero Horsens i 11 år, men tirsdag aften blev han stemt ud af bestyrelsen. Foto: Mads Hansen
Efter 11 år i Insero Horsens' bestyrelse blev Peter Sven Sørensen tirsdag aften stemt ud af bestyrelsen. Han håber, at foreningen også i fremtiden vil skabe noget liv og ikke blot satse på kapitalinvesteringer.

Horsens: - Jeg mener stadig, jeg har mange kompetencer, som bestyrelsen ville kunne bruge i fremtiden, men får man ikke stemmer nok, kan man ikke gøre noget ved det.

Sådan lyder reaktionen fra Peter Sven Sørensen, nu forhenværende næstformand i Insero Horsens' bestyrelse og administrerende direktør i Hornsyld-virksomheden Helge Frandsen A/S, efter han tirsdag aften blev stemt ud af Insero Horsens' bestyrelse.

Her kæmpede syv kandidater om fire pladser i bestyrelsen, og ingen af disse tilfaldt Peter Sven Sørensen, der accepterer udfaldet af valget og samtidig kommer med en opfordring til den ny bestyrelse.

- Jeg håber ikke, den nye bestyrelse skruer Insero ned til et selskab, der kun skal leve af kapitalinvesteringer, men også fremadrettet vil skabe noget liv, siger han.

Annonce

Den ny bestyrelse for Insero Horsens

  • Ulrik Kragh og Assia Zouaouia blev genvalgt.
  • Nyvalgt blev Hanne Blume og Thomas Iversen.
  • Desuden sidder Carsten Jul Christensen, Jørgen Brønd og Ole Kramer i bestyrelsen. De blev sidste år valgt for en periode på to år. Ole Kramer udtræder dog 1. oktober, hvor han erstattes af suppleant Maiken Lorensen.

Visionære i vores investeringer

Peter Sven Sørensen var en del af Insero Horsens' bestyrelse ved foreningens stiftelse i 2008. I 2010 overtog han næstformandsposten fra Jørn Blume, og han har således gennem alle foreningens leveår været med til at tegne strategien.

- Vi har været meget visionære i vores investeringer, og vi har turdet investere i nogle selskaber, som ikke har givet afkast de første mange år, siger Peter Sven Sørensen.

Det er resultatet af den strategi, der op til tirsdagens repræsentantskabsmøde fik flere medlemmer af repræsentantskabet til at komme på banen med kritik af bestyrelsen. Kritikken gik særligt på, at Insero Horsens fra 2008 til 2018 havde et samlet underskud på små 442 millioner kroner.

Robusthed forpligter

Men kritikken er ikke helt på sin plads, mener Peter Sven Sørensen.

- Det ser voldsomt ud, men man skal huske, at meget af beløbet er gået til lønninger af de ansatte i Inseros lokale selskaber. Så det er ikke bare penge, der er blevet udbetalt og ikke kommet nogen til gode, siger han.

Han påpeger samtidig, at det forpligter at have de økonomiske muskler, som Insero er i besiddelse af.

- Hvis vi ikke havde haft den kapitalbaggrund, vi har, havde det selvfølgelig været en anden historie, men et selskab med Inseros robusthed har også en pligt til at gøre nogle ting, som andre selskaber ikke vil gøre. Det havde selvfølgelig set bedre ud, hvis vi havde landet et godt salg af et eller to af vores venture-selskaber. Så havde der nok ikke været nogen kritik, siger Peter Sven Sørensen, der ønsker den nye bestyrelse held og lykke med arbejdet.

Med udtrædelsen af bestyrelsen er Peter Sven Sørensen nu menigt repræsentantskabsmedlem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Annonce