Annonce
Odder

Næsten normalt: Katrine fejrede huen med familie og venner

De første studenter sprang mandag ud på Odder Gymnasium. Officielt får de først alle deres karakter i næste uge, men de får altså huen på i dag. Foto: Morten Pape
Odder Gymnasium har givet studenter mulighed for at fejre huen med syv af de nærmeste i 25 minutter. Derefter gælder det næste hold.

Odder: Familie og venner, dannebrogsflag og boblevand - og en rengøringsdame, der sprittede borde af. Katrine Slyngborg var blandt de første fire gymnasieelever, der mandag morgen fik studenterhuen på under helt særlige omstændigheder.

- Det har været en turbulent tid. Vi har skullet forholde os til én ting, og så blev det ændret dagen efter, fortalte den 18-årige student.

Hun var glad, efter hun mandag morgen havde forsvaret sin store SAP-opgave ved en mundtlig eksamen. Den handlede om klima, og resultatet blev et 12-tal. Derefter blev hun fejret af forældre, søstre, farmor og venner.

Annonce

- Vi måtte have syv med i dag, og det gav lidt sig selv, hvem de skulle være. Og i næste uge skal vi ud at køre studenterkørsel i to dage. Det var med ret kort varsel, vi fandt ud af, hvordan det kunne blive til noget. Vi skal rundt og besøge familierne, sagde Katrine Slyngborg.

De første studenterhuer blev uddelt mandag morgen, og gymnasiet havde sørget for plads til at fejre de unge.  Foto: Morten Pape

Hendes mor Marianne Slyngborg er selv student fra Odder Gymnasium, og hun er glad for, at hendes datter og de andre studenter får lov at fejre deres huer.

Har manglet det sociale

- Det er fantastisk, for der er jo rigtigt meget, de er gået glip af. I hele optakten har de skulle sidde hjemme og studere, det sociale liv har manglet, sagde Marianne Slyngborg.

Men der har også været fordele ved, at undervisningsformen lige pludselig blev ændret.

- Den her krise har gjort, at vi har haft tid til at studere derhjemme. Når man ikke skal op på gymnasiet, er der blevet sparet transporttid. Men alle arrangementer er blevet holdt, og vores gallafest kommer til at indgå i dimissionen. Men det bliver med klassen i stedet for hele skolen, sagde Katrine Slyngborg.

18-årige Katrine Slyngborg fra Odder håber, hun næste år kan komme på en højskole-tur i udlandet. Foto: Morten Pape

Mellem hver gruppe nyudklækkede studenter blev bordene i pyramidesalen gjort rent. Foto: Morten Pape

Ligesom de andre 3. g'ere får hun først resultatet fra sine to skriftlige eksamener i næste uge. Men alligevel tager de studenterhuen på, efter de har været til den mundtlige eksamen.  Den lille fest blev holdt i pyramidesalen, hvor fire studenter fik hue på samtidig. De fik 25 minutter inde i salen, derefter måtte de gå ud. Så blev der sprittet af, og nye studenter kunne få huen på. Sådan fortsætter det hele uge.

Annonce

Uforglemmelig tid

- Og jeg synes, det fungerer meget godt. Det glemmer de aldrig, sagde rektor Lars Bluhme, om de 179 unge, der forlader 3. g.

Katrine Slyngborg blev fejret af sine forældre, Marianne og Frank Slyngborg og sin søster Sarah Slyngborg. Farmor Margrethe Slyngborg, der for nylig er flyttet til Odder, var også med. Foto: Morten Pape

Katrine Slyngborg har også lagt planer for fremtiden. Mandag aften stod den på familiemiddag på restaurant Himmel & Hav, derefter nogle uger i sommerhus og så et sabbatår med et job.

- Til foråret vil jeg på højskole i udlandet, hvor man rejser rundt forskellige steder med en gruppe. Der er næsten et år til, så jeg håber på, det bliver til noget. Og så kunne jeg godt tænke mig at studere noget med medievidenskab eller journalistik, fortalte Katrine Slyngborg.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Aktindsigt afslører: Byrådet blev holdt i uvished i 200 dage i omdiskuteret vej-sag

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
AC Horsens

Hård straf venter for synderne: De første ølkastere på Casa Arena er identificeret

Horsens For abonnenter

Retssag om inddrivelse af narkogæld tegner et billede af et barskt miljø i Horsens

Erhverv

Nu kan der ikke bygges mere: Huscompagniet er færdig med 40 huse på svær udstykning

Ikast-Brande

Politiet søger vidner: Mand udsat for røveriforsøg i eget hjem

Hundredvis af brandmænd skal nu testes for PFOS

HH Elite For abonnenter

Tjubang-håndbold og koncentrationssvigt: Derfor tabte HH Elite først og fremmest til sig selv i snævert nederlag

Hedensted

Fakkeltog aflyst i sidste øjeblik: Arrangører er bange for at optrappe konflikt

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Lokal frisør er blevet selvstændig: Er rykket ind i salon Maria G. i Løsning

Sundhedsordførere ser intet behov for restriktioner

AC Horsens

Han var helt, skurk og ti centimeter fra at gøre det godt igen mod VB: Ærlig Sigurdarson havde svært ved at slippe uheldig hovedrolle

Horsens For abonnenter

Studerende snupper 84-årige Pers parkeringsmulighed: Jeg ved godt, jeg ikke har krav på en p-plads, men jeg er afhængig af min bil

Sport

Stort drama venter i lokal serie 3-pulje: Få det fulde overblik over hvilke seriehold, der har noget på spil i efterårets sidste spillerunde

Annonce