Annonce
112

Næsten halvdelen af brandvæsenets udrykninger var til blinde alarmer

Traditionen tro stod den på gule ærter, flæske og snaps, da Sydøstjyllands Brandvæsen lørdag afholdt nytårsparole. Foto: Morten Pape
Mens 2019 var et roligt år for Sydøstjyllands Brandvæsen med en del færre brande end forrige år, steg antallet af blinde alarmer til det højeste nogensinde. En ærgerlig udvikling, lyder det fra beredskabsdirektør.
Annonce

Horsens: 915 gange rykkede brandfolk fra Sydøstjyllands Brandvæsen ud til en opgave i 2019.

I 427 tilfælde - eller knap halvdelen af udrykningerne - var det til en blind alarm, altså en forgæves tur.

Og det er en ærgerlig udvikling, lød det lørdag fra beredskabsdirektør René Hemberg, da Sydøstjyllands Brandvæsen holdt sin årlige nytårsparole.

- I de foregående år har der faktisk været en nedgang i antallet af blinde alarmer, så hvorfor det steg sidste år, har jeg ikke en forklaring på. Vi skal have kigget på det og prøve at se, om vi kan finde en årsag, sagde René Hemberg, der er træt af udviklingen af flere grunde.

- Vi bruger en masse ressourcer på at køre ud til de blinde alarmer. Vi har brandfolk, der smider alt, hvad de har i hænderne og kører afsted, for alarmen er jo reel, indtil det modsatte er bevist. Et andet aspekt er, at det ikke er uden risiko at køre udrykningskørsel gennem byen, så det er en ærgerlig udvikling, lød det fra beredskabsdirektøren.

I de foregående år har der faktisk været en nedgang i antallet af blinde alarmer, så hvorfor det steg sidste år, har jeg ikke en forklaring på. Vi skal have kigget på det.

René Hemberg

Annonce

Gennemsnitsår

I runde tal går der en time, fra brandfolk kører ud til en blind alarm, og til de er hjemme igen.

Omregnet til kroner og ører er det omkring 6000 kroner, og den regning lander hos virksomhederne med de blinde alarmer, tilføjede René Hemberg.

Mens der var gang i blinde alarmer, var 2019 til gengæld et roligt år rent brandmæssigt.

160 reelle brandmeldinger fra 112 var der sidste år.

Det er et markant fald i forhold til 2018, hvor brandfolkene blev tilkaldt til brand 234 gange. 2018 var dog et usædvanligt år blandt andet på grund af rigtig mange naturbrande grundet den tørre sommer.

- I 2019 var vi forskånet for de helt store brande. Der var større og alvorlige brande, både villaer, gårde og etageejendomme, men der var faktisk kun 20, der krævede mere end fire timers indsats, sagde beredskabsinspektør Mik Elstrøm, der betegnede 2019 som et gennemsnitsår for Sydøstjyllands Brandvæsen.

Beredskabsinspektør Mik Engstrøm (t.h.), Sydøstjyllands Brandvæsen, uddeler her diplom for lang og tro tjeneste ved den årlige nytårsparole. Foto: Morten Pape
Der var også musik til nytårsparolen ved Sydøstjyllands Brandvæsen. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Løvbjerg-købmand: Mundbind vil gøre hverdagen mere tryg for personalet og kunderne

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Horsens

Horsensianerne på Søndergade: Stramninger er okay. Vi stoler på myndighederne

Annonce