Annonce
Horsens

Næsten 8000 fartbøder på horsensianske veje i 2019: Tre veje står for en tredjedel af bøderne

Politiets fotovogne kradsede i alt godt 12 millioner kroner ind på at uddele fartbøder i Horsens Kommune i 2019. Arkivfoto: Michael Bager
Politiet delte sidste år fartbøder for mere end 12 millioner kroner ud på lokale veje. Særligt på tre veje blev mange snuppet med for høj fart.
Annonce

Horsens: Godt 12 millioner kroner.

Så mange penge blev der i 2019 kradset ind i fartbøder på de horsensianske veje.

Det viser en opgørelse fra sammenligningstjenesten lånio.dk, der har fået aktindsigt i Rigspolitiets data fra 2019, som viser alle de automatiske fartkontroller.

I alt er der blevet uddelt 7965 bøder til bilister, som havde foden hvilende lidt for hårdt på speederen.

Det er især på tre veje i Horsens, bøderne er regnet ned over bilisterne.

Helt i top ligger Bjerrevej, hvor 1032 bilister i 2019 fik bøder for i alt 1.595.000 kroner.

Også bilister på Langmarksvej måtte have pungen frem. Her fik 989 bilister bøder for 1.545.000 kroner, mens 839 bilister på Silkeborgvej måtte slippe i alt 1.321.500 kroner.

Det betyder, at de tre veje står for mere end hver tredje fartbøde, der i 2019 blev uddelt i Horsens Kommune.

Annonce

Motorvej er bødesamler

Det er ikke kun i Horsens, politiet har været flittig med bødeblokken. Hvis du her i sommerferien bevæger dig uden for Horsens Kommune og kører f.eks. ad motorvejen mod Sjælland, så er det et godt tip at holde farten nede. Både for trafiksikkerhedens skyld og for din pengepungs skyld.

Af de tre steder, hvor fotovognene oftest blitzede bilister for at køre for stærkt i 2019, ligger de to af dem nemlig på motorvejsstrækningen mod øst.

Helt i top ligger motorvejen ved Slagelse, hvor 25.825 bilister fik bøder sidste år. På motorvejen ved Middelfart blev der uddelt 8881 bøder, oplyser lånio.dk.

Og selvom det kan lyde voldsomt med de mange bøder, så er der faktisk fremgang at spore hos bilisterne. Danskerne kørte nemlig generelt pænere i 2019, end de gjorde i 2018. Opgørelsen viser et fald i antallet af bøder på knap syv procent.

Kilde: Lånio.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Tirsdagens coronatal: Laveste antal smittede i måneder - men den britiske mutation spolerer glæden

Annonce