Annonce
Horsens

Næsten 2000 har stemt: Stort flertal siger nej til skattestigning i Horsens

1900 har i skrivende stund tilkendegivet deres holdning til en skattestigning på hsfo.dk. Et stort flertal, 59 procent, er imod. Arkivfoto: Mette Mørk
59 procent mener, at det er en skidt idé at hæve kommuneskatten. 37 procent støtter borgmesterens forslag.
Annonce

Horsens: Der er ikke opbakning til borgmester Peter Sørensens (S) forslag om en skattestigning i Horsens Kommune, hvis man skal tro en igangværende afstemning på Folkebladets hjemmeside, hsfo.dk.

59 procent af deltagerne i afstemningen mener ikke, at det er god idé at følge borgmesteren og hæve kommuneskatten fra 25,2 fra til 25,4 procent. Blot 37 procent mener, at det er det rigtige at gøre.

I skrivende stund har 1938 borgere stemt på Folkebladets hjemmeside. I absolutte tal angiver 722, at de støtter en skattestigning, mens 1148 takker nej. 68 personer (fire procent) har svaret "ved ikke/det har jeg ingen holdning til".

Med forbehold i al den usikkerhed, der er ved en online-afstemning, synes holdningen i befolkningen altså ikke nødvendigvis at være helt i tråd med borgmester Peter Sørensens (S) forslag om en skattestigning, der blev fremlagt i et debatindlæg i Horsens Folkeblad tirsdag.

I byrådet er der omvendt et stort flertal, der bakker op om en skattestigning, der ventes konfirmeret ved budgetforhandlingerne i efteråret.

Borgmesterens forslag, der er fremsat som en konsekvens af udligningsreformen, er blevet modtaget positivt af Enhedslisten, SF og Dansk Folkeparti, og sammen med Socialdemokratiets mandater støttes skattestigningen dermed af 19 ud af byrådets 27 mandater.

De resterende otte mandater tilhører Venstre, Liberal Alliance og Konservative, der alle i Folkebladet blankt har afvist at medvirke til en skattestigning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Horsens

Dagens corona-tal: På ét punkt ligner Horsens Kommune ikke de andre

Annonce