Annonce
Hedensted

Næste skridt i projekt legepark: Stiftelse af venneforening

Legeparken skal bl.a. bestå af forbundne tårne, svævebane, et skib og en færgegård. Øverst på skrænten op mod skoven etableres en udsigtsplatform. Illustration: Legespecialist.dk

Palsgaard A/S holder stiftende generalforsamling for venneforeningen, som kommer til at eje legeredskaberne i den kommende naturlegepark og stå for driften af den.

Juelsminde: Ingen kan klare sig uden venner - heller ikke den kommende naturlegepark i Juelsminde.

Palsgaard A/S indkalder derfor til stiftende generalforsamling for Juelsminde Naturlegeparks Venner på Hotel Juelsminde Strand. Tidspunktet er tirsdag 22. januar klokken 16.30.

- Først og fremmest skal vi have stiftet foreningen formelt set. Vi har fået advokat Max Jepsen til at lave et sæt vedtægter. Når de forhåbentlig er vedtaget, kan man melde sig ind i foreningen og begynde at snakke om, hvordan den skal arbejde, siger Anders Brix, koncerndirektør for Schou-Fondet som Palsgaard A/S hører under.

Vi kommer med 2,5 mio. kr., men står stadig og skal finde finansiering. Det bliver nemmere med en forening, der med medlemmer i ryggen kan søge fonde og midler. Jo flere lokale ildsjæle, der er med, jo mere seriøst ser det ud for fondene. Jeg håber derfor, at der er mange, som vil melde sig ind i foreningen.

Anders Brix, koncerndirektør, Schou-Fondet.

Fonde og vedligeholdelse

Venneforeningen spiller en vigtig rolle i projektet.

Foreningen kommer til at eje parkens legeredskaber og stå for driften, når den er etableret.

Der ventes at blive brug for folk til vedligeholdelse, reparationer og opsyn i perioder med mange gæster.

I første omgang bliver opgaven dog at ansøge fonde.

For selvom Palsgaard har skitserne klar og bidrager med matrikel og 2,5 mio. kr., så kræver projektet endnu fire mio. kr. for at kunne realiseres som planlagt.

- Vi kommer med 2,5 mio. kr., men står stadig og skal finde finansiering. Det bliver nemmere med en forening, der med medlemmer i ryggen kan søge fonde og midler. Jo flere lokale ildsjæle, der er med, jo mere seriøst ser det ud for fondene. Jeg håber derfor, at der er mange, som vil melde sig ind i foreningen, siger Anders Brix.

Annonce

Første mand meldt sig

Koncerndirektøren opfordrer alle interesserede til at møde op til generalforsamlingen.

Hans egen far, pensioneret koncerndirektør Birger Brix, har allerede meldt sig som frivillig i foreningen. Det er dog brug for flere, primært for legeparkens skyld, siger Anders Brix og tilføjer med et smil:

- Min far er god til mange ting, men at gå med malerpensel og hammer er ikke ham. Der kan vi godt bruge nogle, der er bedre.

Naturlegeparken etableres i parken og skoven foran Hotel Juelsminde Strand.

Arealet ejes af Palsgaard. Byrådet har vedtaget en lokalplan, der åbner for offentlige formål på stedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Kaotisk forløb: Efter total forvirring kom der afslag på tidlig genåbning - og så åbnede det hele alligevel

Annonce